Nieuws.

Uitgelicht! Stichting Mano

SamenProgrammeren van project SamenDoorSamen, Stichting Mano

Inmiddels is alweer een zesde groep enthousiaste studenten gestart met het opleidingsprogramma SamenProgrammeren, leuk! De deelnemers volgen intensieve lessen om de hard skills van het programmeren te leren. Dit onder leiding van ervaringsdeskundige Abboud Mourad. Hij wordt hierin ondersteund door docenten die voorheen als deelnemers zijn opleiding volgden. Het programma is zo een mooie community waar men samen werkt, van elkaar leert en een netwerk vormt! Ook aan de soft-skills die nodig zijn wordt aandacht besteed, zo volgt de huidige groep deze maand twee opleidingsdagen in projectmanagement, gegeven voor een groot internationaal IT bedrijf.

Naast de opleiding zijn er leerzame masterclasses en ontmoetingen om de deelnemers voor te bereiden op het werken als (junior) developer! Zo gaan zij komende week naar een groot bedrijf in Amsterdam om daar verschillende workshops te volgen en vooral hun netwerk uit te breiden en in gesprek te gaan met mensen met verschillende functies binnen de IT. Deze uitstapjes en ontmoetingen zijn belangrijk om een goed beeld te krijgen van het werkveld alsook voor het vormen van een netwerk. Een mooie toevoeging hieraan zijn ook de informele 'digitale kopjes koffie' die worden gehouden met werknemers van verschillende IT-bedrijven.

Op deze manier hopen wij uiteindelijk elke deelnemer een plek te kunnen geven in de IT wereld, waar ze ofwel verder kunnen leren, ofwel als junior aan de slag kunnen!

Stichting Mano zal hen hierin blijven begeleiden en ondersteunen.

Stichting Mano heeft in 2021 een startbudget van CityLab010 ontvangen