Ontdek › Plan

KUNSTBUS

Aangemaakt: 25 september 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Het brengen van Kunst & Cultuur naar de mensen TOE, en dan met name kinderen en mensen met een beperking, denk aan geen geld, de nl taal, geestelijk, lichamelijk of wat dan ook. Daarnaast ook voor alle andere, KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN

Kunst en Cultuur vervullen een belangrijke rol in de samenleving.
Eigenschapen die vaak met kunst in verband worden gebracht zijn zelfkennis, zelfontplooiing, morele ontwikkeling en inzicht in "de ander" of "de samenleving". Vanuit een busje, ga ik met andere professionele kunstenaars (beeldend, muziek, theater, poëzie, erfgoed, dans, grafisch, literatuur, enz enz), aan de slag.
Kunst geeft voor iedereen meer kleur aan het leven, wij willen het beoefenen en het beleven hier van voor iedereen toegankelijk(er) maken. En dan juist voor kinderen en mensen met een lichamelijke, geestelijke, verstandelijke en /of financiële beperking en ongeacht culturele achtergrond. Zoals sporten bijdraagt aan een goede lichamelijke conditie, zo stimuleert kunst de persoonlijke groei en de gezondheid van het brein. Samen KUNST EN CULTUUR beoefenen, bewonderen en ervaren,
KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit is goed voor Rotterdam
omdat we uit ervaring, weten dat er nog steeds wel eens mensen net "buiten de boot vallen".
Omdat wij ze gaan opzoeken, op straat, bij instellingen, stichtingen, (buurt/te) huizen. Hoeven ze ons niet te zoeken maar vinden wij hun.

Waarom vernieuwend?

KUNSTBUS is vernieuwend, omdat dit geheel nog niet bestaat. Er zijn Bussen die de mensen vervoeren naar de kunst of muziek, MAAR geen bussen die de kunst & cultuur komen brengen op een educatieve manier bij de mensen. We hebben les programma geschreven. En "proef" workshops en lessen gegeven aan verschillende doelgroepen, kinderen, ouderen, geestelijke beperkte, lichamelijk beperkte, en mensen die het financieel niet kunnen betelen, of geen NL spraken. Door deze proeven, nemen we de ervaring mee

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Thumbnail img 3800

Doe mee

Organisatie: stichting kunstbus

Contactpersoon: Ankie de Groot

Wij zoeken

Ik zoek financiële hulp, subsidie, opdrachten en hulp welke wijken prioriteit 1 hebben.

Gerelateerde Plannen

Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan
Participatory theater

Actie in De Groene Connectie

We're experimenting with innovative ways to co-create and plan public space with citizens. That's about exploring, playing and taking action together in De Groene Connectie through arts like theater, photography, music, storytelling and dance.

Bekijk dit plan
Mediaring rotterdam logo

Mediaring: ‘Rotterdam in Beeld’

Mediaring Rotterdam is een platform waarmee Rotterdam zich met meerdere hoogwaardige tv-opname locaties op de kaart zet en waarbinnen de lokale podia zich kunnen versterken met nieuwe digitale mediadiensten.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Buildingthecity010

Building "The City"

Een landmark die Rotterdam nog meer op de wereldkaart zet, net als de Euromast, de kubuswoningen de Markthal en de Kuip.

Bekijk dit plan
Img 8863

Kunst & Dementie (bij Kunstuitleen Rotterdam)

Een positieve kunstervaring voor mensen met dementie en hun naaste(n).

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan
Meer plannen