Ontdek › Plan

Taal/Werk

Subsidie toegekend € 87.304,00

Aangemaakt: 18 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Wij maken werk van en voor werkzoekenden met een taalachterstand. Dit doen wij samen met werkgevers die werk voor deze doelgroep creëren.

Taal en Werk gaan hand in hand met Job Based Language Learning. Taal/Werk brengt werkzoekenden met een taalachterstand en werkgevers op een innovatieve manier bij elkaar. Wij koppelen werkzoekenden met een taalachterstand aan passende werkgevers. De werkzoekende krijgt direct bij de start bij deze werkgever taaltraining op maat gericht op zijn/haar functie. De belemmering van de taalachterstand pakken wij op deze manier integraal, heel gericht en direct aan.

Waarom goed voor Rotterdam?

Onze methodiek introduceert een elders in Europa bewezen aanpak in Nederland, als eerste in Rotterdam. De voordelen van Taal/Werk zijn groot:
• De werkzoekende is beter toegerust voor de arbeidsmarkt.
• Werkgevers kunnen op een nieuwe manier geschikte nieuwe medewerkers vinden.
• Taal/Werk ontzorgt werkgevers in dit proces.
• Taal/Werk biedt de gemeente een nieuw instrument om werkzoekenden uit te laten stromen.

Waarom vernieuwend?

Ons concept is innovatief door onze unieke taalmethodiek en onze integrale aanpak. De werkzoekende krijgt taalonderwijs op maat bij zijn werkgever. Wij doorbreken hiermee de segmentering die nu in het proces zit. Ook de sequentie verandert: de taalachterstand wordt niet eerst aangepakt voordat de werkzoekende uitstroomt, maar gelijktijdig. Taal/Werk is vernieuwend omdat wij de taalachterstand integraal en samen met de werkgever en werkzoekende oplossen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo taal werk

Doe mee

Organisatie: Taal/Werk

Contactpersoon: Jacco Kruithof

Wij zoeken

Enthousiaste, innovatieve taaldocenten die samen met ons Taal/Werk verder willen ontwikkelen.

Gerelateerde Plannen

Vangnet

Vangnetovereenkomst

Basisinkomen via een private Vangnetovereenkomst

Bekijk dit plan
De wijkcooperatie werkt

Meer-Werk op Zuid!

Werk- en Wijkcommon het Gemaal is dé plek waar gewerkt wordt aan innovatieve wijkgerichte gebiedsontwikkeling. Een dynamische locatie die ruimte genereert voor lokale productie, kennisontwikkeling, ontmoeting en presentatie.

Bekijk dit plan
Irk nedir

Geen woorden maar dagelijkse daden

Steve werkt met swipes, likes, een leuke vraag, een kleine opdracht of prikkelende opmerking. Gedurende ons FAST-programma vitaliseert, motiveert en prepareert Steve dagelijks kandidaten zodanig d persoonlijke doorbraken worden gerealiseerd.

Bekijk dit plan
170522 rmunt oaseopzuid inbeeld

Stadskruidentuin R'Munt maakt de Oase op Zuid

Wij maken een oase op Zuid van meer van 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, uit alle windstreken. In deze oase groeit plezier in het werk, inzicht in je eigen kracht en de kracht van je omgeving, en vakkunde over natuurlijke groei & echte smaak.

Bekijk dit plan
Ontbrekende schakel

Rotterdam Schakelt!

Rotterdam kent veel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rotterdam Schakelt! verbindt hen direct met werkgevers en de instellingen die werken aan hun plaatsing.

Bekijk dit plan
Afbeelding link2work

Link2Work 2.0

Maatwerk coachingstraject voor uitgevallen Rotterdamse jongeren in de leeftijdscategorie 16 t/m 27 jaar. Het doel is zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat zij kunnen uitstromen naar een betaalde baan, stage of opleiding.

Bekijk dit plan
Img 3544

Refugees Forward Incubator: nieuwkomers ondernemen!

Refugees Forward biedt incubatorprogramma's aan aan ondernemers met een vluchtelingenachtergrond, in samenwerking met o.a. het Erasmus Center for Entrepreneurship. Binnen 4 maanden worden nieuwkomers begeleid van idee naar de start van een bedrijf.

Bekijk dit plan
Meer plannen