Nieuws.

Werkplaatsen te huur in Het Wijkpaleis. De plek om het te maken..

Op dit moment is er ruimte voor nieuwe huurders per 1 maart.

Het Wijkpaleis is een wijkonderneming, ontmoetingsplek en werkplaats in Rotterdam West. Een plek waar door ( samen ) te maken mensen zich kunnen ontwikkelen of de gemeenschap van West sterker wordt.

Het Wijkpaleis
In het Wijkpaleis gaan kinderen naar school, hebben jongeren een eigen ruimte voor muziek, multimedia en mode, zijn publieke productieplekkken als een wijkkeuken en een textiel atelier, is een zaal waar je kan aanschuiven voor een maaltijd, waar je film kan kijken, waar buurtgenoten elkaar spreken of spellen worden gespeeld ... én zijn werkplaatsen voor professionele makers uit West.

Werkplaatsen te huur
Op de 1e en 2e verdieping verhuurt het Wijkpaleis werkplaatsen aan heel diverse makers of collectieven van makers - van maquettebouwer tot filmmaker - van textielontwerper tot constructeur. Wat iedereen bindt is dat het Wijkpaleis hun plek is om het te maken.

De werkplaatsen variëren qua maat van een heel lokaal (ca 60m2) tot een half lokaal (ca 30m2)

Huur en social return
De werkplaatsen worden verhuurd tegen kostendekkende huur ( opgebouwd uit een vierkante meter prijs en servicekosten )

De winst voor West zit hem in de ‘social return’ van de makers. Elke maker of collectief van makers bedenkt in samenspraak wat zij vanuit hun praktijk kunnen betekenen voor Rotterdam West. Natuurlijk is deze ‘social return’ binnen de beperkingen van redelijkheid qua tijdsbesteding.

Ben je geïnteresseerd in een werkplaats in Het Wijkpaleis of heb je vragen, neem contact op met Marieke Hillen 06 24754086 of stuur een mail naar Wijkpaleis. @ Claes De Vrieselaan