Ontdek › Plan

Hackerspace Pixelbar

Subsidie toegekend € 25.090,00

Aangemaakt: 08 oktober 2015

Onderwerpen: Cultuur als vernieuwende kracht, Dus echt iedereen aan het werk en Heb hart voor onderwijs

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Pixelbar is een community van onderzoekers onafhankelijk van leeftijd, geslacht, afkomst, geaardheid, welke streeft naar vrijheid van informatie en kennis bevordering.
Pixelbar heeft als doelstelling het stimuleren van raakvlakken tussen kunst, technologie en innovatie. Het biedt de ruimte voor het verrichten van alle verdere handelingen, die met de vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. We willen Rotterdam en heel Nederland op een duurzame manier economisch vooruit te brengen. Uiteindelijk gaat het om mensen welke met elkaar samenwerken, mensen met ambitie, welke nieuwe kansen zien en elkaar helpen om de wereld te laten zien dat Rotterdam een toonaangevende speler is. De hackerspace brengt mensen met verschillende achtergronden met elkaar in verbinding. Samen brengen zij de kennis bij elkaar die nodig is om dat verschil te maken.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij zien hackers als een community van mensen met verschillende intenties. Een positief voorbeeld uit Rotterdam, waar Pixelbar ook deel van heeft uitgemaakt is: https://www.portofrotterdam.com/nl/nieuws-en-persberichten/hacken-in-de-haven. We willen een plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar leren, gezelligheid hebben, werken aan projecten, eten en drinken, zich dingen af te vragen, om te praten met experts, tentoonstellen van projecten of gekke dingen te doen.

Waarom vernieuwend?

Er is op dit moment geen hackerspace in Rotterdam, daarentegen is de community in Rotterdam erg groot. Het is tijd dat er een thuisbasis ontstaat voor deze community en daarmee er projecten ontstaan die Rotterdam internationaal op de kaart zet bij de hacker-community.

Pixelbar is gevestigd in M4H, waar ook Studio Roosegaarde, Spark Design, Tweetonig en Awkward gevestigd zijn. Het sluit naadloos aan bij waar Rotterdam voor staat en sterkt het gebiedsontwikkeling proces aan.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Doe mee

Organisatie: Stichting Pixelbar

Contactpersoon: David van Leeuwen

Adres: Vierhavensstraat 56, 3029 BG Rotterdam

Wij zoeken

Als hackerspace zijn we op zoek naar hackers. De vraag is natuurlijk: wat definieert een hacker? Het gaat erom dat je dingen anders doet en dingen wil aanpakken: je wilt verandering.

We zoeken mensen op gebied van marketing, communicatie, financieel advies, growth hacking, organisatie, meubelmakers, houtbewerkers, software ontwikkelaars, hobbyisten, onderzoekers en ga zo maar door.

Maar, mocht je geen hacker zijn - maar je wel kunnen inleven dat deze community hier behoefte aan heeft. Dan horen we dat graag in de reacties!

Gerelateerde Plannen

RE GENERATE

REGENERATE is een tweejarig project gericht op de doorontwikkeling van het online platform voor beginnend creatief ondernemers.

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan

Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Bekijk dit plan
Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

De Kracht van Katendrecht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Meer plannen