Ontdek › Plan

Miracles of Music

Subsidie toegekend € 70.000,00

Aangemaakt: 01 juni 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

In Miracles of Music maken we ons sterk om muziek de plaats te geven die ze verdient in ons leven, zorg en welzijn. Samen met wetenschappers, muziektherapeuten en musici, ontwikkelen we in Rotterdam een educatief muziekprogramma voor mantelzorgers en verzorgenden. Hierin leert men ervaren hoe je muziek kunt gebruiken om de kwaliteit van leven te verhogen voor mensen met een beperking of hulpvraag, en ook voor de mantelzorger zelf.

Met feestelijke muzikale meetings leren en ervaren mantelzorgers en verzorgenden hoe muziek hun zorgtaken kan verlichten. Zij ontvangen handzame tips en praktische tools die ze kunnen inzetten in hun dagelijkse zorgtaken. Een trainingsmethodiek biedt hen handvatten om de inzet van muziek over te kunnen dragen. Op een 'muzikaal mantelzorgen' platform geven we voorlichting met allerhande tips, beschikbare muzikale tools, lesmateriaal en door ons gemaakte instructieve video's.

Waarom goed voor Rotterdam?

Met dit programma ondersteunen we kwetsbare Rotterdammers - met een beperking, handicap of achterstand - en verbinden we eenzame mensen. We maken ons hard voor de waardering van mantelzorgers en bieden kennis en ervaring om hen in hun zorgtaken te ondersteunen. We zorgen voor verbinding van een diversiteit van bewoners van verschillende culturen, komaf, jong en oud. We bundelen krachten van de vele initiatieven in de wijk op het gebied van muziek, zorg & welzijn die Rotterdam rijk is.

Waarom vernieuwend?

De innovatie kracht van Miracles of Music zit in de impactvolle combinatie van wetenschap, muziek, educatie, zorg & welzijn en media. Met een geïntegreerde aanpak bieden we niet alleen bijzondere muzikale ervaringen en hands-on oplossingen voor mantelzorgers en verzorgenden, ook geven we een nieuwe kijk op creatieve oplossing voor het maatschappelijk vraagstukken rondom mantelzorgen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Momv3 800px

Doe mee

Organisatie: Stichting Happy Motion

Contactpersoon: Bastiaan Piloo

E-mail: b.piloo@happymotion.org

Wij zoeken

Alle initiatieven uit de stad en wijken op het gebied van muziek, zorg en welzijn zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan Miracles of Music. Ook zoeken we partners en fondsen die het programma willen ondersteunen om het daarmee voor zo veel mogelijk kwetsbare Rotterdammers laagdrempelig toegankelijk te maken.

Gerelateerde Plannen

Sweet spot

From Black Spot to Sweet Spot

10 bedrijven worden gekoppeld aan 10 kunstenaars. Samen onderzoeken ze creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Thumbnail img 3800

KUNSTBUS

Het brengen van Kunst & Cultuur naar de mensen TOE, en dan met name kinderen en mensen met een beperking, denk aan geen geld, de nl taal, geestelijk, lichamelijk of wat dan ook. Daarnaast ook voor alle andere, KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Artzone 010 artlab

ARTZONE-010

Semi-permanent kunstlaboratorium als experimentele vrijplaats en proeftuin voor beeldende kunst en design.

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
Unknown

Red De Hef!

Redt het monument De Hef van megalomane architecten en projectontwikkelaars die er een tourist trap van willen maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen