Ontdek › Plan

VREETjeROT

Aangemaakt: 08 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

Een ongebruikte plek in Rotterdam omtoveren tot een unieke eet- en drinkgelegenheid waar streetfood ondernemers hun eten kunnen aanbieden, heel het jaar door.

De bedoeling is om 10 streetfood ondernemers een vaste plek te geven in onze ‘hotspot’ waar zij hun etenswaren kunnen aanbieden, heel het jaar door. Deze hotspot wordt gevestigd op een ongebruikte plek in Rotterdam. Om te voorkomen dat er te veel van hetzelfde eten wordt aangeboden, wordt er gekeken naar diverse streetfood recepten zodat er genoeg te “vreten” is voor de bezoeker. Deze gerechten zullen ieder uniek zijn en zullen dan ook niet te vinden zijn buiten ons concept. 

Om ons openluchtconcept heel het jaar open te houden, moet er rekening gehouden worden met het Nederlandse weer. Wanneer de winterperiode is aangebroken, wordt het concept omgebouwd tot een overdekte ‘hotspot’ met verwarmingen, waar iedereen warm, knus en droog blijft.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kent veel (tijdelijk) ongebruikte plekken, dit is zonde. Ons concept zal deze plekken benutten en omtoveren tot dé hipste plek van de stad.

Verder zal Rotterdam er economisch op vooruitgaan: de aantrekkelijkheid van Rotterdam wordt vergroot omdat ons concept een nieuwe hotspot creëert op een ontwikkelingsgebied waar het momenteel minder aantrekkelijk is. En Rotterdam wordt de eerste plek in Nederland waar alleen streetfood ondernemers hun eten heel het jaar door kunnen aanbieden.

Waarom vernieuwend?

Voor streetfood ondernemers is de zomerperiode booming business. Maar zodra de winterperiode aanbreekt vallen de ondernemers in een groot gapend gat. Dit gat willen wij vullen door streetfood ondernemers een plek te geven in ons concept waar zij hun eten heel het jaar door kunnen aanbieden.
Door dit te combineren door (tijdelijke) ongebruikte plekken te benutten en deze om te toveren tot een hippe eetgelegenheid, ontstaat er goede combinatie van vernieuwing en meer aantrekkelijkheid voor de stad

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

London union   dinerama   daytime mezzanine shot 11   credit johnny stephens

Doe mee

Organisatie: Jurriën Bernard & Quincy Roque da Silva

Contactpersoon: Quincy Roque da Silva

E-mail: quincyr_@hotmail.com

Wij zoeken

Wij zijn opzoek naar streetfood ondernemers met een buitengewoon concept. Daarnaast zoeken we naar expertise op het gebied van vastgoed voor het benutten van ongebruikte plekken in Rotterdam.

Gerelateerde Plannen

Img 0471

Korte keten van bodem tot bord

Direct online producten kopen bij de boer uit jouw regio en afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de wijk

Bekijk dit plan
24 6 2017

Meal under water

Het is een origineel idee van een restaurant wat mensen zal aantrekken omdat het heel anders is dan normaal. Het restaurant bevat glazen bollen die in een meer bewegen.

Bekijk dit plan
Logo metromining

Van biomassa naar bioplastic

MetroMining gaat voedselresten van Rotterdamse bedrijven converteren naarenergie en in een volgende fase naarbioplastics.

Bekijk dit plan
Plaatje

Offcourse: on track towards Coderdam

Opzetten van een gratis toegankelijk fysiek en viruteel platform waar mensen samen komen om te leren programmeren en beter aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Logo

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf in de zomervakantie. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen door daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan
Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
Meer plannen