Ontdek › Plan

Floating Farm Educatie

Subsidie toegekend € 42.600,00

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

De Floating Farm (FF) wil basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam verbinden met de agrarische sector (veehouderij) en dit combineren met kennis over een gezond voedingspatroon.

Floating Farm (FF) wordt een drijvend melkveebedrijf in de Merwe4Haven te Rotterdam waar op duurzame, circulaire en diervriendelijke manier zuivel geproduceerd en verwerkt gaat worden.
Vergunningen zijn rond, de financiering is geheel vanuit de private sector geregeld en de bouw is gestart www.floatingfarm.nl
FF wil educatie bieden over veeteelt, een gezond voedingspatroon, duurzaamheid, innovatie en circulariteit. Er is behoeften onderzoek gedaan bij een aantal basisscholen en kinderdagverblijven en er is onderzoek gedaan naar het huidige aanbod. De scholen/KDV’s die mee hebben gedaan aan het onderzoek doen ook mee in de opstart-/testfase.
De toekomstige educatie kan kostendekkend gegeven worden en is beschikbare voor alle basisscholen en kinderdagverblijven in de regio Rotterdam.
Voor de opstart van het educatieprogramma, ontwikkelen van lesmateriaal, testfase, facilitaire zaken en promotie is een ontwikkelbudget van € 42.600,-- nodig. Gesprekken over co-financiering lopen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen uit de stad staan steeds verder af van de natuur en voedselproductie. Floating Farm (FF) wil deze kinderen in de praktijk kennis laten maken met (innovatieve) veehouderij. Op deze manier ervaren kinderen wat er moet gebeuren voor ze een glas melk kunnen drinken. In samenwerking met het voedingscentrum gaan we in op een gezond voedingspatroon en het belang daarvan voor iedereen.

Waarom vernieuwend?

De onderwerpen duurzaamheid, innovatie en circulariteit kunnen op FF in de praktijk worden beleefd. FF biedt een unieke combinatie van beleven en leren over deze actuele onderwerpen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Koeientuin ztekst 2

Doe mee

Organisatie: Floating Farm

Contactpersoon: Minke van Wingerden

Wij zoeken

Ik ben op zoek naar co-financiers voor dit plan.

Gerelateerde Plannen

Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Img 0475

Leer- en Veerkracht, in je kracht op school!

Een intensief Integraal meerjarentraject ter bevordering van de mentale veerkracht van leerlingen en leerkrachten.

Bekijk dit plan
Citylab 2018

Huiswerkbegeleiding en sporten in samenwerking

Ouders / buurtbewoners worden in samenwerking met de Valentijnschool en SportSchool010 opgeleid tot huiswerkbegeleider van basisschoolkinderen. Huiswerk maken en sporten m.m.v. ouders zelf!

Bekijk dit plan
Picture

Artship - Supports a creative life

Artship wil een revolutie ontketenen in de manier waarop kunst wordt onderwezen. We geven toegang tot creativiteit, helpen leraren hun passie te delen en bieden hen de beste en meest efficiënte infrastructuur, tools en diensten.

Bekijk dit plan
Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan

Digitale geletterdheid in de wijk

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Bekijk dit plan
Meer plannen