Ontdek › Plan

RoadTour Next Economy

Aangemaakt: 08 februari 2017

Eenzaamheid bestrijden we samen

Inspireren, motiveren om te leren participeren dmv de Sustainable Development Goals en the Roadmap Next Economy

DriveToConnect zet zich in voor een inclusieve samenleving en doet dat door in en rond de Amerikaanse schoolbus kennis te delen en mensen mee te nemen naar goede voorbeelden. Als leidraad worden hiervoor the Sustainable Development Goals en the Roadmap Next Economy gebruikt. Dit biedt kansen en mogelijkheden, wat nog weinigen weten.

Wat zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs)? Eind september 2015 is er door de Verenigde Naties een nieuwe mondiale agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. zie http://www.sdgnederland.nl/

De Roadmap Next Economy (RNE) is het antwoord van de regio Rotterdam Den Haag op die uitdaging: een langetermijnstrategie, gecombineerd met handelingsperspectieven en projecten die de basis leggen voor de transformatie van onze regionale economie. zie ook https://roadmapnexteconomy.com/

Waarom goed voor Rotterdam?

Het RNE document bevat kaders en toekomstbeelden tot 2030, in de vorm van een vijftal transitiepaden, én een concreet handelingsperspectief voor de periode tot 2020. Binnen die kaders is door de partners reeds een groot aantal projectinitiatieven in beeld gebracht, waar iedereen aan kan bijdragen.
https://roadmapnexteconomy.com/ en http://www.sdgnederland.nl/

Waarom vernieuwend?

Omdat DriveToConnect de transmitter is tussen diverse platforms en community's. DriveToConnect brengt het oude systeem in beweging waardoor er ruimte komt voor nieuwe ideeën. DriveToConnect kan zowel de 17 Sustainable Development Goals als de 5 transitiepaden van de RNE versneld bij een breed publiek zichtbaar maken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsci0358

Doe mee

Organisatie: DriveToConnect

Contactpersoon: Hans van Meggelen

E-mail: hans@drivetoconnect.nl

Telefoon: 0644900217

Adres: De Kastanje 26, 3161 JJ Rhoon

Wij zoeken

Organisatietalent, meedenkers, om-denkers, doeners, makers, vrijwilligers, zoekenden, netwerkers, opdrachtgevers, geldschieters kortom vernieuwers, kantelaars ofwel betrokken veranderaars.

Gerelateerde Plannen

Dsci0349

De "InspiratieBuzzz"

DriveToConnect zet zich in voor een inclusieve samenleving door goede inspirerende voorbeelden in het licht te zetten.

Bekijk dit plan
Popkoor

Popkoor PLUS!

een spetterend popkoor van statushouders PLUS enthousiaste Nederlanders, die daar graag aan meedoen en een handje bij helpen.

Bekijk dit plan
20170526 211003

MIndfulness voor mensen met LVB

Mindfulness leert je te leven in het hier en nu zonderdaar over te oordelen. Ook beinvloed het de primaire reactie op sommige situatie welke voor mensen met LVB als bedreigend kunnen worden ervaren.

Bekijk dit plan

Jan van der Ploeg meets Piet Roovers

Het project behelst de realisatie van een creatief centrum in het Jan van der Ploeghuis waarbij de culturele ontmoeting van bewoners, omwonenden en oudere kunstenaars centraal staat

Bekijk dit plan
Senioren koppel vermaakt zich in de tuin

Smaak en vermaaktuin

Vereenzaming tegengaan door "ouderen" uit huis te halen en lekker te gaan tuinieren.

Bekijk dit plan
Logo dijkhuis

Het Dijkhuis

Het Dijkhuis doorbreekt het isolement en de eenzaamheid van kwetsbare mensen. Wij betrekken ouderen bij ons Moeder & Kindhuis, een 24uurs opvang voor kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen. Een win-win situatie voor jong en oud!

Bekijk dit plan
Meer plannen