Aangemaakt: 31 mei 2017
Fijne Rotterdamse buitenruimte
Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.
Urban Mining, een jonge startup, zet in op het verhogen van inzameling van afgedankte elektrische en elektronische apparaten en kunststoffen in Rotterdam en introduceert hiervoor een nieuwe vorm van crowdfunding.
Hierbij vragen wij inwoners van Rotterdam niet om geld maar om grondstoffen.
Voor iedere kilo E-Waste (dat is alles met een stekker en/of batterij) en kunststoffen die inwoners bij Urban Mining inleveren ontvangen deelnemers een aandeel in de vorm van een credit. Iedere credit heeft direct een waarde op basis van de afzet van grondstoffen en stijgt mee met het resultaat dat wij gaan realiseren met Recycling en Upcycling. Na afloop van de campagne van 30 maanden worden de opbrengsten, na aftrek van de operationele kosten, uitgekeerd aan alle deelnemers, de inwoners van Rotterdam.
Met Urban Mining with credits dagen wij de inwoners van Rotterdam uit om grondstoffen en bruikbare onderdelen in onze stad te behouden door deze op verschillende lokaties in de stad bij ons aan te bieden voor het hergebruiken,demonteren, recyclen, inzetten voor reparatie en samen met onze partners opnieuw gebruiken voor nieuwe producten. Het ontmantelen en sorteren van afgedankte apparaten kan bij uitstek en zeer waardevol uitgevoerd worden door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
Crowdfunding staat volop in de belangstelling. Het is een belangrijke bron van financiering gebleken voor ondernemerschap en maakt het mogelijk om innovatieve
ideeën om te zetten in bedrijvigheid. Voortbordurend op de kracht om een grote groep potentieel geïnteresseerden niet alleen belanghebbende maar met name ook aandeelhouder te maken introduceren wij dit concept; 6 miljoen aandelen in ruil voor 6.000.000 kg., materiaal wat anders voor een groot deel bij het huisvuil belandt en geld kost.
De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.
Organisatie: Muneco C.V.
Contactpersoon: Marco Kortland
1. Samenwerking met de Gemeente Rotterdam, verantwoordelijk voor het inzamelen van huishoudelijk afval.
2. Samenwerking met Sociale Werkplaatsen (e.g. Robedrijf) voor de inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
3. Opzetten van een 'Urban Ecosysteem', waarbij de output van Urban Mining (diverse stromen kunststoffen en verschillende onderdelen) door partners, op lokatie, worden omgezet in filament voor 3-D printers en 3-D printers zelf, gemaakt van geselecteerde onderdelen (uit o.a. oude wasmachines). BlueCity is dé broedplaats waar al deze ondernemers en ideeën volledig tot bloei komen.
4. Subsidie als overbruggingsfinanciering naar daadwerkelijke lancering van het concept.
Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners
Bekijk dit planDe Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.
Bekijk dit planHet plaatsen van een afvalinzamel- en verwerkingsstation voor de Afrikaandermarkt, om meer restafval hoogwaardig te kunnen hergebruiken, zwerfafval te voorkomen en te communiceren over afval is grondstof.
Bekijk dit planEven vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.
Bekijk dit planDe Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.
Bekijk dit planOp het Prins Alexanderplein, in het hart van de laagst gelegen bebouwde polder van Europa, wordt een Water Fenomena georganiseerd; een publieksevenement voor jong en oud dat het Nederlandse thema ‘water en waterbeheer’ onder de aandacht brengt.
Bekijk dit planHealing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.
Bekijk dit plan