Ontdek › Plan

SyncVR Rotterdam

Subsidie toegekend € 25.000,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Eenzaamheid bestrijden we samen

SyncVR is een virtual reality (VR) systeem dat door middel van unieke, fysiek gezamenlijke ervaringen waardevolle connecties schept tussen Rotterdamse patiënten en hun familie en naasten.

Eenzaamheid is een groeiend probleem in Rotterdam - een probleem waar voornamelijk in de medische zorg nog weinig aandacht aan wordt besteed (zie actieplan Voor Mekaar). Met SyncVR willen we langdurige patiënten bij elkaar brengen en onverwachte connecties leggen. SyncVR is een VR-systeem dat is gebaseerd op een bewezen VR-concept, bestaande uit een tablet en twee VR-brillen. Hiermee kunnen patiënten op oncologie-afdelingen gezamenlijk hun stad herontdekken, herinneringen ophalen en nieuwe contacten leggen.

Aansluitend bij een van Citylab010’s missies ‘Eenzaamheid bestrijden we samen’ willen we in juli 2019 met SyncVR op een innovatieve manier 250 duo’s Rotterdammers per week een unieke ervaring bieden en hiermee Rotterdam als ‘De sociale stad’ doen bloeien.

Waarom goed voor Rotterdam?

Eenzaamheid is een van Rotterdams grootste en hardst groeiende problemen. Maar liefst 49% van alle Rotterdammers voelt zich regelmatig eenzaam. In 2008 was dat nog maar 39%. Vanwege haar grote sociale verschillen en enorme multiculturaliteit lijdt Rotterdam nog meer onder de eenzaamheidstrend dan andere steden. In medische instellingen is dit probleem ontzettend ondergewaardeerd, en daarom richten we ons met de gezamenlijke, Rotterdamse VR-ervaringen op de Rotterdamse patiënt.

Waarom vernieuwend?

Geen enkele andere VR-toepassing van vandaag richt zich specifiek op het fysiek bij elkaar brengen van eenzame patiënten. Bovendien combineert SyncVR het bieden van de slimme en mobiele VR-applicatie met het creëren van unieke en typische Rotterdamse VR-ervaringen. Daarnaast zijn we technisch vernieuwend: we maken gebruik van de nieuwste VR technologie van dit moment, waardoor de VR ervaringen zo realistisch mogelijk zijn, terwijl de kosten laag blijven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Syncvr maasstad vpk

Doe mee

Organisatie: SyncVR

Contactpersoon: Floris van der Breggen

E-mail: floris@syncvr.tech

Wij zoeken

Subsidie en partnerships om samen VR-ervaringen te creeren en te kunnen gebruiken in zorgcentra, buurthuizen en medische instellingen.

Gerelateerde Plannen

Scoot rotterdam

Scoot in de buurt

Het begeleiden en stimuleren van scootmobielgebruik door mensen met mobiliteitsproblemen

Bekijk dit plan
Depositphotos 24185955 stockillustratie koorzang

Popkoor PLUS!

een spetterend popkoor van statushouders PLUS enthousiaste Nederlanders, die daar graag aan meedoen en een handje bij helpen.

Bekijk dit plan

Op eigenkracht naar een betere toekomst

Doorbreken van isolement, zelfredzaamheid, en bruggen slaan tussen ouderen en jongeren

Bekijk dit plan
Senioren koppel vermaakt zich in de tuin

Smaak en vermaaktuin

Vereenzaming tegengaan door "ouderen" uit huis te halen en lekker te gaan tuinieren.

Bekijk dit plan
Citylab010 praatjesmaker

De Praatjesmaker

Het doel is het verminderen en voorkomen van eenzaamheid of sociaal isolement door middel van gezelligheid on demand.

Bekijk dit plan
Rvh foodfestival alkmaar 9547

heelroffakookt

Alle Rotterdamse sociale eetinitiatieven koken samen voor de stad. Heel roffa kookt is voor iedereen: alle Rotterdammer eten hier samen en ontmoeten elkaar

Bekijk dit plan
Rotterdam in koor!

Rotterdam in Koor!

Rotterdamse ouderen zingen samen in koren,

Bekijk dit plan
Meer plannen