Ontdek › Plan

RoadTour Next Economy

Aangemaakt: 08 februari 2017

Rotterdam economisch vooruit

Inspireren, motiveren om te leren participeren dmv de Sustainable Development Goals en the Roadmap Next Economy

DriveToConnect zet zich in voor een inclusieve samenleving en doet dat door in en rond de Amerikaanse schoolbus kennis te delen en mensen mee te nemen naar goede voorbeelden. Als leidraad worden hiervoor the Sustainable Development Goals en the Roadmap Next Economy gebruikt. Dit biedt kansen en mogelijkheden, wat nog weinigen weten.

Wat zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs)? Eind september 2015 is er door de Verenigde Naties een nieuwe mondiale agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. zie http://www.sdgnederland.nl/

De Roadmap Next Economy (RNE) is het antwoord van de regio Rotterdam Den Haag op die uitdaging: een langetermijnstrategie, gecombineerd met handelingsperspectieven en projecten die de basis leggen voor de transformatie van onze regionale economie. zie ook https://roadmapnexteconomy.com/

Waarom goed voor Rotterdam?

Het RNE document bevat kaders en toekomstbeelden tot 2030, in de vorm van een vijftal transitiepaden, én een concreet handelingsperspectief voor de periode tot 2020. Binnen die kaders is door de partners reeds een groot aantal projectinitiatieven in beeld gebracht, waar iedereen aan kan bijdragen.
https://roadmapnexteconomy.com/ en http://www.sdgnederland.nl/

Waarom vernieuwend?

Omdat DriveToConnect de transmitter is tussen diverse platforms en community's. DriveToConnect brengt het oude systeem in beweging waardoor er ruimte komt voor nieuwe ideeën. DriveToConnect kan zowel de 17 Sustainable Development Goals als de 5 transitiepaden van de RNE versneld bij een breed publiek zichtbaar maken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsci0358

Doe mee

Organisatie: DriveToConnect

Contactpersoon: Hans van Meggelen

E-mail: hans@drivetoconnect.nl

Telefoon: 0644900217

Adres: De Kastanje 26, 3161 JJ Rhoon

Wij zoeken

Organisatietalent, meedenkers, om-denkers, doeners, makers, vrijwilligers, zoekenden, netwerkers, opdrachtgevers, geldschieters kortom vernieuwers, kantelaars ofwel betrokken veranderaars.

Gerelateerde Plannen

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan

Rotterdam Connected

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan
Logo hotel in eigen stad

Hotel in eigen stad

’Hotel in eigen stad’ is een on-line concept dat bewoners wil stimuleren in de eigen stad een hotelkamer te boeken.

Bekijk dit plan
Meer plannen