Bouw mee aan het Rotterdam van de toekomst

CityLab010 is dé werkplaats voor de stad van morgen. Voor de uitvoering van plannen waar de stad beter van wordt heeft de gemeente in 2017 ruim 3 miljoen euro beschikbaar. Wil je subsidie voor je plan ontvangen, dan zal de gemeente bekijken of jouw plan de stad nóg aantrekkelijker maakt. Daarbij zijn er twee algemene spelregels: plannen moeten maatschappelijk relevant zijn en innovatief. Innovatief om de vernieuwende aanpak, of om de vorm van samenwerking. Hieronder vind je onderwerpen die de gemeente belangrijk vindt. Laat je inspireren en neem vooral contact met ons op.

 

Belangrijke informatie:
Het subsidieloket is gesloten. Daarmee is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen in 2017. Een plan delen op de deze site kan natuurlijk altijd. In 2018 komen we terug met een nieuw CityLab010-jaar. In het nieuwe jaar komen de thema’s armoedebestrijding en bestrijding sociaal isolement erbij. Houd onze website en nieuwsbrieven in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief

Rotterdam geeft je de ruimte

Jouw plan hoeft niet precies in een van de onderstaande onderwerpen te passen. Maar laat je inspireren! Als je je plan op deze site deelt, neem dan ook contact op met het CityLab010-team.

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Heb jij een innovatief idee om de Rotterdamse buitenruimte in goede vorm en aantrekkelijk te houden? Een fijne stad is schoon, gebruiksvriendelijk en fraai. Zie je de uitdaging? Een idee waarmee de Rotterdamse buitenruimte beter wordt?

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Marianne van Wijngaarden

06 23 56 17 77

me.vanwijngaarden@rotterdam.nl


Veilige stad

Een veilige stad is ook een aantrekkelijke stad om te wonen, te werken en uit te gaan. Heb je ideeën over de veiligheid op straat en het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken? Of heb je ideeën rond het tegengaan van overlast of het verbeteren van het gevoel van veiligheid?

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Waheeda Dahoe

06 51 18 72 13

yw.dahoe@rotterdam.nl


Rotterdam economisch vooruit

Heb jij een innovatief idee om de lokale economie een impuls te geven? En heb je een eenmalige subsidie nodig om dit financieel mogelijk te maken?

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Aafke Tichelaar

06 20 25 12 41

za.tichelaar@rotterdam.nl


Iedereen aan het werk

Heb jij een goed plan waarmee werkloze Rotterdammers aan betaald werk worden geholpen? Of een flinke stap daartoe zetten? Laat het ons weten! Rotterdam zoekt innovatieve en rendabele ideeën die het verschil maken voor de Rotterdamse werkzoekenden.

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Eva van Dijke

06 20 95 88 64

ee.vandijke@rotterdam.nl


Een duurzame en bereikbare stad

Levert jouw plan Rotterdam schonere lucht en schoner water op, minder wateroverlast en energieverbruik? Of heb jij een goed idee hoe energie duurzaam opgewekt kan worden en hoe we creatief kunnen omgaan met afval? Check daarbij de  Rotterdamse Mobiliteitsagenda; Koersnota Luchtkwaliteit; Programma Duurzaam dichterbij de Rotterdammer 2015 - 2018.

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Irma Arends

06 12 61 18 53

ilpa.arends@rotterdam.nl


Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Droomstraat-bewoners krijgen voor een bepaalde periode de mogelijkheid om hun straat, plein of buurt anders in te richten. Bijvoorbeeld door tijdelijk een aantal parkeerplaatsen op te heffen en zo meer ruimte te maken voor spelen en ontmoeten. Dit verhoogt de woonkwaliteit en de betrokkenheid van de bewoners én maakt de wijk aantrekkelijker. De negen Kansrijke Wijken komen in aanmerking voor subsidie: Liskwartier, Oude Noorden, Nieuw-Crooswijk, Kralingen-West, Middelland, Nieuwe Westen, Lloydkwartier, Katendrecht en Kop van Zuid- Entrepot. Check hier het Programma Kansrijke Wijken.

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Esther Sprangers

06 20 54 52 39

e.sprangers@rotterdam.nl


Heb hart voor onderwijs

De leerlingen van nu zijn de talenten van morgen, daarom willen wij een vliegende start voor elk kind. Rotterdam
is een jonge stad met veel van deze talenten. De beste leraren voor Rotterdam helpen dat talent te ontwikkelen. Onder andere door samen te werken aan vakmanschap, zien we dit terug in betere onderwijsresultaten en kwaliteit door schoolontwikkeling. Leidsters, leraren en schoolleiders vervullen een sleutelrol in de aansluiting tussen onderwijs en jeugdhulp. Heb jij hart voor onderwijs, en bruis je van ideeën? Werk jij mee aan de toekomst van Rotterdam? Check de Rotterdamse onderwijsvisie, die door diverse partners en de gemeente is ontwikkeld: ‘Leren Loont!’.

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Anouk van der Gaag

06 22 05 04 68

af.vandergaag@rotterdam.nl


Cultuur als vernieuwende kracht

Cultuur en creativiteit helpen Rotterdam op allerlei terreinen verder. De stad is op zoek naar ideeën uit culturele disciplines en creatieve bedrijfstakken waarin wordt samengewerkt (‘co-creatie’) aan actuele ontwikkelingen in Rotterdam. Zorgt jouw idee voor vernieuwende kracht?

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Martijn van der Mark / Annemarijn Ferweda

06-41549634 / 0612639167

mps.vandermark@rotterdam.nl / a.ferweda@Rotterdam.nl


Sport beweegt Rotterdam

Heb jij het ultieme vernieuwende idee om met sport Rotterdam in beweging te brengen? Om zo het imago van Rotterdam
als sportstad te versterken. Door bijvoorbeeld de bestaande sportaccommodaties of de buitenruimte beter te benutten. Of bestaande sporten op nieuwe manieren uit te oefenen? Doe inspiratie op en check de Sportnota 2017+ op www.rotterdamsport.nl/beleid

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Johan van Herpen / Manon Courtin

06 13 32 58 15 / 06 19 27 63 79

jl.vanherpen@Rotterdam.nl / ma.courtin@rotterdam.nl