MakingBeauty@AtelierJAN. Meiden als ondernemer

Startbudget toegekend € 39341,-
Stichting JAN is een organisatie voor jeugd uit Schiebroek Zuid, waaronder tienermeiden. We hebben onze eigen JAN methode ontwikkeld waarin participatie leidend is. Naast vaste activiteiten hebben we verschillende projecten zoals Face2Face, face your Future en de Jeugdambassadeurs Schiebroek.

Dit is een onderneming van tienermeiden waar 2 producten gemaakt worden, schoonheidsproducten en kleding. De meiden ontwikkelen zich in een periode van 3 jaar tot ondernemers. Dit via het doeboek voor kindondernemers en de methode van het 'niet formeel leren.'

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

De vernieuwing bestaat eruit dat een jonge doelgroep een eigen onderneming gaat opzetten en runnen met alle rollen die daarbij horen. Van directeur tot productiemedewerker. Ze worden hierbij getraind door ondernemers uit diverse richtingen. Door de praktijk en de theorie van kindondernemen samen te voegen leren de meiden vaardigheden voor de toekomst (21e eeuwse vaardigheden). Hiermee sluiten we aan op de "Roadmap Next Economy" waar de gemeente Rotterdam een belangrijk deel van heeft opgesteld en inmiddels uitvoert.
stichting JAN werkt met niet formele educatie, een methode die in een aantal Europese landen succesvol wordt ingezet. Succesvol in het bereik en de ontwikkeling van jeugd. Inclusie en eigen keuze zijn essentiele onderdelen.
De meiden worden ondersteund door vrouwen die door hard werken en doorzetten bij hindernissen een mooie carriere hebben opgebouwd. Zij zetten hun kennis in voor de ontwikkeling van de meiden. Het doel is om elkaar mooier en sterker te maken.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Anita Broos
Marie Jose Eldering