Ontdek › Plan

Firmhouse Venture Lab

Aangemaakt: 08 mei 2018

Rotterdam economisch vooruit

Firmhouse Venture Lab is een programma voor ondernemers, waarbij deelnemers op hun individuele vaardigheden worden geselecteerd en tijdens het programma de volle ruimte krijgen om met elkaar startups te vormen rondom hun beste eigenschappen.

We selecteren 12 aspirant-ondernemers die 3 maanden lang de tijd, begeleiding en ruimte krijgen om hun ideeën te verkennen en daar omheen teams te vormen. We zoeken daarbij naar mensen met meerdere vaardigheden, bijvoorbeeld programmeurs die ook kunnen ontwerpen - of verkopers die ook graag zichzelf willen leren programmeren.

Firmhouse en haar netwerk van ervaren ondernemers begeleidt hen dmv workshops en coaching, waarbij zij stuurt op teamvorming rondom de meest kansrijke ideeën. Dit gebeurt in een ritme van twee weken met als doel om snel het business model te verkennen en binnen drie maanden hier de eerste betalende klanten voor te vinden. We richten ons bij voorkeur op softwaretechnologie, omdat we daar een sterk netwerk in hebben.
Aan het einde van het programma worden de teams die goede voortgang hebben geboekt gematcht met investeerders uit ons netwerk.

De beste twee teams krijgen in ieder geval een investering van 50.000 euro.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit programma helpt Rotterdam economisch vooruit, omdat het ondernemend talent naar de stad trekt, die daar kansrijke bedrijven zullen stichten en groeien in een sector waar de regio Rotterdam al vrij sterk in is vertegenwoordigd. Firmhouse Venture Lab is het eerste programma in de regio Rotterdam dat zich richt op deze industrie. De nieuwe bedrijven zullen banen scheppen. Tevens zal een deel van het programma (oa workshops en peer review dagen) worden opengesteld voor een groter publiek.

Waarom vernieuwend?

Er zijn tegenwoordige veel accelerator-programma’s en incubators, die allemaal als uitgangspunt hebben dat je al een bedrijf bent begonnen en een team hebt gevormd.

Startups falen vaak vanwege een verkeerde teamsamenstelling en ondernemers die een idee nastreven dat niet past bij hun kennis en vaardigheden.

Firmhouse Venture Lab is het enige programma in Nederland dat uitgaat van de kennis en vaardigheden van de ondernemer en deze gebruikt om daar kansrijke bedrijven van te maken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 2824 %281%29

Doe mee

Organisatie: Firmhouse BV

Contactpersoon: Robbert van Geldrop

E-mail: robbert@firmhouse.com

Wij zoeken

* Aspirant ondernemers die hun ideeen willen verkennen en met andere deelnemers eventueel een bedrijf willen starten.

* Financiële ondersteuning om het budget aangaande het project Firmhouse Venture Lab rond te krijgen.

Gerelateerde Plannen

Paint design

Rotterdams likkie verf

De Maas en onze prachtige stad liggen vol met plastic afval. Laten we dit waardeloze plastic afval transformeren naar een waardevol Rotterdams likkie verf.

Bekijk dit plan
Foodkrant cover 2017

FOODKRANT ROTTERDAM

Gratis krant voor Rotterdam over gezond, duurzaam & plantaardig(er) eten

Bekijk dit plan
24 6 2017

Meal under water

Het is een origineel idee van een restaurant wat mensen zal aantrekken omdat het heel anders is dan normaal. Het restaurant bevat glazen bollen die in een meer bewegen.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
T shirt avocado 02

TOMATEN T-SHIRT Rotterdams textiel van reststromen

Kunnen we van plantaardige reststromen uit de regio textiel maken?

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Tweedehands Rotterdam

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan

Business succes: jong geleerd, oud gedaan!

Startende ondernemers worden persoonlijk begeleid door ervaren Rotterdamse Ondernemers

Bekijk dit plan
Meer plannen