Ontdek › Plan

Miracles of Music

Subsidie toegekend € 70.000,00

Aangemaakt: 01 juni 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

In Miracles of Music maken we ons sterk om muziek de plaats te geven die ze verdient in ons leven, zorg en welzijn. Samen met wetenschappers, muziektherapeuten en musici, ontwikkelen we in Rotterdam een educatief muziekprogramma voor mantelzorgers en verzorgenden. Hierin leert men ervaren hoe je muziek kunt gebruiken om de kwaliteit van leven te verhogen voor mensen met een beperking of hulpvraag, en ook voor de mantelzorger zelf.

Met feestelijke muzikale meetings leren en ervaren mantelzorgers en verzorgenden hoe muziek hun zorgtaken kan verlichten. Zij ontvangen handzame tips en praktische tools die ze kunnen inzetten in hun dagelijkse zorgtaken. Een trainingsmethodiek biedt hen handvatten om de inzet van muziek over te kunnen dragen. Op een 'muzikaal mantelzorgen' platform geven we voorlichting met allerhande tips, beschikbare muzikale tools, lesmateriaal en door ons gemaakte instructieve video's.

Waarom goed voor Rotterdam?

Met dit programma ondersteunen we kwetsbare Rotterdammers - met een beperking, handicap of achterstand - en verbinden we eenzame mensen. We maken ons hard voor de waardering van mantelzorgers en bieden kennis en ervaring om hen in hun zorgtaken te ondersteunen. We zorgen voor verbinding van een diversiteit van bewoners van verschillende culturen, komaf, jong en oud. We bundelen krachten van de vele initiatieven in de wijk op het gebied van muziek, zorg & welzijn die Rotterdam rijk is.

Waarom vernieuwend?

De innovatie kracht van Miracles of Music zit in de impactvolle combinatie van wetenschap, muziek, educatie, zorg & welzijn en media. Met een geïntegreerde aanpak bieden we niet alleen bijzondere muzikale ervaringen en hands-on oplossingen voor mantelzorgers en verzorgenden, ook geven we een nieuwe kijk op creatieve oplossing voor het maatschappelijk vraagstukken rondom mantelzorgen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Momv3 800px

Doe mee

Organisatie: Stichting Happy Motion

Contactpersoon: Bastiaan Piloo

E-mail: b.piloo@happymotion.org

Wij zoeken

Alle initiatieven uit de stad en wijken op het gebied van muziek, zorg en welzijn zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan Miracles of Music. Ook zoeken we partners en fondsen die het programma willen ondersteunen om het daarmee voor zo veel mogelijk kwetsbare Rotterdammers laagdrempelig toegankelijk te maken.

Gerelateerde Plannen

Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan
 18

Little Wotan: Kunstlab voor stedelijke transitie

Little Wotan ontwikkelt kunstprojecten voor stedelijke transitie; in co-creatie met bewoners, kunstenaars en wetenschappers. We gebruiken daarvoor interactieve werkvormen waaronder serious games, met als doel: maatschappelijke impact realiseren.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan

Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Bekijk dit plan
Samenleven van dale

Op weg naar Samen Stad

Het Nieuwe Instituut wil samen met partners in de stad en met haar achterban van ontwerpers, denkers en makers de ambitie om ‘samen te leven’ in Rotterdam handen en voeten geven. We gaan daarom werken aan een actieagenda voor een 'inclusieve' stad.

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
Meer plannen