Ontdek › Plan

Rotterdam in 3D

Aangemaakt: 30 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een eyecatcher en icoon voor onze stad: Rotterdam in 3D. Wij willen niet alleen in pop-up de letters “Rotterdam” in 3D realiseren, maar ook de belangrijkste gebouwen en eyecatchers van de stad erin verwerken, zodat iedereen ermee op de foto kan!

Rotterdam wordt meer en meer een stad waar toeristen graag komen. De skyline van Rotterdam is een heus begrip met de bekende hotspots als de Euromast, De Kuip, de Markthal, Rotterdam Centraal, de Rotterdamse Haven en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Na het grote succes van de letters “I Amsterdam” van onze hoofdstad is het tijd om ook Rotterdam op een bijzondere manier op de kaart te zetten, maar dan op een veel uniekere manier!

Ons plan is om door middel van onze grote 3D-printer de letters van Rotterdam te printen en hierbij verschillende letters te vervangen door de hotspots van onze stad. Zo kan bijvoorbeeld de ‘o’ worden vervangen door een 3D-print van de Kuip wat een zelfde soort vorm heeft. De letter ‘a’ kan worden vervangen door een 3D-print van bijvoorbeeld de Erasmusbrug of Rotterdam Centraal. Dit willen we ook graag doen in samenwerking met bijvoorbeeld de Gemeente Rotterdam en andere Rotterdammers of kunstenaars met een goed idee.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de stad. De Rotterdamse haven wordt steeds meer uitgebreid, de Markthal is een begrip geworden en Rotterdam Centraal heeft een bijzondere architectuur. Ook de andere hotspots zijn uniek voor de stad Rotterdam. Helaas zijn deze hotspots niet allemaal te vinden in de binnenstad van Rotterdam. Ze zijn voor haar bewoners en de toeristen niet altijd zichtbaar. Daarom willen we deze hotspots als unieke pop-ups op de kaart zetten.

Waarom vernieuwend?

3D-printen is op dit moment een enorme hype en vernieuwend in diverse branches. Bedrijven lopen echter vaak tegen de beperkingen van 3D-printen aan doordat er maar op beperkte grootte geprint kan worden. Met onze 3D-printer is het echter wél mogelijk om grotere objecten te printen. Deze printtechniek is uniek in zijn soort en er zijn in Nederland nog geen 3D-printer die op deze grootte kan printen (2x2x4meter). Rotterdam kan de eerste worden in Nederland met een mega 3D-print in de binnenstad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rotterdam   3d next level  v4

Doe mee

Organisatie: 3D Next Level

Contactpersoon: Lennart van den Doel

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar een subsidie om dit plan in Rotterdam te realiseren. Daarnaast kunnen wij altijd hulp gebruiken met:
- Creatieve inbreng en uitwerken van het “Rotterdam in 3D” ontwerp, bijvoorbeeld een professional op het gebied van grafisch design voor het definitieve 2D-ontwerp.
- 3D-modellen van de hotspots die geprint moeten gaan worden.
- Enthousiastelingen voor dit plan die in de toekomst willen helpen met de promotie rondom dit project.

Gerelateerde Plannen

Sk de kas logo liggend

Stadskwekerij De Kas

De omvorming van een binnenterrein met Kas in hartje Rotterdam tot een multifunctioneel kenniscentrum over ecologisch groen en kleinschalig waterbeheer. We gaan dit doen vanuit onze leidende waarden biodiversiteit, toegankelijkheid en verbinding

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
Bef aft lunetten r

Sociaal lichtfabrikaat voor de stad van idee tot markt

Als lichtarchitecten verbeteren we met visie en techniek openbare ruimten en maken deze aantrekkelijk voor verblijf, wandeling en veilige sociale plek.

Bekijk dit plan
Image

Vondelpark in Rotterdam

Een leuk vondelpark (Amsterdam) in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Img 1214 meeuw

De Heilige Meeuw - ObeCity -

De Heilige Meeuw is een gezonde impuls voor de wijk Beverwaard. Lokale basisschoolkinderen maakten dit ontwerp om buitenspelen in de buurt te stimuleren en Beverwaard op de kaart te zetten.

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Meer plannen