Ontdek › Plan

Blue Vespa – circle scooter company; 100% circulair

Aangemaakt: 30 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bouwen vervuilende Vespa’s om tot zero-emissie elektrisch, halen vervuilende scooters van alle merken op, verwerken ze en geven restproducten een nieuwe functie.

37.000 scooters vervuilen Rotterdam, daarvan zijn er 1.100 Vespa’s. Onder begeleiding van professionals bieden mensen met afstand tot arbeidsmarkt (100.000 in Rotterdam) de Vespa’s een tweede leven. De overige scooters recyclen ze.

Blue Vespa zorgt dat mensen weer deelnemen aan de samenleving. Zij dragen bij aan het terugdringen van vervuiling, ontwikkelen werknemersvaardigheden, ontvangen inkomen en krijgen toekomstperspectief.

Werken bij Blue Vespa begint met ‘leren werken’. Vanaf de grond af wordt een werkattitude opgebouwd. Daarna kijken we wat iemand kan: sleutelen, lassen, spuiten, sales, klantbegeleiding, administratief en combinaties hiervan. Na Blue Vespa is het vinden van een vervolgbaan eenvoudiger.

Blue Vespa helpt Rotterdam van vervuilende scooters af te komen. De Vespa’s worden elektrisch. De overige gedemonteerd, waarbij alle restproducten terugkeren in de economie. Door hergebruik of een nieuw te ontwikkelen functie.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kampt met 2 grote problemen.
- 15% procent van 18plussers in Rotterdam vinden geen aansluiting bij de maatschappij.
- Rotterdam is vervuild door slechte lucht kwaliteit.
De gemeente stimuleert op beide terreinen met (beleids)maatregelen zoals werkgelegenheidspremies en inleverpremies voor vervuilende scooters. Een 2-takt scooter vervuilt 2,85% meer dan 'n auto. Iedere scooter die wij aanpakken, zorgt voor bijna 3 auto’s milieuverbetering én werk voor mensen die dat nu niet hebben.

Waarom vernieuwend?

Blue Vespa is uniek en vernieuwend. We voegen (beleids)clusters circulair en arbeid samen waarbij ze elkaar versterken.

We werken met een even diverse als moeilijk bereikbare doelgroep en leveren we toch een hypermodern en vertrouwd product.

Wat goed is, niet weggooien. Vespa staat voor stijl en hoge kwaliteit. Met een hoge restwaarde loont het ze als elektrisch vervoermiddel weer op de weg te brengen.
In een living lab ontwikkelen we nieuwe toepassingen voor restmateriaal.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Blue vespa?1525098465

Doe mee

Organisatie: Stichting Schouders Eronder

Contactpersoon: Ricardo Kieboom

E-mail: info@schouders-eronder.nl

Telefoon: 010 2210312

Adres: Willem Buytenwechstraat 45, 3024 BK Rotterdam

Wij zoeken

Blue Vespa heeft niet alleen een aantrekkelijke business propositie, maar levert ook een stevige maatschappelijke besparing op. Om te kunnen ontwikkelen en voortbestaan dient het initiatief realistisch en welwillend gewaardeerd te worden door maatschappelijke organisaties en overheden. Een gevolg van onze maatschappelijke insteek voor deze doelgroep, is dat er meer mensen nodig zijn voor begeleiding en opleiding. Deze kosten in combinatie met de opstartkosten vormen een uitdaging om te verdisconteren in de verkoopprijs van elektrische scooters en de te ontwikkelen nieuwe recycle/re-use producten.

We zoeken ondersteuning van;
1. de (rijks)overheid,
2. maatschappelijke partners die mee willen investeren en mogelijk hun cliënten bij ons plaatsen en
3. partijen die ons met deze business case verder kunnen helpen.

Gerelateerde Plannen

Climate club rotterdam

Climate Club Rotterdam – Netwerkclub voor de toekomst

De Climate Club is een groep van 100 greenminded Rotterdamse ondernemers die zien en erkennen dat het anders moet. Deze club mensen willen we verbinden, om elkaar te versterken en inspireren op duurzame en sociale thema’s.

Bekijk dit plan
Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
A west

ZOOMDAK GROEN

We gaan het Zoomdak vergroenen met en door bewoners. Zo wordt het dak een fijne groene plek om te gebruiken voor de buurt.

Bekijk dit plan
Innovaties

,,Energy and Fuel,,!

Schone voordelige energie en maak zelf waterstof uit water.

Bekijk dit plan
18951302 1824207254561981 1589704468107003175 n

Autovrije dagen Rotterdam

Maandelijks autovrije dagen in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Sdg event september

Rotterdam voor de 17 global SDG's

Het event lanceert de 17 SDG's voor Rotterdam, door Rotterdam en met Rotterdam. Het event creërt verbindingen, synergiën tussen- en een overzicht van alle duurzame initiatieven die Rotterdam rijk is.

Bekijk dit plan
Treewifi

Treewifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!

Bekijk dit plan
Dakakker

Slimdak

Een proefopstelling van een dak dat 7 x meer water buffert dan een gewoon groendak, bovenop het dakpaviljoen van Het Schieblock

Bekijk dit plan
Meer plannen