Ontdek › Plan

Monnie

Aangemaakt: 30 april 2018

Schuldenvrije toekomst

De app Monnie geeft jongeren overzicht in hun financiën en biedt praktische stappen om grote schulden te voorkomen.

Monnie is een app om jongeren te helpen om grote schulden te voorkomen. De app geeft jongeren real time overzicht in hun financiën, geeft de mogelijkheid tot directe betaling, vertaalt de financiële situatie naar eenvoudige stappen en biedt een link naar (online of offline) hulp bij complexere problemen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Bij de kredietbank Rotterdam is de gemiddelde schuld E 50.000,- Het percentage van deze schuld dat uiteindelijk afbetaald wordt, is maar heel klein. Daarom is het belangrijk dat jongeren leren om financieel zelfstandig te zijn om daarmee grote schulden te voorkomen.

Waarom vernieuwend?

Financiële educatie is vaak te vroeg, dmv educatie aan jongeren die nog niet financieel zelfstandig zijn of te laat, door schuldhulpverlening aan jongeren met schulden. Door het koppelen van een (hulp)app aan de financiële informatie van jongeren, kun je op het juiste moment inzicht en kennis geven over de financiën en de handelingen die nodig zijn om schulden te voorkomen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Monnie1

Doe mee

Organisatie: Garage2020

Contactpersoon: Christa Stut

Wij zoeken

partners zoals commerciële bedrijven en financiële instellingen

Gerelateerde Plannen

Logo dam

Minder schulden, minder armoede, meer lokale economie

Stichting Dam wil kwetsbare groepen gedurende een bepaalde periode een wekelijkse toelage in Dam (Rotterdams geld) geven. De ontvangers van de toelage kunnen deze besteden aan primaire levensbehoeften en bij echt Rotterdamse ondernemers.

Bekijk dit plan
Warm rotterdam 3

Warm Rotterdam

Warm Rotterdam is de beweging voor inclusie en tegen armoede. Warm Rotterdam initieert en organiseert een beweging richting een samenleving waarin iedereen telt en iedereen mee doet.

Bekijk dit plan
Rechtenvrij spaarpot

Schuldenlab010

Schuldenlab010 wordt een lokale proeftuin waar publieke en private partijen op innovatieve en actiegerichte wijze samenwerken om armoede- en schulden in Rotterdam aan te pakken.

Bekijk dit plan
Logo 168 79835386

Go Lombardijen!

We stimuleren de informele netwerken van de bewoners in één straat in Lombardijen. • Bewoners wijzen elkaar de weg en helpen elkaar - duurzaam en effectief.

Bekijk dit plan
Meer plannen