Ontdek › Plan

Rotterdam Schakelt!

Subsidie toegekend € 106.465,00

Aangemaakt: 30 mei 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Rotterdam kent veel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rotterdam Schakelt! verbindt hen direct met werkgevers en de instellingen die werken aan hun plaatsing.

Rotterdam Schakelt! verbindt werkgever, instelling en kandidaat direct met elkaar via het Schakelprincipe. Onze doelgroepen zijn (1) Rotterdamse werkzoekenden met een overbrugbare afstand tot werk, (2) de instellingen die met deze werkzoekenden werken, en (3) de werkgevers die werk willen maken van inclusief werkgeven. Wij verbinden deze doelgroepen door ons Schakelprincipe. Met ons innovatieve platform en onze unieke dienst maken wij de arbeidsmarkt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt efficiënter. Hiermee leveren wij een significante bijdrage aan de doelstelling van CityLab010.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is de stad met het hoogste percentage werkzoekenden. Onder hen veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook nu de economie aantrekt blijven velen aan de zijlijn staan. Ons plan brengt hier verandering in. Wij verbinden alle partijen met elkaar.

Waarom vernieuwend?

"Weer een digitaal platform.", horen wij bijna wekelijks. Tot wij vertellen hoe het hele plaatje er uit ziet. Wij gebruiken ook techniek, maar vooral als ondersteuning van onze diensten. Wij verbinden organisaties op een effectieve manier met elkaar, en zijn hierin innovatief naar dienstverlening, kanaal, interactie, netwerk, structuur en proces. Onze aanpak heeft zich bewezen in andere sectoren en regio's, en nu zetten wij ons graag in voor Rotterdam!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Ontbrekende schakel

Doe mee

Organisatie: Schakel Zuid-Holland BV

Contactpersoon: Jacco Kruithof

Wij zoeken

Samenwerkingspartners

Gerelateerde Plannen

De wijkcooperatie werkt

Meer-Werk op Zuid!

Werk- en Wijkcommon het Gemaal is dé plek waar gewerkt wordt aan innovatieve wijkgerichte gebiedsontwikkeling. Een dynamische locatie die ruimte genereert voor lokale productie, kennisontwikkeling, ontmoeting en presentatie.

Bekijk dit plan
Entree werk

Entree Werk: een succesvolle start!

Entree Werk! Het versterken van de startsituatie van kwetsbare jongeren op de Rotterdamse arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan

lerenondernemerteworden praktijkopleiding

moelijk plaatsbaren jongeren? een doel tegeven

Bekijk dit plan
Img 5126

GEEN woorden maar BEELDEN

Dit plan helpt iedereen aan een baan dmv beelden!

Bekijk dit plan
To reach 2697951 600 300x182 2x

Project Smart 2018

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Bekijk dit plan

Project Bijstand

Mijn idee is om uitkeringsgerechtigden (Bijstand) met een taalachterstand en met geen/lage opleiding te helpen aan een baan.

Bekijk dit plan
Wmo radar %283%29

Direct een betaalde baan

Na school dirrect een arbeidsovereenkomst

Bekijk dit plan
Meer plannen