Dit zijn alle partners van CityLab010.

Partner rabobank

Rabobank

‘Samen de stad sterker maken’ is het motto van Rabobank Rotterdam. Op deze wijze wil Rabobank de verbinding met de samenleving verbeteren, want ze staat als coöperatieve bank met beide benen midden in de (Rotterdamse) maatschappij. Rabobank wil graag een aandeel hebben in het leven van anderen door een bijdrage te leveren aan het realiseren van een droom of ideaal. Daarom is Rabobank Rotterdam partner van CityLab010. Om mensen met ambitie met elkaar te verbinden, kennis mee te delen en te ondersteunen. Rotterdamse initiatiefnemers, plannenindieners en start-ups kunnen een beroep doen op Rabobank Rotterdam voor workshops en coaching op het gebied van businessplannen en financiën.

Partner hogeschool

Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam biedt sinds september 2015 de nieuwe opleiding Marketing of Social Business aan. Deze opleiding is onderdeel van de studie Commerciële Economie. Binnen het commerciële domein werken studenten aan onderwerpen die toegespitst zijn op nieuwe manieren van sociaal- en commercieel denken in een veranderende maatschappij. Belangrijke peilers binnen de opleiding zijn next generation marketing, sociaal ondernemerschap en network society. De onderzoekslijn wordt opgezet in speciale Field Labs in de stad waar gedurende langere tijd gemonitord kan worden. Er wordt samengewerkt met het bedrijfsleven, de overheid en NGO's.Hiermee speelt Hogeschool Rotterdam in op de groeiende vraag naar de inzet van nieuwe marketingtechnieken in maatschappelijke vraagstukken en verbindt zij zich nog nadrukkelijker met de stad Rotterdam en de maatschappelijke initiatieven die hier van de grond willen komen.

Partner yeswecare

Yes we care

Yes We Care ondersteunt bedrijven actief op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. Zij bieden bedrijven een tool om de impact die zij realiseren te meten, welke zij kunnen gebruiken voor een betere strategie, meer resultaten en voor eigen PR en communicatie. Daarnaast verbindt Yes We Care maatschappelijk betrokken bedrijven, biedt zij hen een podium en fungeert Yes We Care als benchmark. Daarmee geeft maatschappelijk betrokken ondernemen niet alleen voordelen aan de maatschappij, maar brengt het ook voordelen mee voor het bedrijf zelf.

Partner ploum

Ploum Lodder Princen

Het advocaten- en notariskantoor Ploum Lodder Princen wil een positieve bijdrage leveren aan de Rotterdamse samenleving door de aanwezige kennis en ervaring te delen. Alle medewerkers hebben de ruimte om zich in te zetten voor goede doelenorganisaties of projecten voor de lokale gemeenschap. Dit kan voor organisaties en projecten die zij zelf kiezen of voor personen en organisaties die voor een juridisch advies aankloppen bij Ploum Lodder Princen. Vanuit overtuiging ondersteunen de medewerkers van Ploum Lodder Princen maatschappelijke initiatieven, start-ups en ondernemers die een duidelijk maatschappelijk doel voor ogen hebben met advies en andere vormen van juridische ondersteuning.

Partner mazars

Mazars

Mazars Nederland levert met 600 medewerkers diensten op het gebied van accountancy, fiscaal advies en managementconsultancy. Ze helpen zo klanten hun doelstellingen te realiseren. Mazars behoort in Nederland met tien vestigingen tot de toptien van de branche en is onderdeel van de Mazars groep, die in 73 landen actief is. Plannenmakers bij CityLab010 die een subsidie ontvangen kunnen hulp krijgen om de administratie en vastleggingen vooraf zo in te richten dat achteraf een goede financiële verantwoording kan worden verstrekt over de besteding van de subsidie.

Maex logo

De MAEX

Wil jij jouw Rotterdamse initiatief beter zichtbaar maken? En in contact komen met mensen of organisaties die je verder kunnen helpen? De MAEX Rotterdam is hét platform om dit voor elkaar te krijgen. Als initiatiefnemer maak je gratis een eigen pagina op de MAEX Rotterdam en laat je door de vragenlijst in te vullen zien welke waarde jouw initiatief heeft voor de maatschappij. Ook kun je laten zien wat je nodig hebt om jouw plan te laten groeien. Je profiel komt gericht in beeld bij Rotterdamse fondsen, bedrijven en overheden. Via de MAEX Rotterdam vind je ook zelf makkelijk de juiste partners om mee samen te werken.

Partner plint010

Plint010

Inholland Rotterdam heeft onder de naam Plint010 een hybride werk- en leeromgeving ingericht. Een plek waar leren werkt én verbindt. Plint010 staat voor toegankelijk, verbindend en ondernemend. Leerwerkbedrijven zoals NEWb en Rechtswinkel010 en werkplaatsen zoals de Actieacademie komen bij elkaar onder het dak van deze ontmoetingsplek. Bent u een Rotterdamse ondernemer en loopt u rond met vraagstukken, opdrachten of projecten die u wilt realiseren? Vallen die opdrachten binnen de interessegebieden Business Finance and Law, Creative Business, Gezondheid, Sport en Welzijn of Onderwijs en Innovatie? Dan bieden wij onze beste studenten uit uw branche die graag praktijkervaring op willen doen.

Powered by Inholland is plint010 non-profit. We zijn er voor studenten, startups, buurtbewoners én ondernemers. U deelt uw ideeën, vraagstukken, opdrachten of projecten die u wilt realiseren. Wij bieden u de beste studenten uit uw branche die praktijkervaring op willen doen. U vindt ons op de kop van Zuid, op de begane grond van Hogeschool Inholland Rotterdam, pal tegenover metrostation Wilhelminaplein.