Meedoen.
Van initiatief naar projectplan.

Heb jij een idee voor CityLab010?

CityLab010 ondersteunt ook dit jaar weer vernieuwende plannen die een maatschappelijke bijdrage leveren aan Rotterdam(mers). Heb jij een plan dat Rotterdam socialer, groener of veiliger maakt? Leg je plan aan ons voor. Goede plannen ondersteunen we graag met advies, kennis, een netwerk van partners en mogelijk een startbudget tot €50.000!

Plannen op het gebied van cultuur, economie, duurzaamheid, gezondheid, welzijn, zorg, preventie, jongeren, ouderen, techniek, wonen, sport en meer zijn welkom. Kortom: we staan open voor alle goede ideeën die een bijdrage leveren aan Rotterdam(mers). 

 

Hoe kan ik meedoen?

Maak een account aan of log in , stuur een samenvatting van je plan op. Je krijgt dan een CityLab010 adviseur aangewezen en kan via je account gelijk aan de slag gaan met het verplichte format “Projectplan CityLab010”. Ook kan de adviseur je in contact brengen met de partners. Na de zomer kan je met je concept projectplan meedoen aan het ondersteuningstraject. Je kan dan workshops volgen en inspirerende events bijwonen waar je andere deelnemers en de Stadsjury kan ontmoeten. Dit allemaal om jouw plan beter te maken. Met het definitieve projectplan kan je in het najaar bij het subsidieloket van de Gemeente Rotterdam een startbudget aanvragen.

Begin 2025 worden de startbudgetten uitgekeerd. Heeft de Stadsjury jouw plan een startbudget toegekend? Dan kan je aan de slag met je initiatief!

 

Beoordeling van je plan

De Stadsjury beoordeelt je aanvraag voor een startbudget. Dat doen ze door punten toe te delen voor drie onderdelen in je projectplan. Zorg dus dat die duidelijk verwerkt zijn in je projectplan.

  • Kwaliteit van het projectplan: hoe realistisch is het dat de activiteiten in het projectplan worden uitgevoerd?
  • Mate van vernieuwing: hoe vernieuwend is het initiatief? 
  • Maatschappelijke bijdrage: welke bijdrage wordt geleverd aan Rotterdam?

De beste plannen voor Rotterdam krijgen een startbudget. CityLab010 helpt je graag om je plan zo goed mogelijk te maken met workshops, netwerkevents en een CityLab010 adviseur. Maak daar gebruik van!

 

Meer informatie

✔️Tip: kijk goed naar de spelregels. Hier vind je de 'kleine lettertjes', de subsidieregeling en belangrijke deadlines.

✔️Tip: de CityLab010 toolkit heeft een aantal handige documenten die je bij het opstellen van je projectplan goed kan gebruiken. 

Op zoek naar inspiratie? Download hier de juryrapporten of bekijk alle CityLab010 initiatieven.