Ontdek › Plan

Refugees Forward Incubator: nieuwkomers ondernemen!

Aangemaakt: 09 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Refugees Forward biedt incubatorprogramma's aan aan ondernemers met een vluchtelingenachtergrond, in samenwerking met o.a. het Erasmus Center for Entrepreneurship. Binnen 4 maanden worden nieuwkomers begeleid van idee naar de start van een bedrijf.

Refugees Forward biedt ondernemers met een vluchtelingenachtergrond incubatorprogramma's aan van 4 maanden, waarin zij worden begeleid van bedrijfsidee naar de start van een bedrijf en bedrijfskapitaal. Refugees Forward biedt training van topinstituten als het Erasmus Center for Entrepreneurship en Team Academy, coaching door ervaren Rotterdamse ondernemers, ondersteuning door studenten en een netwerk van bedrijven als Cambridge Innovation Center, Deloitte, Mazars, Uber, DLA Piper, Linklaters en anderen. Zo is de hele stad - bedrijfsleven, inwoners, studenten en gemeente - betrokken bij het programma. Refugees Forward zorgt voor economische zelfstandigheid, innovatieve bedrijven en daarnaast een grote besparing op de gemeentelijke uitgaven voor Rotterdam en de regio. Voor deelnemers in 2019 wordt een besparing verwacht van 2 miljoen euro voor de gemeenelijke uitgaven in de periode 2020-2023. Om onze 2 programma's voor 30 ondernemers in 2019 uit te voeren is rond de 200.000 euro nodig.

Waarom goed voor Rotterdam?

Refugees Forward is een Rotterdams project bij uitstek. Het programma is er voor een zeer diverse groep mensen van alle kleuren en culturele achtergronden. RF staat voor keihard werken en succesvol ondernemerschap. Onze programma's zorgen niet alleen voor innovatie, maar juist voor economische zelfstandigheid van nieuwkomers. Daarnaast zorgt de uitstroom van statushouder uit de uitkering voor een zeer grote besparing op de gemeentelijke uitgaven.

Waarom vernieuwend?

Refugees Forward is vernieuwend omdat het bouwt op een enorme gemeenschap van bedrijven, ondernemerscoaches, studenten en instituten op het gebied van ondernemerschap. Nieuwkomers wordt daadwerkelijk de kans geboden om hun ambities te verwezenlijken en om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Onze aanpak is daarnaast vernieuwend omdat integratie organisatie ontstaat tussen verschillende groepen in de maatschappij, doordat zij intensief samenwerken in een professionele omgeving.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 3544

Doe mee

Organisatie: Stichting Refugees Forward

Contactpersoon: Diederick van der Wijk

Wij zoeken

RF is nog op zoek naar ervaren ondernemers die RF deelnemers willen coachen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar bedrijven die waarde kunnen toevoegen aan het programma met hun expertise, netwerk en advies.

Gerelateerde Plannen

Project Bijstand

Mijn idee is om uitkeringsgerechtigden (Bijstand) met een taalachterstand en met geen/lage opleiding te helpen aan een baan.

Bekijk dit plan
2018 10 23 14 50 46

Game and Work / Speak

Mensen met een achterstand op o.a taal aan het werk helpen door middel van games

Bekijk dit plan
Wijkenergie werkt

WijkEnergie Werkt

Een wijkinstallatiebedrijf dat mensen uit de wijk inzet bij de energietransitie in hun wijk.

Bekijk dit plan
Tvz homepage kruiden

Keukentaal

Rotterdammers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door

Bekijk dit plan
Favicon werkenvoorelkaar

Expeditie Rotterdam

Vijftigplussers met een taalachterstand aan het werk. Op een vernieuwende manier taalachterstand inlopen en werk vinden.

Bekijk dit plan
Logo eigendraads

EigenDraads

Werk maken van en met textiel in de Rotterdamse stad en haven

Bekijk dit plan

Groen Rekruten @ CityLab010

Deze (nieuwe) business case richt zich op het ondersteunen van jongeren en jongvolwassenen met een taalachterstand bij het scoren

Bekijk dit plan
Meer plannen