Nieuws.

Word stadsjurylid bij CityLab010 en beoordeel de mooiste plannen!

Wat is CityLab010?
 
CityLab010 is een programma van de gemeente Rotterdam dat goede ideeën voor Rotterdam(mers) ondersteunt met kennis, netwerk én een startbudget.

CityLab010 is dé energiebron van de stad voor dromers, denkers en doeners. CityLab010 geeft mensen met goede ideeën de kans om hun droom waar te maken. Daarvoor is jaarlijks ruim een miljoen euro beschikbaar. CityLab010 levert jaarlijks tientallen plannen op die een bijdrage leveren aan de stad en die ervoor zorgen dat Rotterdam een stad is waar het nóg beter wonen, werken en zijn is.

 

Wat doet de Stadsjury?

In 2023 start de nieuwe ronde voor CityLab010. Om te beoordelen welke plannen een startbudget krijgen, maakt de gemeente gebruik van een Stadsjury. Er zijn twaalf Rotterdammers lid bij de Stadsjury. De Stadsjury maakt een juryrapport waarin staat welk plan een startbudget krijgt. Dit juryrapport gaat naar het college van burgemeester en wethouders.

In 2023 komen er plekken vrij bij de Stadsjury. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe Rotterdammers die lid willen worden.

Een belangrijke verantwoordelijkheid, waarbij je mee gaat beslissen over een fors budget. De gemeente helpt je om dit goed te kunnen doen. We organiseren jurybijeenkomsten, specialisten geven advies en vormgevers maken het juryrapport. Een medewerker van de gemeente Rotterdam is secretaris van de Stadsjury.

 

Wie ben jij?

  • Je woont en/of werkt in Rotterdam en hebt een groot hart voor de stad.
  • Je weet wat er speelt in de stad en je weet wat er nodig is om van Rotterdam een nóg betere stad te maken.
  • Je weet veel van (sociaal) ondernemerschap, start-ups, sport, cultuur, jongerenwerk, architectuur, verduurzaming, maatschappelijke ontwikkeling of andere Rotterdamse zaken. Dit komt door je opleiding of ervaring.
  • Je kan goed advies geven en kan dit  mondeling en schriftelijk uitwerken.

 

Wat vragen we van je?

  • Je kan tussen juni en december 2023 bij 6 – 8 bijeenkomsten zijn. Een bijeenkomst is bijvoorbeeld een vergadering, een workshop, netwerkborrel of uitslagenavond.
  • Je leest veel plannen. Dit kunnen er meer dan 50 zijn. Deze plannen geef je een beoordeling. Je zorgt dat je hier tijd voor maakt in de herfst van 2023. Het lezen en beoordelen kost veel tijd.

 

Wat krijg je?

Je krijgt een standaard vergoeding per vergadering op basis van de Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers. Deze vergoeding is €181,85 per vergadering.

 

Doe je mee?

Wil jij meedoen aan de Stadsjury? Stuur dan voor 14 maart 2023  een mail aan citylab010@rotterdam.nl. Vertel waarom je lid wil worden en stuur een CV mee.

 

Meer informatie en contact

Wil je eerst meer informatie over CityLab010 en de Stadsjury neem dan contact op met Rob van den Bos (r.vandenbos@rotterdam.nl), 06-22 04 20 83, secretaris Stadsjury.

Kijk ook op de website: www.citylab010.nl, instagram of LinkedIn.