Tania Bhulai.
STADSJURYLID.

Wie ben je?

Ik ben Tania Bhulai, 33 jaar jong en woon in Rotterdam West. Op mijn 17e ben ik vanuit Suriname naar Nederland gekomen om verder te studeren aan de Erasmus Universiteit. Sindsdien is Rotterdam mijn nieuwe thuis geworden.

Wat doe je?

Na mijn studie heb ik ervoor gekozen om mijn passie voor het onderwijs te volgen. Ik ben begonnen als onderwijsontwikkelaar en heb daarnaast een organisatie opgezet waarbij ik ondernemerschap onder MBO-studenten stimuleerde. Sinds 2021 werk ik als docent Bedrijfskunde op het Techniek College Rotterdam. In deze rol heb ik de kans om een verschil te maken in het leven van Rotterdamse jongeren, die immers de toekomst vormen. Het is mijn doel om studenten te laten ervaren dat ze iets kunnen, dat ze over kwaliteiten en vaardigheden beschikken die ze kunnen ontwikkelen en waar ze trots op kunnen zijn. Daarnaast ben ik sinds begin 2023 bezig met het oprichten van de stichting "Suriname van morgen", waarmee ik een bijdrage wil leveren aan de economische ontwikkeling van het land.

Waarom ben je stadsjurylid geworden?

Als stadsjurylid kan ik een actieve rol spelen in het vormgeven van de toekomst van Rotterdam. Ik geloof dat een stad leeft en groeit door de inbreng van haar inwoners. Ik wil graag deel uitmaken van de besluitvorming en bijdragen aan innovatieve en duurzame projecten die het leven in Rotterdam nog beter maken voor alle inwoners.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?

Mijn mooiste herinnering aan de stad is de Rotterdamse Zomerfestivals. Elk jaar geniet ik van de diverse culturele evenementen, zoals het North Sea Jazz Festival en de Parade. Het is geweldig om te zien hoe de stad bruisend wordt en mensen van verschillende achtergronden samenbrengt om te genieten van kunst, muziek en cultuur.

Mijn droom voor Rotterdam is…

Mijn droom voor Rotterdam is dat het een inclusieve stad wordt waar iedereen gelijke kansen heeft. Ik wil een stad waarin duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en innovatie hand in hand gaan. Ik hoop dat Rotterdam zich blijft ontwikkelen als een vooruitstrevende stad die ruimte biedt aan creativiteit en ondernemerschap, en waar iedereen zich thuis voelt.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Hoewel ik meestal liever doorslaap, zou ik wellicht wakker kunnen worden voor een heerlijke naked velvet taart van Koekela. Ik kan de verleiding van zo'n smakelijke traktatie soms moeilijk weerstaan!

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY