Ontdek › Plan

Blue Vespa – circle scooter company; 100% circulair

Subsidie toegekend € 137.500,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bouwen vervuilende Vespa’s om tot zero-emissie elektrisch, halen vervuilende scooters van alle merken op, verwerken ze en geven restproducten een nieuwe functie.

37.000 scooters vervuilen Rotterdam, daarvan zijn er 1.100 Vespa’s. Onder begeleiding van professionals bieden mensen met afstand tot arbeidsmarkt (100.000 in Rotterdam) de Vespa’s een tweede leven. De overige scooters recyclen ze.

Blue Vespa zorgt dat mensen weer deelnemen aan de samenleving. Zij dragen bij aan het terugdringen van vervuiling, ontwikkelen werknemersvaardigheden, ontvangen inkomen en krijgen toekomstperspectief.

Werken bij Blue Vespa begint met ‘leren werken’. Vanaf de grond af wordt een werkattitude opgebouwd. Daarna kijken we wat iemand kan: sleutelen, lassen, spuiten, sales, klantbegeleiding, administratief en combinaties hiervan. Na Blue Vespa is het vinden van een vervolgbaan eenvoudiger.

Blue Vespa helpt Rotterdam van vervuilende scooters af te komen. De Vespa’s worden elektrisch. De overige gedemonteerd, waarbij alle restproducten terugkeren in de economie. Door hergebruik of een nieuw te ontwikkelen functie.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kampt met 2 grote problemen.
- 15% procent van 18plussers in Rotterdam vinden geen aansluiting bij de maatschappij.
- Rotterdam is vervuild door slechte lucht kwaliteit.
De gemeente stimuleert op beide terreinen met (beleids)maatregelen zoals werkgelegenheidspremies en inleverpremies voor vervuilende scooters. Een 2-takt scooter vervuilt 2,85% meer dan 'n auto. Iedere scooter die wij aanpakken, zorgt voor bijna 3 auto’s milieuverbetering én werk voor mensen die dat nu niet hebben.

Waarom vernieuwend?

Blue Vespa is uniek en vernieuwend. We voegen (beleids)clusters circulair en arbeid samen waarbij ze elkaar versterken.

We werken met een even diverse als moeilijk bereikbare doelgroep en leveren we toch een hypermodern en vertrouwd product.

Wat goed is, niet weggooien. Vespa staat voor stijl en hoge kwaliteit. Met een hoge restwaarde loont het ze als elektrisch vervoermiddel weer op de weg te brengen.
In een living lab ontwikkelen we nieuwe toepassingen voor restmateriaal.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Blue vespa?1525098465

Doe mee

Organisatie: Stichting Schouders Eronder

Contactpersoon: Ricardo Kieboom

E-mail: info@schouders-eronder.nl

Telefoon: 010 2210312

Adres: Willem Buytenwechstraat 45, 3024 BK Rotterdam

Wij zoeken

Blue Vespa heeft niet alleen een aantrekkelijke business propositie, maar levert ook een stevige maatschappelijke besparing op. Om te kunnen ontwikkelen en voortbestaan dient het initiatief realistisch en welwillend gewaardeerd te worden door maatschappelijke organisaties en overheden. Een gevolg van onze maatschappelijke insteek voor deze doelgroep, is dat er meer mensen nodig zijn voor begeleiding en opleiding. Deze kosten in combinatie met de opstartkosten vormen een uitdaging om te verdisconteren in de verkoopprijs van elektrische scooters en de te ontwikkelen nieuwe recycle/re-use producten.

We zoeken ondersteuning van;
1. de (rijks)overheid,
2. maatschappelijke partners die mee willen investeren en mogelijk hun cliënten bij ons plaatsen en
3. partijen die ons met deze business case verder kunnen helpen.

Gerelateerde Plannen

Picture1

HEXAPOT, Angles make the difference

Milieuvriendelijk, Efficiënt ontwerp en Economie

Bekijk dit plan
Sdg event september

Rotterdam voor de 17 global SDG's

Het event lanceert de 17 SDG's voor Rotterdam, door Rotterdam en met Rotterdam. Het event creërt verbindingen, synergiën tussen- en een overzicht van alle duurzame initiatieven die Rotterdam rijk is.

Bekijk dit plan
11187269 987457891266654 2411585231865091523 o

Meer (Schone) Lucht voor de Rotterdammers.

Met 25 Bandenpompen schonere lucht, minder ongelukken & vervuiling voor de Rotterdammers (& 100 euro besparing per auto per jaar).

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan

Herenboeren Rotterdam

Onze drijfveer is dat we meer grip willen op wat we eten. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bekijk dit plan
Cover

Schoon Schip

Van A naar B over de Maas, zonder uitstoot van schadelijke emissies. Varend naar een schoner Rotterdam

Bekijk dit plan
Armoede kinderen e1449100904908

Suspended Rotterdam

Participatie 2.0, verdeling van kapitaal en waste tegen gaan

Bekijk dit plan

Duurzaam Vesta Nano infraroodplanelen

Het verwarmen van de massa en niet meer de lucht. Zeer zuinig waardoor een huishouden tussen de 40-60% bespaart.

Bekijk dit plan
Meer plannen