Ontdek › Plan

Floating Farm Educatie

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

De Floating Farm (FF) wil basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam verbinden met de agrarische sector (veehouderij) en dit combineren met kennis over een gezond voedingspatroon.

Floating Farm (FF) wordt een drijvend melkveebedrijf in de Merwe4Haven te Rotterdam waar op duurzame, circulaire en diervriendelijke manier zuivel geproduceerd en verwerkt gaat worden.
Vergunningen zijn rond, de financiering is geheel vanuit de private sector geregeld en de bouw is gestart www.floatingfarm.nl
FF wil educatie bieden over veeteelt, een gezond voedingspatroon, duurzaamheid, innovatie en circulariteit. Er is behoeften onderzoek gedaan bij een aantal basisscholen en kinderdagverblijven en er is onderzoek gedaan naar het huidige aanbod. De scholen/KDV’s die mee hebben gedaan aan het onderzoek doen ook mee in de opstart-/testfase.
De toekomstige educatie kan kostendekkend gegeven worden en is beschikbare voor alle basisscholen en kinderdagverblijven in de regio Rotterdam.
Voor de opstart van het educatieprogramma, ontwikkelen van lesmateriaal, testfase, facilitaire zaken en promotie is een ontwikkelbudget van € 42.600,-- nodig. Gesprekken over co-financiering lopen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen uit de stad staan steeds verder af van de natuur en voedselproductie. Floating Farm (FF) wil deze kinderen in de praktijk kennis laten maken met (innovatieve) veehouderij. Op deze manier ervaren kinderen wat er moet gebeuren voor ze een glas melk kunnen drinken. In samenwerking met het voedingscentrum gaan we in op een gezond voedingspatroon en het belang daarvan voor iedereen.

Waarom vernieuwend?

De onderwerpen duurzaamheid, innovatie en circulariteit kunnen op FF in de praktijk worden beleefd. FF biedt een unieke combinatie van beleven en leren over deze actuele onderwerpen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Koeientuin ztekst 2

Doe mee

Organisatie: Floating Farm

Contactpersoon: Minke van Wingerden

Wij zoeken

Ik ben op zoek naar co-financiers voor dit plan.

Gerelateerde Plannen

Img 0473

Plan Naschoolse Educatieve Activiteiten

Na school, op school en voor iedereen

Bekijk dit plan
Logo dit is talent

DIT IS TALENT

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

Bekijk dit plan
Img 2268

Gedijen aan de Maas

Jongerencoachen in een warme, positieve motiverende omgeving.Natuurlijk opvoeden in een tweede thuishuis.

Bekijk dit plan
Ikbenwij5ktransp

IK BEN WIJ

Binden en verbinden door middel van creativiteit en dialoog met als slogan; Vier de verschillen en benut de overeenkomsten.

Bekijk dit plan

AL DOENDE, LEER JE

Het voorkomen van vroegtijdig schooluitval en het werken aan een beter toekomstperspectief voor leerlingen van het Mbo door het bieden van een baan of hen te begeleiden naar een voor hun passend onderwijs.

Bekijk dit plan
Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan
Meer plannen