Dit is Citylab010

Dit zijn alle partners van CityLab010.

Partner rabobank

Rabobank

‘Samen de stad sterker maken’ is het motto van Rabobank Rotterdam. Op deze wijze wil Rabobank de verbinding met de samenleving verbeteren, want ze staat als coöperatieve bank met beide benen midden in de (Rotterdamse) maatschappij. Rabobank wil graag een aandeel hebben in het leven van anderen door een bijdrage te leveren aan het realiseren van een droom of ideaal. Daarom is Rabobank Rotterdam partner van CityLab010. Om mensen met ambitie met elkaar te verbinden, kennis mee te delen en te ondersteunen. Rotterdamse initiatiefnemers, plannenindieners en start-ups kunnen een beroep doen op Rabobank Rotterdam voor workshops en coaching op het gebied van businessplannen en financiën.

Hogeschool

Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam Business School biedt sinds september 2015 de community Marketing of Social Business aan, onderdeel van de opleiding Commerciële Economie. De community leidt studenten op tot sociaal ondernemende marketeers die breed inzetbaar zijn. Zij leren daarbij de balans te behouden tussen commerciële en maatschappelijke winst. Zij begrijpen dat, in een snel en ingrijpend veranderende maatschappij, bedrijven winst moeten maken. Maar niet ten koste van alles. Dit vraagt om praktijkgerichte, onderzoekende professionals die flexibel en intuïtief kunnen inspelen op (inter)nationale veranderingen. In speciale Field Labs in de stad doen de studenten onderzoek en wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, de overheid en NGO's. Hiermee verbindt Marketing of Social Business zich nog nadrukkelijker met de stad Rotterdam en de maatschappelijke initiatieven die hier van de grond willen komen.

 

Partner yeswecare

Yes we care

Yes We Care ondersteunt bedrijven actief op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. Zij bieden bedrijven een tool om de impact die zij realiseren te meten, welke zij kunnen gebruiken voor een betere strategie, meer resultaten en voor eigen PR en communicatie. Daarnaast verbindt Yes We Care maatschappelijk betrokken bedrijven, biedt zij hen een podium en fungeert Yes We Care als benchmark. Daarmee geeft maatschappelijk betrokken ondernemen niet alleen voordelen aan de maatschappij, maar brengt het ook voordelen mee voor het bedrijf zelf.

Ploum logo rgb met onderregel

Ploum Rotterdam Law Firm

Het advocaten- en notariskantoor Ploum wil een positieve bijdrage leveren aan de Rotterdamse samenleving door de aanwezige kennis en ervaring te delen. Alle medewerkers hebben de ruimte om zich in te zetten voor goede doelenorganisaties of projecten voor de lokale gemeenschap. Dit kan voor organisaties en projecten die zij zelf kiezen of voor personen en organisaties die voor een juridisch advies aankloppen bij Ploum. Vanuit overtuiging ondersteunen de medewerkers van Ploum maatschappelijke initiatieven, start-ups en ondernemers die een duidelijk maatschappelijk doel voor ogen hebben met advies en andere vormen van juridische ondersteuning.

Partner mazars

Mazars

Mazars is gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies en consultancy. Kwaliteit binnen ethische en wettelijke kaders is wat u van ons mag verwachten. Vertrouwen in ons oordeel is de reden dat wij bestaan. Zo dragen wij bij aan het duurzame rendement van onze klanten en aan de maatschappij. Plannenmakers bij CityLab010 die een subsidie ontvangen kunnen hulp krijgen om de administratie en vastleggingen vooraf zo in te richten dat achteraf een goede financiële verantwoording kan worden verstrekt over de besteding van de subsidie
 

Maex logo

De MAEX

Wil jij jouw Rotterdamse initiatief beter zichtbaar maken? En in contact komen met mensen of organisaties die je verder kunnen helpen? De MAEX Rotterdam is hét platform om dit voor elkaar te krijgen. Als initiatiefnemer maak je gratis een eigen pagina op de MAEX Rotterdam en laat je door de vragenlijst in te vullen zien welke waarde jouw initiatief heeft voor de maatschappij. Ook kun je laten zien wat je nodig hebt om jouw plan te laten groeien. Je profiel komt gericht in beeld bij Rotterdamse fondsen, bedrijven en overheden. Via de MAEX Rotterdam vind je ook zelf makkelijk de juiste partners om mee samen te werken.

Partner plint010

Plint010

Plint010 is de kenniswerkplaats van Hogeschool Inholland Rotterdam. Bij plint010 kunnen Rotterdamse ondernemers via de website van plint010 opdrachten aanbieden aan studenten die vervolgens worden gekoppeld aan een ondernemer. De studenten van de onderwijsdomeinen Creative Business, Business, Finance & Law, Onderwijs & Innovatie en Gezondheid, Sport & Welzijn kunnen van alles voor u doen. Of het nu gaat om een social media strategie, een evaluatie van een businessplan, juridische ondersteuning bij onbekend terrein of begeleiding van leerlingen. Vanuit al onze opleidingsrichtingen zijn er veel ambitieuze studenten die klaar staan om met u samen te werken. Bij plint010 gaat het om verbinden, ondernemen en toegankelijk zijn. Wij willen studenten van al onze opleidingen een kans bieden om ervaring op te doen en ondernemers een kans bieden om met jongeren te werken, om zo samen de maatschappij mooier te maken.