Ontdek › Plan

Refugees Forward Incubator: nieuwkomers ondernemen!

Subsidie toegekend € 50.000,00

Aangemaakt: 09 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Refugees Forward biedt incubatorprogramma's aan aan ondernemers met een vluchtelingenachtergrond, in samenwerking met o.a. het Erasmus Center for Entrepreneurship. Binnen 4 maanden worden nieuwkomers begeleid van idee naar de start van een bedrijf.

Refugees Forward biedt ondernemers met een vluchtelingenachtergrond incubatorprogramma's aan van 4 maanden, waarin zij worden begeleid van bedrijfsidee naar de start van een bedrijf en bedrijfskapitaal. Refugees Forward biedt training van topinstituten als het Erasmus Center for Entrepreneurship en Team Academy, coaching door ervaren Rotterdamse ondernemers, ondersteuning door studenten en een netwerk van bedrijven als Cambridge Innovation Center, Deloitte, Mazars, Uber, DLA Piper, Linklaters en anderen. Zo is de hele stad - bedrijfsleven, inwoners, studenten en gemeente - betrokken bij het programma. Refugees Forward zorgt voor economische zelfstandigheid, innovatieve bedrijven en daarnaast een grote besparing op de gemeentelijke uitgaven voor Rotterdam en de regio. Voor deelnemers in 2019 wordt een besparing verwacht van 2 miljoen euro voor de gemeenelijke uitgaven in de periode 2020-2023. Om onze 2 programma's voor 30 ondernemers in 2019 uit te voeren is rond de 200.000 euro nodig.

Waarom goed voor Rotterdam?

Refugees Forward is een Rotterdams project bij uitstek. Het programma is er voor een zeer diverse groep mensen van alle kleuren en culturele achtergronden. RF staat voor keihard werken en succesvol ondernemerschap. Onze programma's zorgen niet alleen voor innovatie, maar juist voor economische zelfstandigheid van nieuwkomers. Daarnaast zorgt de uitstroom van statushouder uit de uitkering voor een zeer grote besparing op de gemeentelijke uitgaven.

Waarom vernieuwend?

Refugees Forward is vernieuwend omdat het bouwt op een enorme gemeenschap van bedrijven, ondernemerscoaches, studenten en instituten op het gebied van ondernemerschap. Nieuwkomers wordt daadwerkelijk de kans geboden om hun ambities te verwezenlijken en om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Onze aanpak is daarnaast vernieuwend omdat integratie organisatie ontstaat tussen verschillende groepen in de maatschappij, doordat zij intensief samenwerken in een professionele omgeving.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 3544

Doe mee

Organisatie: Stichting Refugees Forward

Contactpersoon: Diederick van der Wijk

Wij zoeken

RF is nog op zoek naar ervaren ondernemers die RF deelnemers willen coachen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar bedrijven die waarde kunnen toevoegen aan het programma met hun expertise, netwerk en advies.

Gerelateerde Plannen

Foto deelnemer wmo radar %283%29

Talent aan het werk

Traineeship van 23 maanden voor jongeren met een afgeronde Mbo 2 opleiding bij diverse bedrijven van de Facillicom Group

Bekijk dit plan
Foto tienervader i

Toolz & Talent

Toolz & Talent geeft jonge vaders, die geen startkwalificatie of werk hebben, mentale en fysieke gereedschappen mee, om zo een rolmodel voor hun kind(eren) te zijn.

Bekijk dit plan
Schoenfabriek wim 1953

Stadswerker

Wij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.

Bekijk dit plan
To reach 2697951 600 300x182 2x

Project Smart 2018

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Bekijk dit plan
Logo 1

De WelWillers

Een groep uitkeringsgerechtigden gaan samen, met en voor elkaar aan de slag om zoveel mogelijk regulier betaalde arbeid te vinden

Bekijk dit plan
Robin   emma at work

Experience LAB Rotterdam

Jongeren met een chronische fysieke aandoening stimuleren naar een zelfstandige toekomst, door een lokaal netwerk te vormen dat draagvlak creëert en jongeren ondersteunt met als doel een duurzame werkplek te vinden voor deze jongeren.

Bekijk dit plan
Sparespace ondernemers jpeg

SpareSpace; Verborgen ondernemerschap in Rotterdam

Veel ondernemerschap is verborgen op zolderkamers of schuurtjes en kan niet/ durft niet een onderneming te starten. SpareSpace bouwwt samen met lokale experts een platform om verborgen ondernemerschap te vinden, verbinden en zichtbaar te maken.

Bekijk dit plan
Offcourse

TALENT ONTWIKKELT

In Rotterdam is een grote vraag naar IT-ers. Tegelijkertijd is het vooral voor kwetsbare doelgroepen lastig om en baan te vinden. Het doel van het project is om binnen 1,5 jaar tijd een innovatieve sociale leer-werkplaats op te zetten.

Bekijk dit plan
Meer plannen