Ontdek › Plan

WijkEnergie Werkt

Subsidie toegekend € 75.000,00

Aangemaakt: 31 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Een wijkinstallatiebedrijf dat mensen uit de wijk inzet bij de energietransitie in hun wijk.

WijkEnergie Werkt! Dit is een plan dat bestaat uit 3 onderdelen; een wijkinstallatiebedrijf, een wijkenergiecoöperatie en een wijkenergiefonds. Alledrie door en voor wijkbewoners. Bij het wijkinstallatiebedrijf werken mensen die nu van een uitkering moeten rondkomen, mensen met een taalachterstand en jongeren op zoek naar een stage of leerwerkplek. Zij kunnen laagdrempelig aan het werk, in hun eigen taal en bij hun eigen buren, vrienden en familie. Daar doen zij klusjes die huizen verduurzamen, zoals raamisolatie folie en LED verlichting aanbrengen. Ze praten met bewoners over wat zij willen en bekijken wat er verder nog kan met de woning. Deze activiteiten zijn gratis voor bewoners en hierdoor besparen zij al minimaal 5% op hun energierekening. Wijkbewoners kunnen hun elektriciteit afnemen bij de wijkenergiecoöperatie die elektriciteit opwekt vanaf de daken op openbare en bedrijfsgebouwen in de wijk. Met zonnepanelen die zijn gelegd door de installateurs van wijkenergie werkt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is een organisatie voor en door de wijkbewoners. Medewerkers krijgen een salaris en een % van de winst. Wijkbewoners houden meer geld over. Én we verduurzamen de huizen van Rotterdam, bereiden ze voor op gasloos wonen.

Waarom vernieuwend?

Er is een te kort aan technische mensen en er zijn in Rotterdam veel mensen die moeten rondkomen van een uitkering of laag inkomen. WijkEnergie Werkt samen met de WijkEnergie Coöperatie en het WijkEnergie Fonds zorgt voor inkomen, meedoen voor iedereen, samen met technische ontwikkelingen in het verduurzamen van ons energiesysteem.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Wijkenergie werkt

Doe mee

Organisatie: JoseeSimone

Contactpersoon: Josee van Linschoten

Wij zoeken

Voor dit plan heb ik vooral hulp nodig met het onderzoek in de wijk. Wat zijn de behoeften van wijkbewoners? Een netwerk van mensen in de wijk die mee kunnen denken en werken aan het opzetten van de organisatie. Daarnaast ben ik op zoek naar een technisch partner die de primaire processen van klusjes, advies en installatie kan begeleiden.

Gerelateerde Plannen

Groen Rekruten @ CityLab010

Deze (nieuwe) business case richt zich op het ondersteunen van jongeren en jongvolwassenen met een taalachterstand bij het scoren

Bekijk dit plan
Img 5126

GEEN woorden maar BEELDEN

Dit plan helpt iedereen aan een baan dmv beelden!

Bekijk dit plan
Entree werk

Entree Werk: een succesvolle start!

Entree Werk! Het versterken van de startsituatie van kwetsbare jongeren op de Rotterdamse arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan

Urban Skills

Leren voor jongeren. Werken voor jongeren.

Bekijk dit plan
Afbeelding link2work

Link2Work 2.0

Maatwerk coachingstraject voor uitgevallen Rotterdamse jongeren in de leeftijdscategorie 16 t/m 27 jaar. Het doel is zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat zij kunnen uitstromen naar een betaalde baan, stage of opleiding.

Bekijk dit plan
2tango woordlogo met slogan

2Tango.Work

Om autisten te ondersteunen in het vinden en behouden van werk willen we een duurzame en slimme oplossing creëren gebaseerd op ons werk 2Tango.Signs, dat effectieve communicatie mogelijk maakt tussen autisten en zijn/haar collega’s en leidinggevende.

Bekijk dit plan
Logo eigendraads

EigenDraads

Werk maken van en met textiel in de Rotterdamse stad en haven

Bekijk dit plan
Meer plannen