Ontdek › Plan

Zonne-energie in combinatie met Zonwering

Aangemaakt: 18 november 2018

Het integreren van zonnecellen in zonwering in de vorm van bevestiging van zonnecelfolie op buitenzonwering! Fabricage en eventuele montage door gepensioneerde ouderen en/of door arbeidsgehandicapten.

Integratie van dunne filmzonnepanelen in zonwering! Daar waar zonwering toegepast wordt, is uiteraard ook de zon aanwezig. Bij het integreren van zonnecellen in zonwering denken wij aan de uiterst dunne " film solar cells"! Dit zonnecelfolie is op dit moment volop in ontwikkeling en zal in de nabije toekomst het rendement van de gewone, bekende zonnepanelen gaan evenaren. Het voordeel van deze zonnecelfolie is dat het zeer flexibel is en uitermate licht. Voor de toepassing van deze zonnecelfolie hoeft men geen dure zonwering aan te schaffen in de vorm van "dure" uitvalschermen, screens, buiten jaloezieën, etc. Maar u kunt volstaan met het aanbrengen van de verwijderbare (niet permanente) recyclebare lamellen van de "look-a-luik" methode. Deze vorm van nieuwe buitenzonwering hebben wij als plan bij Citylab010 ingediend onder https://www.citylab010.nl/plannen/look-a-luik

Waarom goed voor Rotterdam?

a) De combinatie van ZONNECELFOLIE bevestigd op de lamellen van de "look-a-luik" zonweringsmodule lijkt ons de ideale combinatie om een ieder op een voordelige en realiseerbare manier van zonne-energie te kunnen voorzien, wanneer de tot nu toegepaste systemen, zoals zonnepanelen en zonnedakpannen niet mogelijk zijn.
b) Fabricage kan geschieden door sociale werkplaatsen, waardoor meer mensen werk kunnen vinden, die niet snel een plek op de arbeidsmarkt kunnen verwerven.

Waarom vernieuwend?

Wat te doen, wanneer u zou willen profiteren van zonne-energie, maar u kunt op het dak van uw huis geen zonnepanelen monteren, vanwege bouwkundige problemen en/of overige hindernissen? Of u bewoont een appartement, waarbij het gezamenlijk dak van het complex geen zonnepanelen kan of wil toestaan? Vang dan de zon op met "look-a-luik" lamellen en maak gebruik van de zonnewarmte, die u uw huis niet laat binnenkomen, door deze om te zetten in zonne-energie! Twee klappen in één!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsc 0140

Doe mee

Organisatie: Geen.

Contactpersoon: Wim van der Pas

Wij zoeken

Organisatie en/of expertise, die mij kunnen ondersteunen c.q. helpen met de verdere ontwikkeling en het opzetten van dit plan in combinatie met mijn eerder ingediende plan "look-a-luik" buitenzonweringslamellen!

Gerelateerde Plannen

015 wor lezing

We Own Rotterdam: Event Organisers Meetup

Rotterdamse makers en initiatiefnemers binnen de cultuursector verbinden. Dit willen we doen door ontmoetingen te faciliteren, waarbij kennis over het duurzaam en toekomstbestendig organiseren van kleinschalige evenementen uitgewisseld wordt.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Rotterdamse helden!

Combineren van bestaand personenvervoer met goederenvervoer, minder voertuigen in de straat, gezonder, schoner en stillere leefomg

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan
Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan
Tekening presentatie 1

FietsErBij

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

Bekijk dit plan

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan

Bestel Bewust app

Jouw gemeente als koploper in de strijd tegen voedselverspilling

Bekijk dit plan
Citylab010

City guide to Balancing work & family

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Bekijk dit plan
Meer plannen