De werkplaats voor de stad van morgen

Op www.citylab010.nl ontmoeten mensen met goede ideeën en hart voor Rotterdam elkaar. Mensen met expertise, middelen en relevante netwerken. Ideeën delen heeft voordelen: je versterkt je plan, je betrekt andere Rotterdammers en je gaat nieuwe samenwerkingen aan in de stad. Dit maakt CityLab010 tot dé werkplaats voor de stad van morgen.

Via CityLab010 kun je ook in contact komen met financieringsbronnen voor de uitvoering van je plan. Denk aan banken, fondsen, crowdfunding, subsidies. Voor de uitvoering van plannen waar de stad beter van wordt heeft de gemeente Rotterdam in 2018 ook weer ruim 3 miljoen euro beschikbaar.


LET OP
Het subsidieloket is open. Er is dit jaar nog budget beschikbaar voor plannen. Zo is er nog subsidie mogelijk voor plannen voor de onderwerpen: werk (€307.500), sport (€35.000), eenzaamheid (€53.000), schulden (€11.000), veiligheid (€ 99.558) en cultuur (€100.308). Plannen kunnen tot 1 november 2018 worden ingediend.

 

Impactanalyse 2015/2016
De gemeente heeft laten onderzoeken wat de impact was van de Citylab010-initiatieven die in 2015 en 2016  financieel zijn ondersteund. Oftewel: wat betekent CityLab010 voor de stad? Lees de volledige analyse.

 

Zo werkt het

Stap 1

Van idee naar plan

Heb je een goed idee voor Rotterdam? Werk het uit en denk daarbij aan de volgende punten:
• Is het idee goed en vernieuwend voor Rotterdam? Kijk hier wat CityLab010 belangrijk vindt.

• Neem contact op met het team CityLab010.

• Laat je inspireren! Bekijk de plannen die al zijn geplaatst.

Elk initiatief dat op www.citylab010.nl wordt geplaatst of een aanvraag doet voor een subsidie van CityLab010 blijft intellectueel eigendom van de initiatiefnemer.

Bekijk hier wat CityLab010 belangrijk vindt en neem contact op met team CityLab010.

Elk initiatief dat op www.citylab010.nl wordt geplaatst of een aanvraag doet voor een subsidie van CityLab010 blijft intellectueel eigendom van de initiatiefnemer.

Deel je plan

Stap 2

Plan versterken en subsidie aanvragen

Maak je plan sterker door op zoek te gaan naar mensen die je willen helpen het plan te versterken. Denk hierbij aan onze partners, het team CityLab010 en andere gemeentelijke experts. Ook kun je gebruik maken van ons netwerkbijeenkomsten en workshops. Als het plan klaar is, kun je een startsubsidie aanvragen.

LET OP: Ben je van plan om subsidie aan te vragen, dan moet je vóór 1 mei 2018 contact hebben gezocht met het team van CityLab010.

 

Citylab010 helpt je graag verder

In deze fase doen we dat met:
• Informele netwerkbijeenkomsten en workshops.
• Gesprekken met team CityLab010.
• Sessies met onze partners.

Subsidie aanvragen?
Wil je in aanmerking komen voor subsidie? Vanaf 1 juni beoordeelt  de gemeente welke plannen subsidie. Dien dus vóór 1 juni je subsidieaanvraag in.

meer over subsidie

Stap 3

Plan uitvoeren

Als het plan in aanmerking komt voor een subsidie, werken wij in deze fase graag met je mee. Als je gaat communiceren over je plan willen we graag dat je erin opneemt dat je plan mede mogelijk is gemaakt door CityLab010. We hopen dat bekendheid van CityLab010 zorgt voor nóg meer goede ideeën voor de stad!

Social media
Tag ons in je berichtgeving door de hashtag #CityLab010 te gebruiken. Op twitter en Instagram zijn we ook te vinden via CityLab010. En we zijn geen onbekende op LinkedIn en YouTube!

Logo
Indien je ons logo wilt gebruiken in je berichtgeving, gebruik dan deze bestanden. Het logo is beschikbaar als jpg (voor online gebruik) en eps (voor drukwerk).

CityLab010 werkt samen met jou aan de uitvoering van het plan