Ontdek › Plan

Miracles of Music

Subsidie toegekend € 70.000,00

Aangemaakt: 01 juni 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

In Miracles of Music maken we ons sterk om muziek de plaats te geven die ze verdient in ons leven, zorg en welzijn. Samen met wetenschappers, muziektherapeuten en musici, ontwikkelen we in Rotterdam een educatief muziekprogramma voor mantelzorgers en verzorgenden. Hierin leert men ervaren hoe je muziek kunt gebruiken om de kwaliteit van leven te verhogen voor mensen met een beperking of hulpvraag, en ook voor de mantelzorger zelf.

Met feestelijke muzikale meetings leren en ervaren mantelzorgers en verzorgenden hoe muziek hun zorgtaken kan verlichten. Zij ontvangen handzame tips en praktische tools die ze kunnen inzetten in hun dagelijkse zorgtaken. Een trainingsmethodiek biedt hen handvatten om de inzet van muziek over te kunnen dragen. Op een 'muzikaal mantelzorgen' platform geven we voorlichting met allerhande tips, beschikbare muzikale tools, lesmateriaal en door ons gemaakte instructieve video's.

Waarom goed voor Rotterdam?

Met dit programma ondersteunen we kwetsbare Rotterdammers - met een beperking, handicap of achterstand - en verbinden we eenzame mensen. We maken ons hard voor de waardering van mantelzorgers en bieden kennis en ervaring om hen in hun zorgtaken te ondersteunen. We zorgen voor verbinding van een diversiteit van bewoners van verschillende culturen, komaf, jong en oud. We bundelen krachten van de vele initiatieven in de wijk op het gebied van muziek, zorg & welzijn die Rotterdam rijk is.

Waarom vernieuwend?

De innovatie kracht van Miracles of Music zit in de impactvolle combinatie van wetenschap, muziek, educatie, zorg & welzijn en media. Met een geïntegreerde aanpak bieden we niet alleen bijzondere muzikale ervaringen en hands-on oplossingen voor mantelzorgers en verzorgenden, ook geven we een nieuwe kijk op creatieve oplossing voor het maatschappelijk vraagstukken rondom mantelzorgen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Momv3 800px

Doe mee

Organisatie: Stichting Happy Motion

Contactpersoon: Bastiaan Piloo

E-mail: b.piloo@happymotion.org

Wij zoeken

Alle initiatieven uit de stad en wijken op het gebied van muziek, zorg en welzijn zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan Miracles of Music. Ook zoeken we partners en fondsen die het programma willen ondersteunen om het daarmee voor zo veel mogelijk kwetsbare Rotterdammers laagdrempelig toegankelijk te maken.

Gerelateerde Plannen

 18

Little Wotan: Kunstlab voor stedelijke transitie

Little Wotan ontwikkelt kunstprojecten voor stedelijke transitie; in co-creatie met bewoners, kunstenaars en wetenschappers. We gebruiken daarvoor interactieve werkvormen waaronder serious games, met als doel: maatschappelijke impact realiseren.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Meer plannen