Ontdek › Plan

Rotterdam in 3D

Aangemaakt: 30 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een eyecatcher en icoon voor onze stad: Rotterdam in 3D. Wij willen niet alleen in pop-up de letters “Rotterdam” in 3D realiseren, maar ook de belangrijkste gebouwen en eyecatchers van de stad erin verwerken, zodat iedereen ermee op de foto kan!

Rotterdam wordt meer en meer een stad waar toeristen graag komen. De skyline van Rotterdam is een heus begrip met de bekende hotspots als de Euromast, De Kuip, de Markthal, Rotterdam Centraal, de Rotterdamse Haven en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Na het grote succes van de letters “I Amsterdam” van onze hoofdstad is het tijd om ook Rotterdam op een bijzondere manier op de kaart te zetten, maar dan op een veel uniekere manier!

Ons plan is om door middel van onze grote 3D-printer de letters van Rotterdam te printen en hierbij verschillende letters te vervangen door de hotspots van onze stad. Zo kan bijvoorbeeld de ‘o’ worden vervangen door een 3D-print van de Kuip wat een zelfde soort vorm heeft. De letter ‘a’ kan worden vervangen door een 3D-print van bijvoorbeeld de Erasmusbrug of Rotterdam Centraal. Dit willen we ook graag doen in samenwerking met bijvoorbeeld de Gemeente Rotterdam en andere Rotterdammers of kunstenaars met een goed idee.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de stad. De Rotterdamse haven wordt steeds meer uitgebreid, de Markthal is een begrip geworden en Rotterdam Centraal heeft een bijzondere architectuur. Ook de andere hotspots zijn uniek voor de stad Rotterdam. Helaas zijn deze hotspots niet allemaal te vinden in de binnenstad van Rotterdam. Ze zijn voor haar bewoners en de toeristen niet altijd zichtbaar. Daarom willen we deze hotspots als unieke pop-ups op de kaart zetten.

Waarom vernieuwend?

3D-printen is op dit moment een enorme hype en vernieuwend in diverse branches. Bedrijven lopen echter vaak tegen de beperkingen van 3D-printen aan doordat er maar op beperkte grootte geprint kan worden. Met onze 3D-printer is het echter wél mogelijk om grotere objecten te printen. Deze printtechniek is uniek in zijn soort en er zijn in Nederland nog geen 3D-printer die op deze grootte kan printen (2x2x4meter). Rotterdam kan de eerste worden in Nederland met een mega 3D-print in de binnenstad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rotterdam   3d next level  v4

Doe mee

Organisatie: 3D Next Level

Contactpersoon: Lennart van den Doel

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar een subsidie om dit plan in Rotterdam te realiseren. Daarnaast kunnen wij altijd hulp gebruiken met:
- Creatieve inbreng en uitwerken van het “Rotterdam in 3D” ontwerp, bijvoorbeeld een professional op het gebied van grafisch design voor het definitieve 2D-ontwerp.
- 3D-modellen van de hotspots die geprint moeten gaan worden.
- Enthousiastelingen voor dit plan die in de toekomst willen helpen met de promotie rondom dit project.

Gerelateerde Plannen

Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Bef aft lunetten r

Sociaal lichtfabrikaat voor de stad van idee tot markt

Als lichtarchitecten verbeteren we met visie en techniek openbare ruimten en maken deze aantrekkelijk voor verblijf, wandeling en veilige sociale plek.

Bekijk dit plan
20180415 151926

Rotterdam: Print Your City!

In the project Print Your City!, Rotterdam residents upcycle their plastic waste into their public space with the use of robotic 3D printing. In this way Rotterdam uses citizen involvement to become more circular!

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan
Afbeelding poort van hoop 1

Poort van Hoop

De poort van Hoop is een reële tastbare poort die gesitueerd is op Maasvlakte 2. Een nieuw landmark voor de stad en voor het land.

Bekijk dit plan
2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen