Ontdek › Plan

WijkEnergie Werkt

Aangemaakt: 31 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Een wijkinstallatiebedrijf dat mensen uit de wijk inzet bij de energietransitie in hun wijk.

WijkEnergie Werkt! Dit is een plan dat bestaat uit 3 onderdelen; een wijkinstallatiebedrijf, een wijkenergiecoöperatie en een wijkenergiefonds. Alledrie door en voor wijkbewoners. Bij het wijkinstallatiebedrijf werken mensen die nu van een uitkering moeten rondkomen, mensen met een taalachterstand en jongeren op zoek naar een stage of leerwerkplek. Zij kunnen laagdrempelig aan het werk, in hun eigen taal en bij hun eigen buren, vrienden en familie. Daar doen zij klusjes die huizen verduurzamen, zoals raamisolatie folie en LED verlichting aanbrengen. Ze praten met bewoners over wat zij willen en bekijken wat er verder nog kan met de woning. Deze activiteiten zijn gratis voor bewoners en hierdoor besparen zij al minimaal 5% op hun energierekening. Wijkbewoners kunnen hun elektriciteit afnemen bij de wijkenergiecoöperatie die elektriciteit opwekt vanaf de daken op openbare en bedrijfsgebouwen in de wijk. Met zonnepanelen die zijn gelegd door de installateurs van wijkenergie werkt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is een organisatie voor en door de wijkbewoners. Medewerkers krijgen een salaris en een % van de winst. Wijkbewoners houden meer geld over. Én we verduurzamen de huizen van Rotterdam, bereiden ze voor op gasloos wonen.

Waarom vernieuwend?

Er is een te kort aan technische mensen en er zijn in Rotterdam veel mensen die moeten rondkomen van een uitkering of laag inkomen. WijkEnergie Werkt samen met de WijkEnergie Coöperatie en het WijkEnergie Fonds zorgt voor inkomen, meedoen voor iedereen, samen met technische ontwikkelingen in het verduurzamen van ons energiesysteem.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Wijkenergie werkt

Doe mee

Organisatie: JoseeSimone

Contactpersoon: Josee van Linschoten

Wij zoeken

Voor dit plan heb ik vooral hulp nodig met het onderzoek in de wijk. Wat zijn de behoeften van wijkbewoners? Een netwerk van mensen in de wijk die mee kunnen denken en werken aan het opzetten van de organisatie. Daarnaast ben ik op zoek naar een technisch partner die de primaire processen van klusjes, advies en installatie kan begeleiden.

Gerelateerde Plannen

2tango woordlogo met slogan

2Tango.Work

Om autisten te ondersteunen in het vinden en behouden van werk willen we een duurzame en slimme oplossing creëren gebaseerd op ons werk 2Tango.Signs, dat effectieve communicatie mogelijk maakt tussen autisten en zijn/haar collega’s en leidinggevende.

Bekijk dit plan

MicroFranchise010

MicroFranchise010 ontwikkelt franchise concepten waar werkzoekenden zich als micro-ondernemer op laagdrempelige manier bij aan kunnen sluiten.

Bekijk dit plan
Little star v1

Piccolo Stella

Het creeren van werkervaringsplaatsen voor zwakkeren op de arbeidsmarkt middels een suistanable businessmodel.

Bekijk dit plan
Favicon werkenvoorelkaar

Expeditie Rotterdam

Vijftigplussers met een taalachterstand aan het werk. Op een vernieuwende manier taalachterstand inlopen en werk vinden.

Bekijk dit plan
Dsc 3472

27+ en op weg naar een goede toekomst!

Vangnet tussen wal en het schip, 27 plus duurzaam uit de uitkering. Wij doen dit door middel van een unieke combinatie van coaching door ervaringsdeskundigen, inzet van rolmodellen, dagelijks sporten en een speciaal ontwikkeld lesprogramma.

Bekijk dit plan
170522 rmunt oaseopzuid inbeeld

Stadskruidentuin R'Munt maakt de Oase op Zuid

Wij maken een oase op Zuid van meer van 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, uit alle windstreken. In deze oase groeit plezier in het werk, inzicht in je eigen kracht en de kracht van je omgeving, en vakkunde over natuurlijke groei & echte smaak.

Bekijk dit plan
Arbeidsmarkt

Overschie Werkt

Werkgelegenheidsproject door samenwerking met welzijnsorganisatie en lokale ondernemers.

Bekijk dit plan
Meer plannen