Ontdek › Plan

FlickBike: Find, Ride, Drop

Aangemaakt: 29 mei 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Het plan is om fietsen beschikbaar te stellen in en rondom de stad. De fietsen zijn geparkeerd in openbare plekken en voorzien van GPS en data-verbinding zodat men ze met een app kan vinden. Het grote voordeel ten opzichte van traditionele deel-fiets systemen is het feit dat de gebruikers een fiets niet terug hoeven te brengen na gebruik: bij het sluiten wordt de fiets direct weer vindbaar voor een volgende gebruiker. Een monteur is in dienst om fietsen te repareren en te verplaatsen als ze belanden op ongewenste / niet populaire plekken. De fietsen zijn gemaakt van licht gewicht aluminium, hebben geen luchtbanden en zijn hufter-proof. Gebruikers hoeven geen abonnement af te sluiten, en betalen achteraf per maand voor hun ritjes.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam zet hoog in op fietsen. Het gebruik is in de afgelopen jaren met 60% gegroeid en in het fietsplan 2016-2018 wordt duidelijk dat het nog verder omhoog moet. Fietsen is gezond, schoon en bevordert het stadsbeeld. Met een innovatief deelfietssysteem FlickBike laat Rotterdam zien voorloper te zijn in mobiliteitsoplossingen.

Waarom vernieuwend?

Slim maken van "dingen" (Internet of Things) maakt mogelijk om beter aan te sluiten op behoeften van gebruikers. De moderne stedeling combineert meerdere vervoermiddelen: Bus, metro, auto en fiets. FlickBike sluit hierop aan. Niet de infrastructuur en stallingen staan centraal, maar de gebruiker. Regent het? Laat de fiets achter, pak de bus. Tram gemist? Pak de fiets. De app laat zien waar geparkeerd mag worden met Geo-Fancing. De fietsen hebben GPS om ze te vinden. Foam-Banden kunnen niet lek.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Flickbike

Doe mee

Organisatie: FlickBike

Contactpersoon: Vikenti Kumanikin

E-mail: info@flickbike.nl

Telefoon: 0624864623

Wij zoeken

Partners (ondernemers, belangenorganisaties en overheid) die mee willen denken over een experiment in Rotterdam om deze nieuwe vorm van deelfietsen te verkennen en beleid te ontwikkelen. Fietsenmakers die het onderhoud willen uitvoeren. Beleidsmakers die mee willen kijken om nieuw beleid te maken.

Gerelateerde Plannen

Sgrw cover 's gravendijkwasstraat

's Gravendijkwasstraat

De langste autowasstraat ter wereld! Met een fijne waternevel in combinatie met groen de schadelijke fijnstof en roet te lijf.

Bekijk dit plan
Picture1

HEXAPOT, Angles make the difference

Milieuvriendelijk, Efficiënt ontwerp en Economie

Bekijk dit plan
11187269 987457891266654 2411585231865091523 o

Meer (Schone) Lucht voor de Rotterdammers.

Met 25 Bandenpompen schonere lucht, minder ongelukken & vervuiling voor de Rotterdammers (& 100 euro besparing per auto per jaar).

Bekijk dit plan
Armoede kinderen e1449100904908

Suspended Rotterdam

Participatie 2.0, verdeling van kapitaal en waste tegen gaan

Bekijk dit plan
Zepp gpu citylab010

Zero Emission Ground Power voor Rotterdam Airport

Het creëren van een gezondere omgeving voor personeel en passagiers door het ontwerpen, produceren en inzetten van een zero-emission Ground Power Unit (GPU).

Bekijk dit plan
Climate club rotterdam

Climate Club Rotterdam – Netwerkclub voor de toekomst

De Climate Club is een groep van 100 greenminded Rotterdamse ondernemers die zien en erkennen dat het anders moet. Deze club mensen willen we verbinden, om elkaar te versterken en inspireren op duurzame en sociale thema’s.

Bekijk dit plan
2016 09 16 12.44.44

Dakgaard

Het beheren van de boomgaard op het dak van het treinstation Hofplein met bijenstand en compostwormenboerdeij.

Bekijk dit plan
Bag

Fruitleather Rotterdam.

Gebruikt fruitafval voor een goedkoper en milieuvriendelijk alternatief in de leerindustrie.

Bekijk dit plan
Meer plannen