Ontdek › Plan

Rotterdam in 3D

Aangemaakt: 30 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een eyecatcher en icoon voor onze stad: Rotterdam in 3D. Wij willen niet alleen in pop-up de letters “Rotterdam” in 3D realiseren, maar ook de belangrijkste gebouwen en eyecatchers van de stad erin verwerken, zodat iedereen ermee op de foto kan!

Rotterdam wordt meer en meer een stad waar toeristen graag komen. De skyline van Rotterdam is een heus begrip met de bekende hotspots als de Euromast, De Kuip, de Markthal, Rotterdam Centraal, de Rotterdamse Haven en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Na het grote succes van de letters “I Amsterdam” van onze hoofdstad is het tijd om ook Rotterdam op een bijzondere manier op de kaart te zetten, maar dan op een veel uniekere manier!

Ons plan is om door middel van onze grote 3D-printer de letters van Rotterdam te printen en hierbij verschillende letters te vervangen door de hotspots van onze stad. Zo kan bijvoorbeeld de ‘o’ worden vervangen door een 3D-print van de Kuip wat een zelfde soort vorm heeft. De letter ‘a’ kan worden vervangen door een 3D-print van bijvoorbeeld de Erasmusbrug of Rotterdam Centraal. Dit willen we ook graag doen in samenwerking met bijvoorbeeld de Gemeente Rotterdam en andere Rotterdammers of kunstenaars met een goed idee.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de stad. De Rotterdamse haven wordt steeds meer uitgebreid, de Markthal is een begrip geworden en Rotterdam Centraal heeft een bijzondere architectuur. Ook de andere hotspots zijn uniek voor de stad Rotterdam. Helaas zijn deze hotspots niet allemaal te vinden in de binnenstad van Rotterdam. Ze zijn voor haar bewoners en de toeristen niet altijd zichtbaar. Daarom willen we deze hotspots als unieke pop-ups op de kaart zetten.

Waarom vernieuwend?

3D-printen is op dit moment een enorme hype en vernieuwend in diverse branches. Bedrijven lopen echter vaak tegen de beperkingen van 3D-printen aan doordat er maar op beperkte grootte geprint kan worden. Met onze 3D-printer is het echter wél mogelijk om grotere objecten te printen. Deze printtechniek is uniek in zijn soort en er zijn in Nederland nog geen 3D-printer die op deze grootte kan printen (2x2x4meter). Rotterdam kan de eerste worden in Nederland met een mega 3D-print in de binnenstad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rotterdam   3d next level  v4

Doe mee

Organisatie: 3D Next Level

Contactpersoon: Lennart van den Doel

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar een subsidie om dit plan in Rotterdam te realiseren. Daarnaast kunnen wij altijd hulp gebruiken met:
- Creatieve inbreng en uitwerken van het “Rotterdam in 3D” ontwerp, bijvoorbeeld een professional op het gebied van grafisch design voor het definitieve 2D-ontwerp.
- 3D-modellen van de hotspots die geprint moeten gaan worden.
- Enthousiastelingen voor dit plan die in de toekomst willen helpen met de promotie rondom dit project.

Gerelateerde Plannen

Highresscreenshot00007

recycling robotica

robotica fabrieken die huishoudelijk afval sorteren

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Brick met fiets

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan

"Hout van Rotterdam"

"De eerste wereldstad die zijn eigen gekapte hout inzet als gemeengoed, samen met zijn inwoners, binnen de buitenruimte!"

Bekijk dit plan
Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan
Kaartje zuid driehoek

ROAR

Een kunstproject rondom de steunpilaren van metrolijn D/E in Rotterdam Zuid.

Bekijk dit plan
Meer plannen