Ontdek › Plan

FlickBike: Find, Ride, Drop

Aangemaakt: 29 mei 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Het plan is om fietsen beschikbaar te stellen in en rondom de stad. De fietsen zijn geparkeerd in openbare plekken en voorzien van GPS en data-verbinding zodat men ze met een app kan vinden. Het grote voordeel ten opzichte van traditionele deel-fiets systemen is het feit dat de gebruikers een fiets niet terug hoeven te brengen na gebruik: bij het sluiten wordt de fiets direct weer vindbaar voor een volgende gebruiker. Een monteur is in dienst om fietsen te repareren en te verplaatsen als ze belanden op ongewenste / niet populaire plekken. De fietsen zijn gemaakt van licht gewicht aluminium, hebben geen luchtbanden en zijn hufter-proof. Gebruikers hoeven geen abonnement af te sluiten, en betalen achteraf per maand voor hun ritjes.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam zet hoog in op fietsen. Het gebruik is in de afgelopen jaren met 60% gegroeid en in het fietsplan 2016-2018 wordt duidelijk dat het nog verder omhoog moet. Fietsen is gezond, schoon en bevordert het stadsbeeld. Met een innovatief deelfietssysteem FlickBike laat Rotterdam zien voorloper te zijn in mobiliteitsoplossingen.

Waarom vernieuwend?

Slim maken van "dingen" (Internet of Things) maakt mogelijk om beter aan te sluiten op behoeften van gebruikers. De moderne stedeling combineert meerdere vervoermiddelen: Bus, metro, auto en fiets. FlickBike sluit hierop aan. Niet de infrastructuur en stallingen staan centraal, maar de gebruiker. Regent het? Laat de fiets achter, pak de bus. Tram gemist? Pak de fiets. De app laat zien waar geparkeerd mag worden met Geo-Fancing. De fietsen hebben GPS om ze te vinden. Foam-Banden kunnen niet lek.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Flickbike

Doe mee

Organisatie: FlickBike

Contactpersoon: Vikenti Kumanikin

E-mail: info@flickbike.nl

Telefoon: 0624864623

Wij zoeken

Partners (ondernemers, belangenorganisaties en overheid) die mee willen denken over een experiment in Rotterdam om deze nieuwe vorm van deelfietsen te verkennen en beleid te ontwikkelen. Fietsenmakers die het onderhoud willen uitvoeren. Beleidsmakers die mee willen kijken om nieuw beleid te maken.

Gerelateerde Plannen

Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
1486 rotterdam marketing

ZERO EMISSION TRANSPORT voor Rotterdam!

Zero Emissie transportdienst voor de Rotterdamse binnenstad - stadslogistiek met 19 tons elektrische vrachtwagens

Bekijk dit plan
Sdg event september

Rotterdam voor de 17 global SDG's

Het event lanceert de 17 SDG's voor Rotterdam, door Rotterdam en met Rotterdam. Het event creërt verbindingen, synergiën tussen- en een overzicht van alle duurzame initiatieven die Rotterdam rijk is.

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan
Blueroof team

BlueRoof - Circulaire Groene Daken

BlueRoof ontwikkelt de toepassing van restmaterialen voor de aanleg van groene daken. Op deze manier worden echt duurzame groene daken toegankelijk gemaakt voor elke Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Pakhuis vanaf weiland.jpeg

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Bekijk dit plan
Logo get rid

"Get Rid" organiseert: "Homey"

Get Rid blaast gebruikte materialen een nieuw leven in.

Bekijk dit plan

Schoon Schip

Van A naar B over de Maas, zonder uitstoot van schadelijke emissies. Varend naar een schoner Rotterdam

Bekijk dit plan
Meer plannen