Ontdek › Plan

Firmhouse Venture Lab

Subsidie toegekend € 40.950,00

Aangemaakt: 08 mei 2018

Rotterdam economisch vooruit

Firmhouse Venture Lab is een programma voor ondernemers, waarbij deelnemers op hun individuele vaardigheden worden geselecteerd en tijdens het programma de volle ruimte krijgen om met elkaar startups te vormen rondom hun beste eigenschappen.

We selecteren 12 aspirant-ondernemers die 3 maanden lang de tijd, begeleiding en ruimte krijgen om hun ideeën te verkennen en daar omheen teams te vormen. We zoeken daarbij naar mensen met meerdere vaardigheden, bijvoorbeeld programmeurs die ook kunnen ontwerpen - of verkopers die ook graag zichzelf willen leren programmeren.

Firmhouse en haar netwerk van ervaren ondernemers begeleidt hen dmv workshops en coaching, waarbij zij stuurt op teamvorming rondom de meest kansrijke ideeën. Dit gebeurt in een ritme van twee weken met als doel om snel het business model te verkennen en binnen drie maanden hier de eerste betalende klanten voor te vinden. We richten ons bij voorkeur op softwaretechnologie, omdat we daar een sterk netwerk in hebben.
Aan het einde van het programma worden de teams die goede voortgang hebben geboekt gematcht met investeerders uit ons netwerk.

De beste twee teams krijgen in ieder geval een investering van 50.000 euro.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit programma helpt Rotterdam economisch vooruit, omdat het ondernemend talent naar de stad trekt, die daar kansrijke bedrijven zullen stichten en groeien in een sector waar de regio Rotterdam al vrij sterk in is vertegenwoordigd. Firmhouse Venture Lab is het eerste programma in de regio Rotterdam dat zich richt op deze industrie. De nieuwe bedrijven zullen banen scheppen. Tevens zal een deel van het programma (oa workshops en peer review dagen) worden opengesteld voor een groter publiek.

Waarom vernieuwend?

Er zijn tegenwoordige veel accelerator-programma’s en incubators, die allemaal als uitgangspunt hebben dat je al een bedrijf bent begonnen en een team hebt gevormd.

Startups falen vaak vanwege een verkeerde teamsamenstelling en ondernemers die een idee nastreven dat niet past bij hun kennis en vaardigheden.

Firmhouse Venture Lab is het enige programma in Nederland dat uitgaat van de kennis en vaardigheden van de ondernemer en deze gebruikt om daar kansrijke bedrijven van te maken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 2824 %281%29

Doe mee

Organisatie: Firmhouse BV

Contactpersoon: Robbert van Geldrop

E-mail: robbert@firmhouse.com

Wij zoeken

* Aspirant ondernemers die hun ideeen willen verkennen en met andere deelnemers eventueel een bedrijf willen starten.

* Financiële ondersteuning om het budget aangaande het project Firmhouse Venture Lab rond te krijgen.

Gerelateerde Plannen

Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan

Webwinkelstraat

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers.

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan
Blue food gr 10

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Meer plannen