Nieuws.

Uitgelicht! KinderCoPoli voor positieve gezondheid, nu en in de toekomst.

De KinderCoPoli is een uniek zorgconcept waarbij kinderarts en kinderfysiotherapeut hun kennis en ervaringen bundelen om de beste zorg voor het kind te leveren. Het is een initiatief van Rotterdamse kinderarts Lindsay Silva, en kinderfysiotherapeut Linda Sluijs. Op dit speciale spreekuur zien wij kinderen niet apart, maar juist tegelijkertijd, met meer tijd en aandacht, en buiten het ziekenhuis. Een kind met klachten hoeft namelijk niet altijd naar het ziekenhuis.
Belangrijk speerpunt is dat wij niet alleen naar de klacht of aandoening kijken, maar ook naar leefstijlfactoren die de gezondheid nu en in de toekomst beïnvloeden. Denk daarbij aan voldoende beweging, gezonde voeding en ontspanning. Wist je namelijk dat slechts de helft van Nederlandse kinderen voldoende beweegt? En dat tijdens de coronapandemie kinderen zelfs nog minder zijn gaan bewegen? En dat terwijl voldoende beweging heel belangrijk is voor de gezondheid van het kind! Daarom vormen deze factoren een vast onderdeel van de behandeling.
 
Gezondheidskloof verkleinen
Vooral in wijken met veel verborgen armoede, zoals in Rotterdam-Delfshaven, kunnen wij van meerwaarde zijn door laagdrempelige en toegankelijke specialistische zorg te bieden. We weten namelijk dat juist in arme gezinnen bijvoorbeeld meer overgewicht voorkomt, en er te weinig bewogen wordt. Door altijd aandacht te geven aan leefstijlfactoren, en door te streven naar gezondheidsbevordering dragen we met de KinderCoPoli bij aan het verkleinen van de gezondheidskloof tussen arm en rijk.
 
Van Amsterdam naar Rotterdam
Inmiddels hebben we ervaring opgedaan met het houden van het combinatiespreekuur KinderCoPoli in Amsterdam. We hebben op deze manier al veel kinderen beter kunnen helpen dan we hadden kunnen doen als we elkaars hulp niet hadden. Het is onze missie om de KinderCoPoli in Rotterdam aan te gaan bieden. Met de KinderCoPoli in Rotterdam dragen we bij aan positieve gezondheid van het kind, en bieden we zo Rotterdamse kinderen de beste kansen om op te groeien tot gezonde volwassenen.

KinderCoPoli is een van de deelnemers van CityLab010 - 2021

KinderCoPoli (@kindercopoli) • Instagram-foto's en -video's