Ontdek › Plan

Rotterdam in Koor!

Subsidie toegekend € 24.950,00

Aangemaakt: 29 oktober 2018

Eenzaamheid bestrijden we samen

Rotterdamse ouderen zingen samen in koren,

Rotterdam in Koor! is een project tegen eenzaamheid onder Rotterdamse ouderen. Eenzaamheid is een toenemend probleem onder ouderen. Door het ontbreken van een sociaal netwerk, of doordat zij het lastig vinden om uit een vertrouwde omgeving te stappen hebben ze minder sociale contacten.
Rotterdam in Koor! brengt ouderen samen in zangkoren en zorgt ervoor dat er wekelijks een leuke gebeurtenis plaatsvindt waar ze naar uit kunnen kijken, nieuwe ervaringen op kunnen doen en nieuwe vriendschappen sluiten.
Rotterdam in Koor! koppelt Rotterdamse muzikanten aan nieuw op te richten zangkoren voor ouderen verspreid over de heel Rotterdam.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam in Koor! is uniek in zijn eenvoudigheid; samen zingen en iets tegen eenzaamheid doen voor alle ouderen in Rotterdam. Dit plan brengt ouderen koren samen met een jongere generatie muzikanten, inspiratie en plezier voor iedereen.

Waarom vernieuwend?

Rotterdam in Koor! is uniek in zijn eenvoud; samen zingen en iets tegen eenzaamheid doen voor alle ouderen in Rotterdam. Doordat de koren onder 1 stichting vallen is de continuïteit van de koren (en vooral de kleinere koren) beter gegarandeerd en zullen ze langer kunnen blijven bestaan en kunnen ouderen nu, en in de komende jaren samen blijven zingen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rotterdam in koor!

Doe mee

Organisatie: Rotterdam in Koor!

Contactpersoon: Edwin van Viegen

E-mail: edwin@cariboo.nl

Gerelateerde Plannen

181002 dippie test1lyceum 16

Dippie

Zelfhulpboekje voor jongeren uit middelbaar onderwijs, dat helpt om te gaan met gevoelens van somberheid en eenzaamheid en een gesprekstool om jongeren over deze gevoelige onderwerpen in gesprek te brengen.

Bekijk dit plan

Op eigenkracht naar een betere toekomst

Doorbreken van isolement, zelfredzaamheid, en bruggen slaan tussen ouderen en jongeren

Bekijk dit plan
Rvh foodfestival alkmaar 9547

heelroffakookt

Alle Rotterdamse sociale eetinitiatieven koken samen voor de stad. Heel roffa kookt is voor iedereen: alle Rotterdammer eten hier samen en ontmoeten elkaar

Bekijk dit plan
Detoffekatert

De Toffe Katert

Wij bieden een dagbestedingsplek aan mét katten! Deze laagdrempelige dagbesteding bieden wij aan kwetsbare Rotterdammers, waaronder mensen met een psychiatrische stoornis, maar ook voor buurtbewoners.

Bekijk dit plan
Rvh utrecht 1384 citylab

De Buur(t)tafel in Rotterdam

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt.

Bekijk dit plan
1 img 6227

Jan van der Ploeg meets Piet Roovers

Het project behelst de realisatie van een creatief centrum in het Jan van der Ploeghuis waarbij de culturele ontmoeting van bewoners, omwonenden en oudere kunstenaars centraal staat

Bekijk dit plan

uitgaansgelegenheid voor door mindervaliden

Niet bestaande en waar enorme behoefte aan is door dit doelgroep

Bekijk dit plan
Senioren koppel vermaakt zich in de tuin

Smaak en vermaaktuin

Vereenzaming tegengaan door "ouderen" uit huis te halen en lekker te gaan tuinieren.

Bekijk dit plan
Meer plannen