Ontdek › Plan

Floating Farm Educatie

Subsidie toegekend € 42.600,00

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

De Floating Farm (FF) wil basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam verbinden met de agrarische sector (veehouderij) en dit combineren met kennis over een gezond voedingspatroon.

Floating Farm (FF) wordt een drijvend melkveebedrijf in de Merwe4Haven te Rotterdam waar op duurzame, circulaire en diervriendelijke manier zuivel geproduceerd en verwerkt gaat worden.
Vergunningen zijn rond, de financiering is geheel vanuit de private sector geregeld en de bouw is gestart www.floatingfarm.nl
FF wil educatie bieden over veeteelt, een gezond voedingspatroon, duurzaamheid, innovatie en circulariteit. Er is behoeften onderzoek gedaan bij een aantal basisscholen en kinderdagverblijven en er is onderzoek gedaan naar het huidige aanbod. De scholen/KDV’s die mee hebben gedaan aan het onderzoek doen ook mee in de opstart-/testfase.
De toekomstige educatie kan kostendekkend gegeven worden en is beschikbare voor alle basisscholen en kinderdagverblijven in de regio Rotterdam.
Voor de opstart van het educatieprogramma, ontwikkelen van lesmateriaal, testfase, facilitaire zaken en promotie is een ontwikkelbudget van € 42.600,-- nodig. Gesprekken over co-financiering lopen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen uit de stad staan steeds verder af van de natuur en voedselproductie. Floating Farm (FF) wil deze kinderen in de praktijk kennis laten maken met (innovatieve) veehouderij. Op deze manier ervaren kinderen wat er moet gebeuren voor ze een glas melk kunnen drinken. In samenwerking met het voedingscentrum gaan we in op een gezond voedingspatroon en het belang daarvan voor iedereen.

Waarom vernieuwend?

De onderwerpen duurzaamheid, innovatie en circulariteit kunnen op FF in de praktijk worden beleefd. FF biedt een unieke combinatie van beleven en leren over deze actuele onderwerpen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Koeientuin ztekst 2

Doe mee

Organisatie: Floating Farm

Contactpersoon: Minke van Wingerden

Wij zoeken

Ik ben op zoek naar co-financiers voor dit plan.

Gerelateerde Plannen

Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan
Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan
Diploma uitreiking

IMC Weekendschool Delfshaven & Rotterdam Zuid

Bij IMC Weekendschool laten wij nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals uit uiteenlopende vakgebieden.

Bekijk dit plan
Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan
02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Hetadviesbureau small

Het Adviesbureau.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Bekijk dit plan
Hqdefault

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Bekijk dit plan
Vieze handen

Tuintje Tono

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Bekijk dit plan
Meer plannen