Ontdek › Plan

Zonne-energie in combinatie met Zonwering

Aangemaakt: 18 november 2018

Het integreren van zonnecellen in zonwering in de vorm van bevestiging van zonnecelfolie op buitenzonwering! Fabricage en eventuele montage door gepensioneerde ouderen en/of door arbeidsgehandicapten.

Integratie van dunne filmzonnepanelen in zonwering! Daar waar zonwering toegepast wordt, is uiteraard ook de zon aanwezig. Bij het integreren van zonnecellen in zonwering denken wij aan de uiterst dunne " film solar cells"! Dit zonnecelfolie is op dit moment volop in ontwikkeling en zal in de nabije toekomst het rendement van de gewone, bekende zonnepanelen gaan evenaren. Het voordeel van deze zonnecelfolie is dat het zeer flexibel is en uitermate licht. Voor de toepassing van deze zonnecelfolie hoeft men geen dure zonwering aan te schaffen in de vorm van "dure" uitvalschermen, screens, buiten jaloezieën, etc. Maar u kunt volstaan met het aanbrengen van de verwijderbare (niet permanente) recyclebare lamellen van de "look-a-luik" methode. Deze vorm van nieuwe buitenzonwering hebben wij als plan bij Citylab010 ingediend onder https://www.citylab010.nl/plannen/look-a-luik

Waarom goed voor Rotterdam?

a) De combinatie van ZONNECELFOLIE bevestigd op de lamellen van de "look-a-luik" zonweringsmodule lijkt ons de ideale combinatie om een ieder op een voordelige en realiseerbare manier van zonne-energie te kunnen voorzien, wanneer de tot nu toegepaste systemen, zoals zonnepanelen en zonnedakpannen niet mogelijk zijn.
b) Fabricage kan geschieden door sociale werkplaatsen, waardoor meer mensen werk kunnen vinden, die niet snel een plek op de arbeidsmarkt kunnen verwerven.

Waarom vernieuwend?

Wat te doen, wanneer u zou willen profiteren van zonne-energie, maar u kunt op het dak van uw huis geen zonnepanelen monteren, vanwege bouwkundige problemen en/of overige hindernissen? Of u bewoont een appartement, waarbij het gezamenlijk dak van het complex geen zonnepanelen kan of wil toestaan? Vang dan de zon op met "look-a-luik" lamellen en maak gebruik van de zonnewarmte, die u uw huis niet laat binnenkomen, door deze om te zetten in zonne-energie! Twee klappen in één!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsc 0140

Doe mee

Organisatie: Geen.

Contactpersoon: Wim van der Pas

Wij zoeken

Organisatie en/of expertise, die mij kunnen ondersteunen c.q. helpen met de verdere ontwikkeling en het opzetten van dit plan in combinatie met mijn eerder ingediende plan "look-a-luik" buitenzonweringslamellen!

Gerelateerde Plannen

Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Rotterdamse helden!

Combineren van bestaand personenvervoer met goederenvervoer, minder voertuigen in de straat, gezonder, schoner en stillere leefomg

Bekijk dit plan
Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan

Open deuren, open gemeenschappen

Het organiseren van een open nacht voor alle gebedshuizen in Rotterdam, met als doel het leggen van verbindingen tussen verschillende groepen in de stad.

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan
Jurriaan snikkers 99062

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

Bekijk dit plan

#HoeftNiet

#HoeftNiet is een campagne voor jongeren en jongvolwassenen om de bewustwording van het “niet perse hoeven” in leven te roepen.

Bekijk dit plan
Meer plannen