René Bouwmeester.
VICEVOORZITTER STADSJURY.

René Bouwmeester

Vicevoorzitter Stadsjury | 59 jaar | Provenierswijk

Wie ben je?
Ik ben René Bouwmeester, 59 jaar, vader van Bart en Fien. Ik woon in de Provenierswijk samen met Carlie. Op mijn 18e ging ik Economie studeren aan de Erasmus Universiteit. Sindsdien heb ik mijn hart aan Rotterdam verpand. Ik houd van architectuur, geschiedenis en cultuur. Ik heb een seizoenskaart voor Feyenoord en sport zelf ook graag. Verder heb ik een aantal bestuursfuncties, onder andere bij Festival O. (voorheen Operadagen Rotterdam). 

Wat doe je?
Na mijn studie heb ik als strateeg bij verschillende internationale marketing-communicatiebureaus gewerkt. In 2002 ben ik mijn eigen bureau begonnen, 0to9. In 2018 ben ik vriendschappelijk uit het bureau gestapt, omdat ik terug wilde naar de basis en ben toen Strategiepraktijk begonnen. Daar werk ik als zelfstandig strateeg voor organisaties, op projecten en interim. Bijvoorbeeld als a.i. directeur bij het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) van Hogeschool Rotterdam.
 
Waarom ben je stadsjurylid geworden?
Ik houd van Rotterdam en volg de ontwikkelingen op de voet. De stadsjury is een plek bij uitstek om met nieuwe ideeën in aanraking te komen. Ik wil graag een bijdrage leveren om die werkelijkheid te laten worden.  

Wat is je mooiste of leukste herinnering aan de stad? 
De opening van de Creative Cube aan het Delftseplein in 2006. Ik stond met mijn bureau aan de wieg van dit creatieve bolwerk, waarin zich twaalf onafhankelijke bedrijven vestigden op het gebied van onder andere media, fotografie, webdesign, communicatie, vormgeving en architectuur. Het was de allereerste plek in de stad waar dergelijke bedrijven op één plek van elkaars expertise gebruik konden maken. 

Mijn droom voor Rotterdam is…
Dat Rotterdam vooroploopt, een stad is waarvan internationaal gezegd wordt: daar moet je geweest zijn. We zijn op een aantal punten op de goede weg: architectuur, food. Maar er zijn ook terreinen waarop het beter kan. En belangrijker nog is dat heel Rotterdam ervan profiteert. Dat het veelzijdige werkgelegenheid oplevert voor mensen in de stad die het moeilijk hebben. 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Als m’n kinderen of m’n beste vrienden me bellen en zeggen: pak je koffer, we gaan op pad naar een onbekende bestemming. Dan zeg ik: Let’s do it!

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY