Ontdek › Plan

RoadTour Next Economy

Aangemaakt: 08 februari 2017

Eenzaamheid bestrijden we samen

Inspireren, motiveren om te leren participeren dmv de Sustainable Development Goals en the Roadmap Next Economy

DriveToConnect zet zich in voor een inclusieve samenleving en doet dat door in en rond de Amerikaanse schoolbus kennis te delen en mensen mee te nemen naar goede voorbeelden. Als leidraad worden hiervoor the Sustainable Development Goals en the Roadmap Next Economy gebruikt. Dit biedt kansen en mogelijkheden, wat nog weinigen weten.

Wat zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs)? Eind september 2015 is er door de Verenigde Naties een nieuwe mondiale agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. zie http://www.sdgnederland.nl/

De Roadmap Next Economy (RNE) is het antwoord van de regio Rotterdam Den Haag op die uitdaging: een langetermijnstrategie, gecombineerd met handelingsperspectieven en projecten die de basis leggen voor de transformatie van onze regionale economie. zie ook https://roadmapnexteconomy.com/

Waarom goed voor Rotterdam?

Het RNE document bevat kaders en toekomstbeelden tot 2030, in de vorm van een vijftal transitiepaden, én een concreet handelingsperspectief voor de periode tot 2020. Binnen die kaders is door de partners reeds een groot aantal projectinitiatieven in beeld gebracht, waar iedereen aan kan bijdragen.
https://roadmapnexteconomy.com/ en http://www.sdgnederland.nl/

Waarom vernieuwend?

Omdat DriveToConnect de transmitter is tussen diverse platforms en community's. DriveToConnect brengt het oude systeem in beweging waardoor er ruimte komt voor nieuwe ideeën. DriveToConnect kan zowel de 17 Sustainable Development Goals als de 5 transitiepaden van de RNE versneld bij een breed publiek zichtbaar maken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsci0358

Doe mee

Organisatie: DriveToConnect

Contactpersoon: Hans van Meggelen

E-mail: hans@drivetoconnect.nl

Telefoon: 0644900217

Adres: De Kastanje 26, 3161 JJ Rhoon

Wij zoeken

Organisatietalent, meedenkers, om-denkers, doeners, makers, vrijwilligers, zoekenden, netwerkers, opdrachtgevers, geldschieters kortom vernieuwers, kantelaars ofwel betrokken veranderaars.

Gerelateerde Plannen

Rvh foodfestival alkmaar 9547

heelroffakookt

Alle Rotterdamse sociale eetinitiatieven koken samen voor de stad. Heel roffa kookt is voor iedereen: alle Rotterdammer eten hier samen en ontmoeten elkaar

Bekijk dit plan
20170526 211003

MIndfulness voor mensen met LVB

Mindfulness leert je te leven in het hier en nu zonderdaar over te oordelen. Ook beinvloed het de primaire reactie op sommige situatie welke voor mensen met LVB als bedreigend kunnen worden ervaren.

Bekijk dit plan
Rvh utrecht 1384 citylab

De Buur(t)tafel in Rotterdam

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt.

Bekijk dit plan

uitgaansgelegenheid voor door mindervaliden

Niet bestaande en waar enorme behoefte aan is door dit doelgroep

Bekijk dit plan
Senioren koppel vermaakt zich in de tuin

Smaak en vermaaktuin

Vereenzaming tegengaan door "ouderen" uit huis te halen en lekker te gaan tuinieren.

Bekijk dit plan
Dsci0349

De "InspiratieBuzzz"

DriveToConnect zet zich in voor een inclusieve samenleving door goede inspirerende voorbeelden in het licht te zetten.

Bekijk dit plan
Citylab010 praatjesmaker

De Praatjesmaker

Het doel is het verminderen en voorkomen van eenzaamheid of sociaal isolement door middel van gezelligheid on demand.

Bekijk dit plan
Meer plannen