Ontdek › Plan

E-sport 010

Subsidie toegekend € 60.000,00

Aangemaakt: 11 juni 2017

Sport beweegt Rotterdam

De nieuwe wereld van E-sport is gigantisch aan het worden. De sport moet geacepteerd en gefaciliteerd worden, daarom dit plan!

In vergelijking met velen andere landen is E-sport in Nederland nog sterk ondergewaardeerd. Rotterdam die bekend staat als innovatieve en moderne stad is dan ook de perfecte plek om de E-sport naar een hoger level te brengen binnen Nederland. Door het opzetten van een E-league onder amateur voetbalverenigingen zal er een breedte sport ontstaan en komt er binnen de E-sport een structuur net als bij de al ontwikkelde sporten. De gamers die in deze competitie zullen fungeren hebben naast de competitie ook een plek nodig om deze te beoefenen, een E-sporthouse. Hierin kunnen zij hun vaardigheden verbeteren en zich ontwikkelen tot volwaardig E-sporter. Daarbij kunnen hier events en competities plaatsvinden. Dankzij het E-sporthouse is er een fysieke locatie die zowel casual als professionele gamers bij elkaar brengen om de sport een stap hogerop te brengen. Daarnaast is dit plan interessant voor bedrijven die iets in de E-sport willen betekenen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door dit plan te omarmen doet Rotterdam hun naam eer aan als sportstad van Nederland. Door de sport te ontwikkelen zal Rotterdam voor de zoveelste keer de trendsetter zijn binnen een scene met betrekking tot de doelgroep millennials, waar ze dit in het verleden al in andere scenes zijn geweest. Zoals gezegd is Rotterdam een innovatieve en moderne stad. Met haar mentaliteit, cultuur en kernwaarden kan zij dan ook als de perfecte broedplaats dienen als eerste E-sportstad van Nederland.

Waarom vernieuwend?

Nederland loopt achter wat betreft E-sport. Waar in andere landen de sport veel meer begeleid en gestimuleerd wordt, is er in Nederland nog niks in de vorm van een E-sporthouse. E-sport is een wereld die zich in de afgelopen twee jaar razendsnel heeft ontwikkeld, en wat voor velen dus nog onbekend zal zijn. Omdat het achterloopt ontbreekt het aan breedte binnen de E-sport. Door dit als Rotterdam zijnde te organiseren zal de stad hierin de eerste van Nederland zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

E sport 010

Doe mee

Organisatie: event-broker

Contactpersoon: Nolan Noordzij

E-mail: nolan@event-broker.com

Telefoon: 0650836910

Wij zoeken

De hulp die dit plan nodig heeft zijn partijen die de communicatie op zich willen nemen en het bereik willen vergroten. We zoeken bedrijven die samen iets op willen bouwen en willen investeren in dit plan. Ook zoeken wij organisaties die de game community kennen en de uitvoerende taken van een competitie op zich willen nemen.

Gerelateerde Plannen

Dsc 3910 %281%29

JUST DO IT - Sporten met topsporters

Ons project heeft als doel om de Rotterdamse jeugd actief aan het sporten te krijgen door de inzet van topsporters als rolmodel.

Bekijk dit plan

Walking Basketbal

De Dreamteam Foundation wil geïnspireerd door het succes van Walking Basketball in Rotterdam de sport uitbreiden,

Bekijk dit plan
Dsc 7266 als slim object1

Sport Events & People Connected

Mensen pro-actief en laagdrempelig verbinden met sport events, activiteiten en faciliteiten in de buurt die aansluiten op hun persoonlijke interesse profiel.

Bekijk dit plan
Foto flyer 1

LaForsa

Jongeren empoweren door middel van sportactiviteiten en het organiseren van evenementen in en voor de buurt.

Bekijk dit plan
Botlek hoogvliet 1

Superhelden Superspetters zwemles

Wij bieden zwemlessen speciaal voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis aan, wij laten zien dat zwemmen leuk is willen kinderen die afstand tot de maatschappij hebben ruimte geven om te sporten op hun niveau.

Bekijk dit plan
Activi2 afbeelding1

Activi2

Activi2 krijgt moeders en dochters in beweging!

Bekijk dit plan
Curlingfoto

Curlingbaan Rotterdam

Curling is hot en wij maken het spel voor iedereen bereikbaar; Rotterdam krijgt elke winter haar eigen curlingbaan, in een aparte

Bekijk dit plan
Meer plannen