Marcel Latupeirissa.
STADSJURY.

Wie ben je?

Ik ben Marcel Latupeirissa. Ik studeerde commerciële economie in Rotterdam en werk inmiddels ruim 30 jaar in verschillende wijken van de stad: van Vreewijk tot het Centrum, van de Stadsdriehoek tot Kralingen. 

Wat doe je?

Ik ben communicatieadviseur bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), en vertegenwoordig de universiteit bij verschillende projecten, zoals de ‘Cultuur&Campus’ en de ‘Rotterdam. Make It Happen’-merkalliantie, waarin Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf, Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus MC, Rotterdam Festivals, Rotterdam Topsport en Rotterdam Partners nauw samenwerken aan de (internationale) profilering van Rotterdam als een slimme, gezonde en circulaire stad…als een plek waar je moet zijn als je een kleine of grote droom hebt, en die je ook daadwerkelijk wilt realiseren. 

Waarom ben je stadsjurylid geworden?

Ik wil iets betekenen voor Rotterdammers die toffe, originele ideeën hebben om Rotterdam veiliger, groener of socialer te maken. Als stadsjurylid kun je aanvragers bij de start helpen om gave ideeën een stap verder te brengen.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?

Toch wel de geboorte van mijn jongste dochter in het oude Sint Claraziekenhuis op Zuid, in die bijgebouwen vlakbij de Kuip. Maar als ik denk aan vroeger toen ik als klein jochie met vriendjes naar het Feyenoord stadion fietste om in de tweede helft gratis naar binnen te mogen, krijg ik ook een glimlach op m’n gezicht.

Mijn droom voor Rotterdam is…

Ik hoop dat Rotterdam een voorbeeld kan worden voor andere steden in de wereld op allerlei gebieden: sociaal, op het terrein van duurzaamheid, energietransitie en vergroening, als slimme stad. En er is zoveel talent in de stad…ik geloof erg in gelijke kansen, dus waar dat kan moeten we talentvolle Rotterdammers verder helpen.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Liever niet…maar ik ben dol op brood met oude kaas…

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY