De werkplaats voor de stad van morgen

Op www.citylab010.nl ontmoeten mensen met goede ideeën en hart voor Rotterdam elkaar. Mensen met expertise, middelen en relevante netwerken. Ideeën delen heeft voordelen: je versterkt je plan, je betrekt andere Rotterdammers en je gaat nieuwe samenwerkingen aan in de stad. Dit maakt CityLab010 tot dé werkplaats voor de stad van morgen.

Via CityLab010 kun je ook in contact komen met financieringsbronnen voor de uitvoering van je plan. Denk aan banken, fondsen, crowdfunding, subsidies. Voor de uitvoering van plannen waar de stad beter van wordt heeft de gemeente Rotterdam in 2017 ook weer ruim 3 miljoen euro beschikbaar.

 

Belangrijke informatie:
Het budget van 3,4 miljoen voor 2017 is zo goed als volledig besteed. Dit jaar is er alleen nog subsidie over voor specifieke plannen voor 'Een veilige stad' (47.000 euro) en  'Iedereen aan het werk ' (197.000 euro). Als je overweegt hiervoor subsidie aan te vragen, dien je contact op te nemen met de contactpersonen van team CityLab010.

Veilige stad / Waheeda Dahoe / 06 51 18 72 13 / yw.dahoe@rotterdam.nl
Iedereen aan het werk / Eva van Dijke / 06 20 95 88 64 / ee.vandijke@Rotterdam.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Zo werkt het

Stap 1

Van idee naar plan

Heb je een goed idee voor Rotterdam? Werk het uit en denk daarbij aan de volgende punten:
• Is het idee goed en vernieuwend voor Rotterdam? Kijk hier wat CityLab010 belangrijk vindt.

• Neem contact op met het team CityLab010.

• Laat je inspireren! Bekijk de plannen die al zijn geplaatst.

Elk initiatief dat op www.citylab010.nl wordt geplaatst of een aanvraag doet voor een subsidie van CityLab010 blijft intellectueel eigendom van de initiatiefnemer.

Bekijk hier wat CityLab010 belangrijk vindt en neem contact op met team CityLab010.

Elk initiatief dat op www.citylab010.nl wordt geplaatst of een aanvraag doet voor een subsidie van CityLab010 blijft intellectueel eigendom van de initiatiefnemer.

Deel je plan

Stap 2

Plan versterken en subsidie aanvragen

Maak je plan sterker door op zoek te gaan naar mensen die je willen helpen het plan te versterken. Denk hierbij aan onze partners, het team CityLab010 en andere gemeentelijke experts. Ook kun je gebruik maken van ons netwerkbijeenkomsten en workshops. Als het plan klaar is, kun je een startsubsidie aanvragen.

Citylab010 helpt je graag verder

In deze fase doen we dat met:
• Informele netwerkbijeenkomsten en workshops.
• Gesprekken met team CityLab010.
• Sessies met onze partners.

Subsidie aanvragen?
Wil je in aanmerking komen voor subsidie? Vanaf 1 juni beoordeelt  de gemeente welke plannen subsidie. Dien dus vóór 1 juni je subsidieaanvraag in.

meer over subsidie

Stap 3

Plan uitvoeren

Als het plan in aanmerking komt voor een subsidie, werken wij in deze fase graag met je mee. Als je gaat communiceren over je plan willen we graag dat je erin opneemt dat je plan mede mogelijk is gemaakt door CityLab010. We hopen dat bekendheid van CityLab010 zorgt voor nóg meer goede ideeën voor de stad!
 

CityLab010 werkt samen met jou aan de uitvoering van het plan