Ontdek › Plan

Firmhouse Venture Lab

Subsidie toegekend € 40.950,00

Aangemaakt: 08 mei 2018

Rotterdam economisch vooruit

Firmhouse Venture Lab is een programma voor ondernemers, waarbij deelnemers op hun individuele vaardigheden worden geselecteerd en tijdens het programma de volle ruimte krijgen om met elkaar startups te vormen rondom hun beste eigenschappen.

We selecteren 12 aspirant-ondernemers die 3 maanden lang de tijd, begeleiding en ruimte krijgen om hun ideeën te verkennen en daar omheen teams te vormen. We zoeken daarbij naar mensen met meerdere vaardigheden, bijvoorbeeld programmeurs die ook kunnen ontwerpen - of verkopers die ook graag zichzelf willen leren programmeren.

Firmhouse en haar netwerk van ervaren ondernemers begeleidt hen dmv workshops en coaching, waarbij zij stuurt op teamvorming rondom de meest kansrijke ideeën. Dit gebeurt in een ritme van twee weken met als doel om snel het business model te verkennen en binnen drie maanden hier de eerste betalende klanten voor te vinden. We richten ons bij voorkeur op softwaretechnologie, omdat we daar een sterk netwerk in hebben.
Aan het einde van het programma worden de teams die goede voortgang hebben geboekt gematcht met investeerders uit ons netwerk.

De beste twee teams krijgen in ieder geval een investering van 50.000 euro.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit programma helpt Rotterdam economisch vooruit, omdat het ondernemend talent naar de stad trekt, die daar kansrijke bedrijven zullen stichten en groeien in een sector waar de regio Rotterdam al vrij sterk in is vertegenwoordigd. Firmhouse Venture Lab is het eerste programma in de regio Rotterdam dat zich richt op deze industrie. De nieuwe bedrijven zullen banen scheppen. Tevens zal een deel van het programma (oa workshops en peer review dagen) worden opengesteld voor een groter publiek.

Waarom vernieuwend?

Er zijn tegenwoordige veel accelerator-programma’s en incubators, die allemaal als uitgangspunt hebben dat je al een bedrijf bent begonnen en een team hebt gevormd.

Startups falen vaak vanwege een verkeerde teamsamenstelling en ondernemers die een idee nastreven dat niet past bij hun kennis en vaardigheden.

Firmhouse Venture Lab is het enige programma in Nederland dat uitgaat van de kennis en vaardigheden van de ondernemer en deze gebruikt om daar kansrijke bedrijven van te maken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 2824 %281%29

Doe mee

Organisatie: Firmhouse BV

Contactpersoon: Robbert van Geldrop

E-mail: robbert@firmhouse.com

Wij zoeken

* Aspirant ondernemers die hun ideeen willen verkennen en met andere deelnemers eventueel een bedrijf willen starten.

* Financiële ondersteuning om het budget aangaande het project Firmhouse Venture Lab rond te krijgen.

Gerelateerde Plannen

Logo metromining

Van biomassa naar bioplastic

MetroMining gaat voedselresten van Rotterdamse bedrijven converteren naarenergie en in een volgende fase naarbioplastics.

Bekijk dit plan
Plaatje

Offcourse: on track towards Coderdam

Opzetten van een gratis toegankelijk fysiek en viruteel platform waar mensen samen komen om te leren programmeren en beter aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan

Pincoffmarkt

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Bekijk dit plan
Sparespace  locatie

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

Bekijk dit plan
Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan
L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan
Meer plannen