Ontdek › Plan

EigenDraads

Subsidie toegekend € 60.000,00

Aangemaakt: 10 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Werk maken van en met textiel in de Rotterdamse stad en haven

In Rotterdam wordt ongeveer een kwart van het afgedankte textiel gescheiden ingezameld. Een business case om meer in te zamelen is er momenteel niet, daarvoor moet niet-herdraagbare textiel worden gevaloriseerd waarvoor vaak de juiste schaalgrootte ontbreekt.

Nederland is #5 importeur en #6 exporteur van tweedehands textiel ter wereld. De haven van Rotterdam is dan ook een belangrijke doorvoerhaven voor tweedehands textiel, een handelswaar met een groeiend aanbod en een steeds krappere afzetmarkt.

Wat als Rotterdam haar eigen vraag creëert voor zowel textiel afval uit de stad als het lastig verhandelbare overschot uit de haven? Hiermee creëren we banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, besparen we op verbrandingskosten voor textiel afval, realiseren we onze circulaire ambities én geven we de Rotterdamse textiel industrie een impuls.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is niet alleen een prachtige stad met bewoners die textiel na een tijdje afdanken, het is ook een belangrijke haven voor de im- en export van tweedehands textiel. Deze stromen samen vormen de constante grondstoffen stroom die nodig is om textiel verwerking en recycling op schaal mogelijk te maken.

Waarom vernieuwend?

Terwijl alle steden hun potentiele textiel berg zien groeien, zijn er nog weinig tot concrete actie overgegaan. Rotterdam, met haar circulaire ambities en can-do mentaliteit zou ook in de textiel sector het voortouw kunnen nemen en laten zien hoe werk kan worden gemaakt van en met textiel.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo eigendraads

Doe mee

Organisatie: EigenDraads

Contactpersoon: Hilde van Duijn

Wij zoeken

- Enthousiastelingen met passie voor textiel en/of mensen
- Hands-on visionairs met verstand van business cases
- Bevlogen ondernemers die kloof tussen werkzoekenden met taalachterstand en werkgevers weten te dichten

Gerelateerde Plannen

Ontbrekende schakel

Rotterdam Schakelt!

Rotterdam kent veel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rotterdam Schakelt! verbindt hen direct met werkgevers en de instellingen die werken aan hun plaatsing.

Bekijk dit plan
Sparespace ondernemers jpeg

SpareSpace; Verborgen ondernemerschap in Rotterdam

Veel ondernemerschap is verborgen op zolderkamers of schuurtjes en kan niet/ durft niet een onderneming te starten. SpareSpace bouwwt samen met lokale experts een platform om verborgen ondernemerschap te vinden, verbinden en zichtbaar te maken.

Bekijk dit plan
Foto deelnemer wmo radar %283%29

Talent aan het werk

Traineeship van 23 maanden voor jongeren met een afgeronde Mbo 2 opleiding bij diverse bedrijven van de Facillicom Group

Bekijk dit plan
Dsc 3472

27+ en op weg naar een goede toekomst!

Vangnet tussen wal en het schip, 27 plus duurzaam uit de uitkering. Wij doen dit door middel van een unieke combinatie van coaching door ervaringsdeskundigen, inzet van rolmodellen, dagelijks sporten en een speciaal ontwikkeld lesprogramma.

Bekijk dit plan

Facilicom Traineeship

Inrichten van een traineeship voor jongeren (jongens en meisjes) die net hun opleiding niveau 2 bij het Albeda hebben afgerond.

Bekijk dit plan
Schoenfabriek wim 1953

Stadswerker

Wij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.

Bekijk dit plan
De wijkcooperatie werkt

Meer-Werk op Zuid!

Werk- en Wijkcommon het Gemaal is dé plek waar gewerkt wordt aan innovatieve wijkgerichte gebiedsontwikkeling. Een dynamische locatie die ruimte genereert voor lokale productie, kennisontwikkeling, ontmoeting en presentatie.

Bekijk dit plan
Videobooth010 nieuw

Videobooth010

Laat zien wie je bent. Zien is geloven.

Bekijk dit plan
Meer plannen