Ontdek › Plan

Uit de Kast in Het Wijkpaleis!

Aangemaakt: 30 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Uit de kast! biedt in de laagdrempelige omgeving van het Wijkpaleis een werkkast voor startende makers als tussenstap naar een eigen werkruimte. Hiermee worden de wijkeconomie en werkgelegenheid in Rotterdam West gestimuleerd.

Starten vanuit de kast

Op de begane grond van het Wijkpaleis wordt een publieke maak- en ontmoetingsplek gemaakt. Naast een dorpszaal zijn daar vier publieke maak- en productieplekken, namelijk de keuken, het textielatelier, het ‘educatieve’ maaklokaal en een houtwerkplaats. Het Wijkpaleis verhuurt hier kastruimte aan startende makers. Deze werkkasten zijn vergelijkbaar de kappersstoel die kleine zelfstandige kappers in een kapperswinkel kunnen huren. Naast het hebben van een plek gaat het hier ook over de uitwisseling tussen de ervaren kapper (in ons geval maker | ondernemer op de eerste en tweede verdieping) en de startende ondernemers met een werkkast op de begane grond. De kasten bieden startende ondernemers de ruimte om hun eigen gereedschappen en materialen op te bergen én de publieke werkplaatsen te gebruiken. Tegelijkertijd biedt de aanwezigheid van ervaren(er) makers de kans op uitwisseling en coaching.

Waarom goed voor Rotterdam?

Op de Claes de Vrieselaan ontwikkelt Het Wijkpaleis een WIJK WERK gebouw, waarin een school, werkplaatsen voor ondernemende makers uit Rotterdam West, een dorpszaal en maaklokalen landen. Met de werkkasten in de publieke maaklokalen biedt Het Wijkpaleis in een laagdrempelige omgeving voor ondernemende bewoners als start van hun eigen onderneming. Het Wijkpaleis biedt bewoners ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling én geeft de wijkeconomie een positieve impuls.

Waarom vernieuwend?

Het Wijkpaleis gaat over maken | ontmoeten | leren en ondernemen. Uit de kast en aan het werk in het Wijkpaleis! brengt verschillende werelden samen en bundelt hun krachten: de laagdrempeligheid van een Huis van de Wijk maakt dat heel verschillende mensen toegang krijgen tot Uit de kast! De werkkasten bieden bewoners de mogelijkheid om hun ondernemende, maak- en taalvaardigheden te ontwikkelen en daarmee economisch zelfstandig te worden. Bewoners groeien hierdoor persoonlijk, maar ook de gemeens

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Clv.v25.2d.ondernemerskasten

Doe mee

Organisatie: Stichting Het Wijkpaleis

Contactpersoon: Floris van Gennep en Marieke Hillen

Gerelateerde Plannen

Training voor Statushouders

Vluchtelingen willen zo snel mogelijk participeren in de Nederlandse samenleving. Hierbij ga ik ze ondersteunen.

Bekijk dit plan
Logo 1

De WelWillers

Een groep uitkeringsgerechtigden gaan samen, met en voor elkaar aan de slag om zoveel mogelijk regulier betaalde arbeid te vinden

Bekijk dit plan
Moeder vader werk gezin mamafamily 1100 734 c1

Sterke mannen, sterke gezinnen

Met mijn plan wil ik jongemannen naar de arbeidsmarkt toe leiden. Deze jongemannen van 16 jaar en ouder zijn vooral vroeg tijdig schoolverlaters en staan veraf van de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
De wijkcooperatie werkt

Meer-Werk op Zuid!

Werk- en Wijkcommon het Gemaal is dé plek waar gewerkt wordt aan innovatieve wijkgerichte gebiedsontwikkeling. Een dynamische locatie die ruimte genereert voor lokale productie, kennisontwikkeling, ontmoeting en presentatie.

Bekijk dit plan
Irk nedir

Geen woorden maar dagelijkse daden

Steve werkt met swipes, likes, een leuke vraag, een kleine opdracht of prikkelende opmerking. Gedurende ons FAST-programma vitaliseert, motiveert en prepareert Steve dagelijks kandidaten zodanig d persoonlijke doorbraken worden gerealiseerd.

Bekijk dit plan
Pac

Prins Alexander Connected (PAC)

‘Prins Alexander connected’ is hét on- en offline platform dat werkzoekende 45 plussers in de deelgemeente Prins Alexander op een langdurig en succesvolle manier verbindt aan lokale ondernemers en instanties.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 10 31 om 12.04.17

Food for Talk

Food for Talk is een maaltijdvoorziening op wijkniveau voor ouderen: Vrouwen en mannen uit de wijk worden opgeleid om maaltijden te bereiden, studenten worden ingezet om te maaltijden te bezorgen en samen met de ouderen te eten.

Bekijk dit plan

Urban Skills

Leren voor jongeren. Werken voor jongeren.

Bekijk dit plan
Meer plannen