Ontdek › Plan

Uit de Kast in Het Wijkpaleis!

Subsidie toegekend € 39.400,00

Aangemaakt: 30 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Uit de kast! biedt in de laagdrempelige omgeving van het Wijkpaleis een werkkast voor startende makers als tussenstap naar een eigen werkruimte. Hiermee worden de wijkeconomie en werkgelegenheid in Rotterdam West gestimuleerd.

Starten vanuit de kast

Op de begane grond van het Wijkpaleis wordt een publieke maak- en ontmoetingsplek gemaakt. Naast een dorpszaal zijn daar vier publieke maak- en productieplekken, namelijk de keuken, het textielatelier, het ‘educatieve’ maaklokaal en een houtwerkplaats. Het Wijkpaleis verhuurt hier kastruimte aan startende makers. Deze werkkasten zijn vergelijkbaar de kappersstoel die kleine zelfstandige kappers in een kapperswinkel kunnen huren. Naast het hebben van een plek gaat het hier ook over de uitwisseling tussen de ervaren kapper (in ons geval maker | ondernemer op de eerste en tweede verdieping) en de startende ondernemers met een werkkast op de begane grond. De kasten bieden startende ondernemers de ruimte om hun eigen gereedschappen en materialen op te bergen én de publieke werkplaatsen te gebruiken. Tegelijkertijd biedt de aanwezigheid van ervaren(er) makers de kans op uitwisseling en coaching.

Waarom goed voor Rotterdam?

Op de Claes de Vrieselaan ontwikkelt Het Wijkpaleis een WIJK WERK gebouw, waarin een school, werkplaatsen voor ondernemende makers uit Rotterdam West, een dorpszaal en maaklokalen landen. Met de werkkasten in de publieke maaklokalen biedt Het Wijkpaleis in een laagdrempelige omgeving voor ondernemende bewoners als start van hun eigen onderneming. Het Wijkpaleis biedt bewoners ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling én geeft de wijkeconomie een positieve impuls.

Waarom vernieuwend?

Het Wijkpaleis gaat over maken | ontmoeten | leren en ondernemen. Uit de kast en aan het werk in het Wijkpaleis! brengt verschillende werelden samen en bundelt hun krachten: de laagdrempeligheid van een Huis van de Wijk maakt dat heel verschillende mensen toegang krijgen tot Uit de kast! De werkkasten bieden bewoners de mogelijkheid om hun ondernemende, maak- en taalvaardigheden te ontwikkelen en daarmee economisch zelfstandig te worden. Bewoners groeien hierdoor persoonlijk, maar ook de gemeens

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Clv.v25.2d.ondernemerskasten

Doe mee

Organisatie: Stichting Het Wijkpaleis

Contactpersoon: Floris van Gennep en Marieke Hillen

Gerelateerde Plannen

Moeder vader werk gezin mamafamily 1100 734 c1

Sterke mannen, sterke gezinnen

Met mijn plan wil ik jongemannen naar de arbeidsmarkt toe leiden. Deze jongemannen van 16 jaar en ouder zijn vooral vroeg tijdig schoolverlaters en staan veraf van de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan

Facilicom Traineeship

Inrichten van een traineeship voor jongeren (jongens en meisjes) die net hun opleiding niveau 2 bij het Albeda hebben afgerond.

Bekijk dit plan
Rebelz afbeelding

Rebelz aan de Rotte

Het creëren van extra leerwerkplekken specifiek voor de doelgroep vrouwelijke ex-gedetineerden met een taalachterstand. D.mv. de aanleg van een drijvend terras voor het restaurant Rebelz aan de Rotte.

Bekijk dit plan
De wijkcooperatie werkt

Meer-Werk op Zuid!

Werk- en Wijkcommon het Gemaal is dé plek waar gewerkt wordt aan innovatieve wijkgerichte gebiedsontwikkeling. Een dynamische locatie die ruimte genereert voor lokale productie, kennisontwikkeling, ontmoeting en presentatie.

Bekijk dit plan
Vangnet

Vangnetovereenkomst

Basisinkomen via een private Vangnetovereenkomst

Bekijk dit plan
Verbindingsofficier 3

High Performance Solide Plus

Kansloze werklozen aan het werk in Rotterdam. Bij Rotterdamse ondernemers die wat terug willen doen.

Bekijk dit plan

Ben jij werkfit?

Voor iedere burger in Rotterdam, die het recht heeft op een eerlijke kans om aan zichzelf te werken en werkfit te worden.

Bekijk dit plan

Urban Skills

Leren voor jongeren. Werken voor jongeren.

Bekijk dit plan
Meer plannen