Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Heb jij een innovatief idee om de Rotterdamse buitenruimte in goede vorm en aantrekkelijk te houden? Een fijne stad is schoon, gebruiksvriendelijk en fraai. Zie je de uitdaging? Een idee waarmee de Rotterdamse buitenruimte beter wordt?

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Marianne van Wijngaarden

06 23 56 17 77

me.vanwijngaarden@rotterdam.nl


Veilige stad

De directie Veiligheid werkt met veel organisaties en inwoners samen om Rotterdam veilig te maken en te houden. Directie veiligheid probeert ook alert in te spelen op veranderingen en ontwikkelingen in de samenleving. Ook een bijdrage leveren? Deel je innovatieve plannen en ideeën met ons! Wil je meer informatie of even sparren over je idee, neem dan contact op met Waheeda Dahoe.

 

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Waheeda Dahoe

06 51 18 72 13

yw.dahoe@rotterdam.nl


Rotterdam economisch vooruit

Rotterdam en zijn economie zijn voortdurend in beweging. De veranderingen gaan steeds sneller, geven nieuwe mogelijkheden en kansen. Heb jij een innovatief idee om de economie van Rotterdam een impuls te geven? En heb je een eenmalige subsidie nodig om dit financieel mogelijk te maken? Neem dan contact met ons op want we vinden het belangrijk om mee te bewegen, soms zelfs voorop te lopen.

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Aafke Tichelaar

06 20 25 12 41

za.tichelaar@rotterdam.nl


Dus echt iedereen aan het werk

Heb jij een innovatief idee om Rotterdamse werkzoekenden met een taalachterstand aan betaald (fulltime of parttime) werk te helpen? Kom dan met een duurzame oplossing. Rotterdam zoekt nieuwe en rendabele ideeën die juist voor deze Rotterdammers het verschil maken.

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

E. van Dijke

06 20 95 88 64

ee.vandijke@rotterdam.nl


Een duurzame en bereikbare stad

Levert jouw plan Rotterdam schonere lucht, minder wateroverlast of duurzame energie op? Of heb jij een goed idee voor de bereikbaarheid van de stad of aardgasvrije wijken? 

Check daarbij de Rotterdamse Mobiliteitsagenda; Koersnota Luchtkwaliteit; Programma Duurzaam dichterbij de Rotterdammer 2015 - 2018.

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Irma Arends

06 12 61 18 53

ilpa.arends@rotterdam.nl


Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Droomstraat-bewoners krijgen de mogelijkheid om hun straat, plein of buurt anders in te richten. Bijvoorbeeld door tijdelijk een aantal parkeerplaatsen op te heffen en zo meer ruimte te maken voor spelen en ontmoeten. Dit verhoogt de woonkwaliteit en de betrokkenheid van de bewoners én het maakt de wijk aantrekkelijker. De negen Kansrijke Wijken komen in aanmerking voor subsidie: Liskwartier, Oude Noorden, Nieuw-Crooswijk, Kralingen-West, Middelland, Nieuwe Westen, Lloydkwartier, Katendrecht en Kop van Zuid- Entrepot.

Check hier het Programma Kansrijke Wijken.

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Esther Sprangers

06 20 54 52 39

e.sprangers@rotterdam.nl


Heb hart voor onderwijs

De leerlingen van nu zijn de talenten van morgen. Leraren, pedagogisch medewerkers en schooldirecteuren helpen dat talent te ontwikkelen. Rotterdam gelooft in de kracht van goed onderwijs, voor kinderen en jongeren zelf, voor onze samenleving en voor de stad. Goed onderwijs daagt uit, vormt, brengt talent tot ontwikkeling en maakt jongeren wendbaar en weerbaar op de arbeidsmarkt. Hier werken we dag in dag uit aan. Heb jij hart voor onderwijs, en bruis je van ideeën? Werk jij mee aan de toekomst van Rotterdam?

Check de Rotterdamse onderwijsvisie, die door diverse partners en de gemeente is ontwikkeld: ‘Leren Loont!’.

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Anouk van der Gaag

06 22 05 04 68

af.vandergaag@rotterdam.nl


Cultuur als vernieuwende kracht

Cultuur en creativiteit helpen Rotterdam op allerlei terreinen verder. De stad is op zoek naar innovatieve ideeën uit culturele disciplines en creatieve bedrijfstakken waarin wordt samengewerkt (‘co-creatie’) om een positieve bijdrage te leveren aan actuele maatschappelijke vraagstukken in Rotterdam. Zorgt jouw idee voor vernieuwende kracht?

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Martijn van der Mark

06-41549634

mps.vandermark@rotterdam.nl


Marthe Heltzel

010 489 43 19

mjg.heltzel@rotterdam.nl


Annemarijn Ferweda

0612639167

a.ferweda@Rotterdam.nl


Sport beweegt Rotterdam

Heb jij het ultieme vernieuwende idee om met sport Rotterdam in beweging te brengen? Om zo het imago van Rotterdam als sportstad te versterken? Door bijvoorbeeld de bestaande sportaccommodaties of de buitenruimte beter te benutten? Of bestaande sporten op nieuwe manieren uit te oefenen?

Doe inspiratie op en check de Sportnota 2017+ op www.rotterdamsport.nl/beleid

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Johan van Herpen

06 13 32 58 15

jl.vanherpen@Rotterdam.nl


Manon Courtin

06 19 27 63 79

ma.courtin@rotterdam.nl


Eenzaamheid bestrijden we samen

Heb jij een goed idee om aandacht voor elkaar en burencontacten te versterken? Laat het ons weten! Rotterdam zoekt innovatieve ideeën die het verschil gaan maken voor sociaal geïsoleerde en eenzame stadsgenoten. Bijvoorbeeld door sterke Rotterdammers te koppelen aan eenzame ouderen waardoor ouderen zelf in beweging komen. Veel Rotterdammers doen al regelmatig iets voor een ander en dat zou voor iederéén in onze stad een normale zaak moeten zijn.

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Manon Michielsen

06 10 26 95 08

m.michielsen@rotterdam.nl


Schuldenvrije toekomst

Zorgt jouw idee voor minder Rotterdammers met schulden? Schulden veroorzaken veel stress, gezondheidsproblemen en persoonlijk leed onder Rotterdammers. Op dit moment hebben ongeveer 24.000 Rotterdammers problematische schulden en dat moeten er minder worden. Het voorkomen en aanpakken van schulden verdient daarom extra aandacht. Heeft het bestrijden van schulden ook jouw aandacht en heb je een goed idee dat bijdraagt aan een schuldenvrije toekomst? Dan komen we graag in contact met je.
 

Meer over dit onderwerp.

Contactpersoon

Melinda Lorincz

06 22 63 56 93

m.lorincz@rotterdam.nl


Marije Pluijm

06 13217181

m.pluijm@Rotterdam.nl