Ontdek › Plan

KUNSTBUS

Subsidie toegekend € 25.000,00

Aangemaakt: 25 september 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Het brengen van Kunst & Cultuur naar de mensen TOE, en dan met name kinderen en mensen met een beperking, denk aan geen geld, de nl taal, geestelijk, lichamelijk of wat dan ook. Daarnaast ook voor alle andere, KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN

Kunst en Cultuur vervullen een belangrijke rol in de samenleving.
Eigenschapen die vaak met kunst in verband worden gebracht zijn zelfkennis, zelfontplooiing, morele ontwikkeling en inzicht in "de ander" of "de samenleving". Vanuit een busje, ga ik met andere professionele kunstenaars (beeldend, muziek, theater, poëzie, erfgoed, dans, grafisch, literatuur, enz enz), aan de slag.
Kunst geeft voor iedereen meer kleur aan het leven, wij willen het beoefenen en het beleven hier van voor iedereen toegankelijk(er) maken. En dan juist voor kinderen en mensen met een lichamelijke, geestelijke, verstandelijke en /of financiële beperking en ongeacht culturele achtergrond. Zoals sporten bijdraagt aan een goede lichamelijke conditie, zo stimuleert kunst de persoonlijke groei en de gezondheid van het brein. Samen KUNST EN CULTUUR beoefenen, bewonderen en ervaren,
KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit is goed voor Rotterdam
omdat we uit ervaring, weten dat er nog steeds wel eens mensen net "buiten de boot vallen".
Omdat wij ze gaan opzoeken, op straat, bij instellingen, stichtingen, (buurt/te) huizen. Hoeven ze ons niet te zoeken maar vinden wij hun.

Waarom vernieuwend?

KUNSTBUS is vernieuwend, omdat dit geheel nog niet bestaat. Er zijn Bussen die de mensen vervoeren naar de kunst of muziek, MAAR geen bussen die de kunst & cultuur komen brengen op een educatieve manier bij de mensen. We hebben les programma geschreven. En "proef" workshops en lessen gegeven aan verschillende doelgroepen, kinderen, ouderen, geestelijke beperkte, lichamelijk beperkte, en mensen die het financieel niet kunnen betelen, of geen NL spraken. Door deze proeven, nemen we de ervaring mee

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Thumbnail img 3800

Doe mee

Organisatie: stichting kunstbus

Contactpersoon: Ankie de Groot

Wij zoeken

Ik zoek financiële hulp, subsidie, opdrachten en hulp welke wijken prioriteit 1 hebben.

Gerelateerde Plannen

Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan
Bureauconvoi websiteblokken 600x400px def4

Convoi Exceptionnel

Convoi Exceptionnel is een jaargang voor jongeren uit Rotterdam die willen ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is, op het gebied van kunst, cultuur, media en maatschappij.

Bekijk dit plan
Verstopt pand

Bouwplaats Brienenoord

Bouwplaats Brienenoord is een sociaal, artistiek en duurzaam herontwikkelingsproject van het oude zomerkampgebouw op het Eiland van Brienenoord.

Bekijk dit plan
Vt museum rdam 01 web

Cultuurwerkplaats

Het ontwikkelen van het product cultuurwerkplaats middels 2 pilots: Bewoners en culturele ondernemers uit de buurt werken samen aan het verbeteren van de sociale en economische situatie van de wijk en hun bewoners.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan

LABELTJUHH

De kracht van muziek

Bekijk dit plan
Meer plannen