Ontdek › Plan

DE DUURZAME WERKPLAATS

Aangemaakt: 18 december 2017

Rotterdam economisch vooruit

De Duurzame Werkplaats is een life-experience center waar je de toekomst kunt zien, ruiken, proeven en beleven.

Om een circulaire stad te organiseren zoals vaak wordt voorgesteld zijn er, vanuit het gehele bestaande 'systeem' andere omgangs- en organisatievormen nodig om überhaupt als stadsbewoner over te kunnen gaan op wat wordt benoemd als een circulaire economie of een duurzaam huishouden. Binnen de Duurzame Werkplaats wordt hier live in geëxperimenteerd. 
De Duurzame Werkplaats is een multi-disciplinaire werkplaats waar men vaardigheden kan leren en kennis kan opdoen om zichzelf te ontwikkelen. Er wordt gewerkt met hergebruikte en/of ecologisch/duurzaam vervaardigde materialen en producten.

De Duurzame Werkplaats is een samenwerking van Wooonroom, het energie-leerhotel (Ariane Lelieveld), BikkenbijBri – Plantaardige en voedzame keuken (Brigitte van Loon) en Het Ecospeelhuis (Monique van Dalen).

Vanuit de Duurzame Werkplaats wordt samengewerkt aan verduurzaming van de buurt, jouw eigen leefstijl, wonen, gezonde voeding, uitvinden en bouwen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Een duurzame leefstijl is in opkomst. Termen als 'de circulaire stad', 'afval = grondstof', 'energie neutraal wonen', 'veganistisch eten' hoor je steeds vaker. Voor vele mensen is het echter te 'ver van hun bed'. Ze hebben er geen oog voor of andere zaken zijn gewoonweg belangrijker en urgenter om hiermee bezig te zijn. Dit minder leuke verhaal heeft ook hele leuke en positieve kanten. De duurzame werkplaats maakt dit mogelijk.

Waarom vernieuwend?

Bewoners zijn zelf de producenten van hun eigen (gezonde) leefomgeving. Als ze daarin voldoende ruimte krijgen, ontstaan er mooie (ver-)nieuwende producties. De Stad in al zijn facetten is de plek om het leven her-uit-te-vinden en de kennis te verspreiden en door te geven in zowel lowtech (ambachten) als hightech (Digitalisering) aan de huidige bewoners maar nog meer aan de toekomstige bewoners van de stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo social media

Doe mee

Organisatie: De Duurzame Werkplaats i.o.

Contactpersoon: Ariane Lelieveld

E-mail: arianelelieveld@me.com

Telefoon: 06 12519052

Wij zoeken

In eerste instantie:
1. Juridische bedrijfsvorm of samenwerkingsvorm ter ondersteuning van het businessplan (stichting > coöperatie > BV nieuwestijl)
2. Advies bij verhuurvoorwaarden - bijvoorbeeld een bankgarantie

Gerelateerde Plannen

62

Promocam

Wergevers en Werkzoekende op een unieke manier bijelkaar brengen.

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan
R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan
Cover 5 march

Work-Life Balance Conference

De leidinggevende gezondheidsexperts, ondernemers en relatieexperts naar Rotterdam te brengen om een Utopia te creëren van kennis.

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
Sparespace  locatie

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

Bekijk dit plan
Meer plannen