Ontdek › Plan

Het Dijkhuis

Aangemaakt: 27 mei 2018

Eenzaamheid bestrijden we samen

Het Dijkhuis doorbreekt het isolement en de eenzaamheid van kwetsbare mensen. Wij betrekken ouderen bij ons Moeder & Kindhuis, een 24uurs opvang voor kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen. Een win-win situatie voor jong en oud!

Het Dijkhuis berust op 4 pijlers:
• Het Moeder & Kindhuis biedt 24uurs opvang, begeleiding en (na)zorg aan kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen.
• Het Leef & Leerprogramma is gericht op empowerment van moeder en kind.
• Het Moeder & Vrouwennetwerk heeft als doel om moeders en vrouwen van verschillende status, nationaliteit, leeftijd of cultuur samen te brengen om elkaar te steunen.
• Het Ontwikkel & Verbindingscentrum creëert de mogelijkheid om met vele organisaties samen te werken waaronder de organisaties voor ouderen. Hieruit is het Woon-Zorg-Werkconcept ontstaan: het samenwonen van moeders en kinderen met ouderen onder een dak, waardoor ouderen hun dagelijkse sleur en eenzaamheid doorbreken

De liefdevolle en warme sfeer die wij hier creëren, draagt bij aan een veilige omgeving voor moeders, kinderen en ouderen. Dit leidt tot een duurzame verandering.
Het Dijkhuis geeft jong en oud weer toekomstperspectief!

Waarom goed voor Rotterdam?

In Rotterdam zitten veel ouderen én (aanstaande) moeders met kinderen in een isolement en vereenzamen door gebrek aan contacten en netwerk. Daardoor ligt een oplossing van hun problemen op veel leefgebieden ver weg. Deze stad met een oude ziel en een jong hart schreeuwt om opvang van kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen en om gezelschap en zingeving voor eenzame ouderen. Het Dijkhuis met zijn 4 pijlers is hierop het antwoord. Deze combinatie is aanvullend, verbindend en verrijkend!

Waarom vernieuwend?

Het Woon-Zorg-Werkconcept van Het Dijkhuis is vernieuwend. (Aanstaande) moeders, kinderen en ouderen wonen onder één dak. Zo ontstaat een waardevol samenlevingsverband waarbij kinderen kind mogen zijn, moeders ondersteund kunnen worden en ouderen uiting kunnen geven aan hun wijsheid en levenservaring. Het is een nieuwe vorm van samenredzaamheid.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo dijkhuis

Doe mee

Organisatie: Het Dijkhuis

Contactpersoon: Manita van Dijk

Wij zoeken

Wij zoeken financiële hulp voor de verbouwing en inrichting van Het Dijkhuis.

Gerelateerde Plannen

Senioren koppel vermaakt zich in de tuin

Smaak en vermaaktuin

Vereenzaming tegengaan door "ouderen" uit huis te halen en lekker te gaan tuinieren.

Bekijk dit plan
Rvh utrecht 1384 citylab

De Buur(t)tafel in Rotterdam

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt.

Bekijk dit plan
Depositphotos 24185955 stockillustratie koorzang

Popkoor PLUS!

een spetterend popkoor van statushouders PLUS enthousiaste Nederlanders, die daar graag aan meedoen en een handje bij helpen.

Bekijk dit plan
Detoffekatert

De Toffe Katert

Wij bieden een dagbestedingsplek aan mét katten! Deze laagdrempelige dagbesteding bieden wij aan kwetsbare Rotterdammers, waaronder mensen met een psychiatrische stoornis, maar ook voor buurtbewoners.

Bekijk dit plan
181002 dippie test1lyceum 16

Dippie

Zelfhulpboekje voor jongeren uit middelbaar onderwijs, dat helpt om te gaan met gevoelens van somberheid en eenzaamheid en een gesprekstool om jongeren over deze gevoelige onderwerpen in gesprek te brengen.

Bekijk dit plan
Dsci0358

RoadTour Next Economy

Inspireren, motiveren om te leren participeren dmv de Sustainable Development Goals en the Roadmap Next Economy

Bekijk dit plan
Rotterdam in koor!

Rotterdam in Koor!

Rotterdamse ouderen zingen samen in koren,

Bekijk dit plan
Meer plannen