Ontdek › Plan

Floating Farm Educatie

Subsidie toegekend € 42.600,00

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

De Floating Farm (FF) wil basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam verbinden met de agrarische sector (veehouderij) en dit combineren met kennis over een gezond voedingspatroon.

Floating Farm (FF) wordt een drijvend melkveebedrijf in de Merwe4Haven te Rotterdam waar op duurzame, circulaire en diervriendelijke manier zuivel geproduceerd en verwerkt gaat worden.
Vergunningen zijn rond, de financiering is geheel vanuit de private sector geregeld en de bouw is gestart www.floatingfarm.nl
FF wil educatie bieden over veeteelt, een gezond voedingspatroon, duurzaamheid, innovatie en circulariteit. Er is behoeften onderzoek gedaan bij een aantal basisscholen en kinderdagverblijven en er is onderzoek gedaan naar het huidige aanbod. De scholen/KDV’s die mee hebben gedaan aan het onderzoek doen ook mee in de opstart-/testfase.
De toekomstige educatie kan kostendekkend gegeven worden en is beschikbare voor alle basisscholen en kinderdagverblijven in de regio Rotterdam.
Voor de opstart van het educatieprogramma, ontwikkelen van lesmateriaal, testfase, facilitaire zaken en promotie is een ontwikkelbudget van € 42.600,-- nodig. Gesprekken over co-financiering lopen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen uit de stad staan steeds verder af van de natuur en voedselproductie. Floating Farm (FF) wil deze kinderen in de praktijk kennis laten maken met (innovatieve) veehouderij. Op deze manier ervaren kinderen wat er moet gebeuren voor ze een glas melk kunnen drinken. In samenwerking met het voedingscentrum gaan we in op een gezond voedingspatroon en het belang daarvan voor iedereen.

Waarom vernieuwend?

De onderwerpen duurzaamheid, innovatie en circulariteit kunnen op FF in de praktijk worden beleefd. FF biedt een unieke combinatie van beleven en leren over deze actuele onderwerpen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Koeientuin ztekst 2

Doe mee

Organisatie: Floating Farm

Contactpersoon: Minke van Wingerden

Wij zoeken

Ik ben op zoek naar co-financiers voor dit plan.

Gerelateerde Plannen

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
Infographic archiklas

ArchiKlas - architectuurlessen voor kinderen

Kinderen in het primair onderwijs spelenderwijs de 21e-eeuwse vaardigheden bijbrengen door middel van een reeks van architectuurlessen, waarin creativiteit en onderzoekend en ontwerpend leren een grote rol speelt.

Bekijk dit plan
Makerspace

Makerspace in de bieb!

Bibliotheek Rotterdam heeft met de Makerspace het primaire doel om jeugd en jongeren in aanraking te brengen met nieuwe (maak)technieken, hen door (o.a.) workshops kennis te laten maken met en enthousiasmeren voor moderne techniek en maakcultuur.

Bekijk dit plan
Ms 1op1 coaching challengesports 1793

Time-out, Rebound!

Schooluitval voorkomen d.m.v. van een Time-Out Traject voor leerlingen van Rotterdamse MBO Startcolleges en voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan

Adminbedriijf.nl (future financials)

Een ‘ontmoetingsplaats’ waar studenten van het Mbo en van het Hbo uitstekend worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Bij artikel

"Samen voor Taal"

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Bekijk dit plan
Beeld voor internet

Taal voor Mekaar

We zetten kinderen met een taalachterstand in hun kracht door gelijkere kansen te bieden op een succesvolle toekomst in onze samenleving.

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Meer plannen