Ontdek › Plan

FlickBike: Find, Ride, Drop

Aangemaakt: 29 mei 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Het plan is om fietsen beschikbaar te stellen in en rondom de stad. De fietsen zijn geparkeerd in openbare plekken en voorzien van GPS en data-verbinding zodat men ze met een app kan vinden. Het grote voordeel ten opzichte van traditionele deel-fiets systemen is het feit dat de gebruikers een fiets niet terug hoeven te brengen na gebruik: bij het sluiten wordt de fiets direct weer vindbaar voor een volgende gebruiker. Een monteur is in dienst om fietsen te repareren en te verplaatsen als ze belanden op ongewenste / niet populaire plekken. De fietsen zijn gemaakt van licht gewicht aluminium, hebben geen luchtbanden en zijn hufter-proof. Gebruikers hoeven geen abonnement af te sluiten, en betalen achteraf per maand voor hun ritjes.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam zet hoog in op fietsen. Het gebruik is in de afgelopen jaren met 60% gegroeid en in het fietsplan 2016-2018 wordt duidelijk dat het nog verder omhoog moet. Fietsen is gezond, schoon en bevordert het stadsbeeld. Met een innovatief deelfietssysteem FlickBike laat Rotterdam zien voorloper te zijn in mobiliteitsoplossingen.

Waarom vernieuwend?

Slim maken van "dingen" (Internet of Things) maakt mogelijk om beter aan te sluiten op behoeften van gebruikers. De moderne stedeling combineert meerdere vervoermiddelen: Bus, metro, auto en fiets. FlickBike sluit hierop aan. Niet de infrastructuur en stallingen staan centraal, maar de gebruiker. Regent het? Laat de fiets achter, pak de bus. Tram gemist? Pak de fiets. De app laat zien waar geparkeerd mag worden met Geo-Fancing. De fietsen hebben GPS om ze te vinden. Foam-Banden kunnen niet lek.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Flickbike

Doe mee

Organisatie: FlickBike

Contactpersoon: Vikenti Kumanikin

E-mail: info@flickbike.nl

Telefoon: 0624864623

Wij zoeken

Partners (ondernemers, belangenorganisaties en overheid) die mee willen denken over een experiment in Rotterdam om deze nieuwe vorm van deelfietsen te verkennen en beleid te ontwikkelen. Fietsenmakers die het onderhoud willen uitvoeren. Beleidsmakers die mee willen kijken om nieuw beleid te maken.

Gerelateerde Plannen

Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Collageentree

De Bron van Middelland: weerbare, waterrijke wijk

Bewoners ontwerpen duurzaam plan voor Oostervant en omgeving

Bekijk dit plan
Logo get rid

"Get Rid" organiseert: "Homey"

Get Rid blaast gebruikte materialen een nieuw leven in.

Bekijk dit plan
Treewifi

Treewifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan
2016 09 16 12.44.44

Dakgaard

Het beheren van de boomgaard op het dak van het treinstation Hofplein met bijenstand en compostwormenboerdeij.

Bekijk dit plan
Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan
Meer plannen