Ontdek › Plan

VREETjeROT

Aangemaakt: 08 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

Een ongebruikte plek in Rotterdam omtoveren tot een unieke eet- en drinkgelegenheid waar streetfood ondernemers hun eten kunnen aanbieden, heel het jaar door.

De bedoeling is om 10 streetfood ondernemers een vaste plek te geven in onze ‘hotspot’ waar zij hun etenswaren kunnen aanbieden, heel het jaar door. Deze hotspot wordt gevestigd op een ongebruikte plek in Rotterdam. Om te voorkomen dat er te veel van hetzelfde eten wordt aangeboden, wordt er gekeken naar diverse streetfood recepten zodat er genoeg te “vreten” is voor de bezoeker. Deze gerechten zullen ieder uniek zijn en zullen dan ook niet te vinden zijn buiten ons concept. 

Om ons openluchtconcept heel het jaar open te houden, moet er rekening gehouden worden met het Nederlandse weer. Wanneer de winterperiode is aangebroken, wordt het concept omgebouwd tot een overdekte ‘hotspot’ met verwarmingen, waar iedereen warm, knus en droog blijft.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kent veel (tijdelijk) ongebruikte plekken, dit is zonde. Ons concept zal deze plekken benutten en omtoveren tot dé hipste plek van de stad.

Verder zal Rotterdam er economisch op vooruitgaan: de aantrekkelijkheid van Rotterdam wordt vergroot omdat ons concept een nieuwe hotspot creëert op een ontwikkelingsgebied waar het momenteel minder aantrekkelijk is. En Rotterdam wordt de eerste plek in Nederland waar alleen streetfood ondernemers hun eten heel het jaar door kunnen aanbieden.

Waarom vernieuwend?

Voor streetfood ondernemers is de zomerperiode booming business. Maar zodra de winterperiode aanbreekt vallen de ondernemers in een groot gapend gat. Dit gat willen wij vullen door streetfood ondernemers een plek te geven in ons concept waar zij hun eten heel het jaar door kunnen aanbieden.
Door dit te combineren door (tijdelijke) ongebruikte plekken te benutten en deze om te toveren tot een hippe eetgelegenheid, ontstaat er goede combinatie van vernieuwing en meer aantrekkelijkheid voor de stad

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

London union   dinerama   daytime mezzanine shot 11   credit johnny stephens

Doe mee

Organisatie: Jurriën Bernard & Quincy Roque da Silva

Contactpersoon: Quincy Roque da Silva

E-mail: quincyr_@hotmail.com

Wij zoeken

Wij zijn opzoek naar streetfoodondernemers met een buitengewoon concept. Daarnaast zoeken we naar expertise op het gebied van vastgoed voor het benutten van ongebruikte plekken in Rotterdam. En wij zoeken financiering om ons concept werkelijkheid te maken.

Gerelateerde Plannen

Plaatje

Offcourse: on track towards Coderdam

Opzetten van een gratis toegankelijk fysiek en viruteel platform waar mensen samen komen om te leren programmeren en beter aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Viapunten drone beeld

ViaTim

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Bekijk dit plan
Bringo 23 bus

TOERISTENSHUTTLE ( ROTTERDAM SKYLINE TOUR )

Toeristen een rondrit aanbieden met ROTTERDAM SKYLINE TOUR langs de highlights van Rotterdam

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 06 om 14.21.27

Rotterdam Deelstad

‘Rotterdam Deelstad’ verzamelt alle Rotterdamse deelinitiatieven op een online platform. Zodat met deze kennis delen voor alle Rotterdammers makkelijker wordt en zij hun leven zo duurzamer en socialer maken, en geld besparen.

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan
Blue food gr 10

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan
Meer plannen