René Bouwmeester.
VOORZITTER STADSJURY.

Wie ben je?

René Bouwmeester. Ik ben 61 jaar, net verhuisd van de Provenierswijk naar Katendrecht. Ik woon samen met Carlie en heb twee kinderen, Bart en Fien. Bart woont in Rotterdam, Fien in Den Haag.

Wat doe je?

Ik heb economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en mijn hele leven in marketing-communicatie gewerkt. Ik ben marketing-communicatiestrateeg. Ik heb lang een eigen bureau gehad, maar werk nu zelfstandig met Strategiepraktijk.

Waarom ben je stadsjurylid geworden?

Vanaf mijn studietijd woon ik in Rotterdam. Ik heb een tijdje terug het DNA van Rotterdam geformuleerd: internationaal, ondernemend en rauw. De dynamiek, de mentaliteit van de stad blijven fascinerend. Als stadsjurylid zit ik voor op de golf van nieuwe ontwikkelingen in de stad!

Ik voel me enorm betrokken bij de stad als bewoner, in mijn werk en als vrijwilliger. Wat dat laatste betreft: Ik ben onder andere toezichthouder bij O. Festival for Opera. Music. Theatre. en bij de Kunstuitleen Rotterdam.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?

De bijzondere momenten als Feyenoord iets heeft gewonnen: in het stadion, in de stad, bij het Stadhuis. Meer in het algemeen ben ik apetrots als Rotterdam (even) in het middelpunt van de belangstelling staat.

Mijn droom voor Rotterdam is…

Veel steden groeien op twee snelheden. In Rotterdam zie je dat ook ontstaan en ik hoop dat we dat kunnen afremmen. Het is cruciaal dat iedereen in de stad meeprofiteert van alle mooie initiatieven die de stad sterker, groener, gezonder en beter maken!

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Ik ben altijd in om een leuk tripje te maken. Er is altijd wel een goede aanleiding. Een tentoonstelling, een voetbalwedstrijd, een nieuwe bierbrouwerij. Bel me en ik ga mee 😉.

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY